Hem Mat & Restaurang Paret Ekeblad från Boxholm utsedda till Årets Leverantör Lamm 2018

Paret Ekeblad från Boxholm utsedda till Årets Leverantör Lamm 2018

av Livets Goda

Jonas och Sandra Ekeblad 

– Vi är mycket stolta över våra svenska gris-, lamm-, och nötleverantörer och vill genom utmärkelsen Årets leverantör lyfta fram den leverantör inom respektive djurslag som vi anser gjort en extra bra insats under året. Det är tack vare HKScan Agris leverantörer som vi kan erbjuda kött- och charkprodukter från Scan med 100 % svenskt kött året om, säger Magnus Lindholm, tf Inköpsdirektör HKScan Sweden.

Årets leverantör är ett etablerat hedersomnämnande bland svenska djuruppfödare och vinnare utses bland HKScan Agris 8 000 kontraktsleverantörer. Nomineringen till Årets leverantör har skett av HKScan Agris inköpare, som dagligen är ute och besöker våra leverantörer.

De nominerade leverantörerna har bedömts enligt kriterierna:

– Har bra djuröga och jobbar aktivt för att främja djurens naturliga beteende så att de mår bra.
– Flexibel produktion med goda och jämna slaktresultat som anpassas till svensk köttkonsumtion.
– Framåtanda genom kontinuerlig utveckling och nytänk för att förbättra sin verksamhet.
– Professionell affärspartner som sätter kunden och konsumenternas önskemål i fokus.

Motivering till Årets Leverantör Lamm 2018:
Jonas och Sandra driver en fin verksamhet med god djuromsorg i ett öppet och luftigt stall. På gården finns både nötproduktion, lammproduktion och turismverksamhet. Jonas och Sandra har satsat på sin lammproduktion och byggt nytt fårhus för ett antal år sedan och valde ett fullfodersystem med rörligt foderbord. Paret är skickliga djurproducenter och har ett högt och bra slaktresultat. Jonas och Sandra är lyhörda för marknaden och anpassar sin produktion genom att leverera rätt antal för marknaden vid optimal tidpunkt. Jonas och Sandra vill hela tiden utveckla sin gård och följer därför gärna med på studieresor som HKScan anordnar.

Fakta om Kulla gård
Kulla gård bedriver lantbruk med 450 tackor och 600 slaktlamm, 45 nötkreatur, skogsentreprenad och anläggningsentreprenad. En annan viktig del är turismverksamhet med stuguthyrning men även året runt uthyrning av bostäder. Jonas far är också delägare i verksamheten och fastigheten omfattar totalt 950 hektar varav 830 hektar är skog. 140 hektar åker och bete behövs till djuren varav 50 hektar är vallodling för ensilage. När vallen förnyas sås havre och ärtor som blir till helsädesensilage.

Det första fåret kom till Kulla gård år 1954. Sandra och Jonas tog över ansvaret för lammproduktionen 1996 och utökade produktionen till cirka 450 tackor år 2013 då även ett nytt fårstall byggdes.

Du vet väl att Livets Goda och Whisky & Bourbon finns på Instagram? Följ oss gärna på @livetsgoda_magazine

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING