Hem Mat & Restaurang Paolo Roberto öppnar italiensk restaurang på Åhléns City

Paolo Roberto öppnar italiensk restaurang på Åhléns City

av Livets Goda

Pane Frescos matkoncept bygger på det italienska kökets enkelhet där råvaran är i fokus. Med utvalda råvaror direkt från den italienska landsbygden lyfts smaker fram och tillagas på samma sätt som de gjort i generationer. För att ytterligare närma oss sann italiensk kokkonst är större delen av restaurangens personal rekryterade från Italien. På Pane Fresco finns det något för alla. Konceptet är byggt för att utnyttja den 450 m2 stora ytan, inklusive en av stans bästa terrasser, från morgon till kväll och innefattar: Pizza Verace Napolitana, Spaghetteria, Deli/brödbutik, Gelateria och Espressobar. Restaurangen kommer att erbjuda såväl frukost, lunch som middag, samt ha en liten butik med försäljning av färdig italiensk mat och familjen Robertos egna matprodukter. Utifrån Paolos ursprung från Neapel är restaurangens paradrätt också huvudrätten i det napolitanska köket och en av världens mest kända rätter, pizzan. Neapel är platsen där man en gång i tiden uppfann pizzan. För att tillverka äkta napolitansk pizza måste tillverkningen ske enligt vissa krav från Europeiska Unionen, som fastställt att rätten har skyddad ursprungsbeteckning. Många av råvarorna och produkterna kommer därför att direktimporteras från familjen Robertos hemtrakter i södra Italien och restaurangens pizzabagare kommer att jobba efter riktlinjerna från organisationen för ”Verace pizza Napolitana” (äkta napolitansk pizza). – Hos Åhléns City fann vi det ultimata läget för vår restaurangsatsning, med en stor naturlig genomströmning av människor, möjligheter att interagera med matgästerna i form av cookalongs och inte minst en av stans bästa terrasser, säger Paolo Roberto. Det kommer att ske en hel del happenings, till exempel återkommande cookalongs, då Paolo Roberto eller en gästkock genomför en matlagningsshow där maten tillagas inför restaurangens gäster. Pane Fresco är också barnens restaurang, så Paolos pizzaskola för mini ”Pizzaiolos” (Pizzabagare) kommer förhoppningsvis att bli ett populärt inslag för alla barn som vill vara med och baka pizza. – Vi är jätteglada för att Paolo Roberto satsar på Åhléns. Paolo är en av Sveriges mest uppskattade kokboksförfattare och en av våra största matprofiler. Han vet hur man skapar en äkta italiensk restaurang med allt vad det innebär, och han vet hur man underhåller och inspirerar gästerna. För Åhléns är Pane Fresco en viktig byggsten i vår satsning på upplevelser och att göra Åhléns City till en riktig matdestination, i form av ett varierat utbud av mat och dryck för hela familjen, säger Jonas Sandström, ansvarig för affärsområdet Food på Åhléns.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING