Hem Mat & Restaurang Pankofriterad lax med sweetchili dipp och japansk whisky

Pankofriterad lax med sweetchili dipp och japansk whisky

av Livets Goda

Pankofriterad lax med sweetchili dipp (4 pers) 200 g laxfilé panko frityrolja salt och peppar Så gör du: Putsa laxen helt ren och skär den sedan i 3 * 4 cm bitar. Hetta upp frityroljan och rulla laxbitarna i panko. Fritera dem några i taget till de är krispiga och gyllenbruna. Låt dem rinna av på hushållspapper och salta och peppra dem ordentligt. Sweet-chili-dipp 1 dl crème fraiche 0.5 dl majonnäs 3 msk sweet-chili sås salt och peppar Så gör du Blanda alla ingredienser väl och häll upp i skål. Servera laxbitarna direkt på ett fat att doppa i såsen och njuta till whiskyn. Nikka Yoichi Single Malt 10 Years Härlig balans mellan fat, frukt och rök. Fina torkade fruktoner och härlig nötighet som lyfts av den frasiga pankoytan på laxsnacksen.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING