Paolo Roberto gör historisk produktlansering hos Coop i höst

Livets Goda 28 Aug, 2018
Mat och Restaurang Under hösten lanserar Paolo Roberto 52 nya italienska livsmedel under sitt egna varumärke ”Paolos”. Sortimentet består av bland annat olivolja, balsamvinäger, premiumpasta och klassiska pastasåser. Satsningen är en av de största genom tiderna i svensk dagligvaruhandel och görs exklusivt tillsammans med Coop som fram till början av 2019 har ensamrätt för att sälja Paolos nya sortiment.

När TNS Sifo på uppdrag av resesajten Hotels.com frågade 27 000 resenärer världen över vilket kök som har godast mat, svarade hela 32% att italiensk mat är godast, Italien intog därmed förstaplatsen på listan.

Som ett svar på konsumenternas växande efterfrågan gör Paolo Robertos varumärke Paolos en historisk produktlansering. Totalt lanserar Paolos 52 nya produkter i Coops butiker under hösten vilket är en av de största produktlanseringarna av ett enskilt varumärke i svensk dagligvaruhandels historia.

-Jag är otroligt stolt, det här är den största satsningen någonsin i mitt företagande.
Nu vill jag att svenska folket ska få uppleva mitt Italien och alla de fantastiska produkter och smaker som jag själv är uppvuxen med, säger Paolo Roberto.

-Paolos genuina produkter går i linje med Coops visioner om matglädje både till vardag och fest. Vi hoppas att ännu fler upptäcker Paolos exklusivt på Coop och testar alla goda nyheter som lanseras, säger Ann-Marie Schlyter, Kategori- och inköpsansvarig kolonial på Coop.

I det nya sortimentet finns en produkt som ligger Paolo lite extra varmt om hjärtat – olivoljan ”Terra Mia” som betyder ”min jord” på italienska är tillverkad av oliver från Paolos egna odlingar.

-Oliverna vi använder för att tillverka min olivolja ”Terra Mia” har jag och min familj själva varit med och skördat. Det ligger mycket hårt arbete och kärlek bakom varje flaska, det är ett äkta hantverk, säger Paolo Roberto.

Paolos nya sortiment säljs till och med januari 2019 exklusivt i Coops butiker över hela Sverige* och på Coop.se, därefter är planen att lansera sortimentet hos fler återförsäljare. Lanseringen hos Coop sker i tre etapper under hösten:

Vecka 34: Olivolja & balsamvinäger

Vecka 38: Bröd & kex

Vecka 42: Pasta, pastasåser, tomater, grönsakskonserver

*Sortimentet kan variera beroende på butik.


Hennessy VS i nytt samarbete med Felipe Pantone

Whisky och Bourbon I augusti lanseras Hennessy VS med en design som tagits…
17 Sep, 2019

Findus lanserar Pease Bowls: veganska färdigrätter gjorda på ärtprotein

Mat och Restaurang Under 2018 lanserade Findus sitt nya produktsortiment Pease – Bra…
17 Sep, 2019

Portvinsfat i Mackmyras nya säsongsutgåva

Whisky och Bourbon Mackmyra har tillsammans med den portugisiska portvinsproducenten Quinta Do Vallado…
17 Sep, 2019

Nordens bästa vinlistor utses på söndag

Vin Den 22 september utses Nordens bästa vinlistor av vinguiden Star…
17 Sep, 2019

Rekordsvag krona och elbrist hotar framtiden för svensk livsmedelsindustri

Mat och Restaurang För den svenska livsmedelsindustrin bjöd årets andra kvartal på ökade…
17 Sep, 2019

Höstens nyhet från Oumph! rullar in

Mat och Restaurang Från och med vecka 38 släpps nu Oumph!’s nyhet för…
17 Sep, 2019

Vinnande potatis

Mat och Restaurang Martin Moses, vinnare i Årets Kock 2019 satsade stenhårt på…
17 Sep, 2019

Designförvaring för köket

Mat och Restaurang Beslag Design presenterar nu nyheten Sub Slim Panero - Ett…
17 Sep, 2019

Hälsoeffekter vid ”måttligt” drickande

Övrigt Stora mängder alkoholmedför tveklöst risk för skador på vår kropp…
17 Sep, 2019

O.P. Anderson Hernö Juniper Cask Finish – Akvavit lagrad på ginfat i världsunikt samarbete

Whisky och Bourbon Den 17 september lanseras den första produkten i ett unikt…
17 Sep, 2019

Pallgren på pallplats i Årets ekokock

Mat och Restaurang Niklas Pallgren, köksmästare hos servicebolaget Sodexo blev trea när några…
17 Sep, 2019

Gainomax presenterar två nya smaker – utan tillsatt socker

Övrigt Gainomax inleder hösten med att presentera två bäriga nyheter. Gainomax…
17 Sep, 2019

Nick’s lanserar en utmanare till Center

Övrigt Nick’s lanserar en utmanare till Center. Soft Toffee är fylld…
17 Sep, 2019

Lindahls lanserar PRO+ krämig kvarg i större förpackning

Mat och Restaurang Lindahls är marknadsledare inom kategorin kvarg och tidigare i år…
17 Sep, 2019

Fazer lanserar helt ny proteinkälla – Fazer Yosa Havrebit

Mat och Restaurang Fazer Yosa Havrebit är en helt ny växtbaserad och mjölkfri…
17 Sep, 2019

Nytt i Winefinders butik: Torbreck Woodcutters Shiraz 2017

Vin Torbreck, under chief winemaker Ian Hongell, continues to go from…
17 Sep, 2019

Lakritspucken - efterlängtad klassiker gör comeback!

Övrigt Nu släpps en god nyheten på länge, den efterlängtade Lakritspucken…
16 Sep, 2019

Nutritionisten Miriam Höglund om de fleromättade fetterna

Övrigt Miriam Höglund är Nutritionist, gruppträningsinstruktör och har en bakgrund i…
16 Sep, 2019

Svenska Norr Company har donerat 1 miljon vätskeersättningar

Övrigt 2018 lanserades drycken Norr av Norr Company med ambitionen att…
16 Sep, 2019

Moestue Grape Selections startar upp ett samarbete med vinproducenten Château Vignelaure i Sverige

Vin I Systembolagets fasta sortimentet så ligger Château Vignelaure Rouge 2011…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet