På vinradarn: Två årgångar Grand Marrenon Luberon

Livets Goda 11 Sep, 2018
Vin Nyligen provade vi två årgångar av Grand Marrenon Luberon, 2015 som just nu finns aktuellt på Systembolaget, samt 2016 som inom väldigt kort kommer ta sin plats. Vi presenterar här omdömena på dessa buteljer.2015 Grand Marrenon Luberon (Nr 77690, 159 kr) 88 LGP 

(Finns även som magnumflaska (1500 ml) 299 kr)
Toner av läder, peppar, mörk frukt och örtighet. Vinet visar prov på när det publika blir till någonting större med sin balanserade fruktsötma och motstånd, tillsammans med rostade, fat, mineraler, svarta vinbär, björnbär, bittermandel, sidfläsk och tuggtobak med lätt hint av lakrits. Trivsamt och gott, rejält men samtidigt mjukt och lättuggat i sin intensitet. Skulle må bra av några års lagring.

2016 Grand Marrenon Luberon (kommer inom kort) 90 LGP
Rostade fat och svarta vinbär tar ton i denna butelj, tillsammans med vegetalt örtiga inslag, solmogen ren frukt, tobak, plommon och rika tanniner med ett följsamt styre. Vidare in vindar av en pepprig krydda, animaliska instick, blommig lavendel och salmiaksälta. Det är ett transparent, fräscht och elegant vin med ett långt avslut där vi bjuds på bra kraft, ihållande frukt och en torr kryddsnärt.

Vinet finner ni på Systembolaget här >>

Magnumflaskan finner ni på Systembolaget här >>

 

 


Ny Single Malt från Aberlour lanseras i Sverige

Whisky och Bourbon En spännande nyhet från Aberlour landar i mars i Sverige…
17 Jan, 2019
Artikelarkivet