Hem Instagram Påskgiven: Shanky´s Whip, en whiskeylikör förledande omfång

Påskgiven: Shanky´s Whip, en whiskeylikör förledande omfång

av Livets Goda

Påskgiven: För ett tag sedan gjorde den smått fenomenala whiskeylikören Shanky’s Whip sitt intåg på Systembolaget, och här på redaktionen blev vi smått och barnsligt förälskade i denna starkare likör. Med Shanky’s Whip blir de skyldiga njutningarna helt enkelt lite mindre skyldiga och betydligt mer njutbara…

Denna irländska whiskylikör på 33 ståtliga procent har fortsatt sitt erövringståg runtom i USA och Europa och även här i Sverige har vi fattat tycke för denna produkt som nu finns på +30 Systembolagsbutiker. Så, här i stundande påsktider lägger vi in Shanky´s Whip som ett av våra liköriga påsk rekommendationer.

Påskgiven

Påskgiven: Shanky´s Whip, en whiskeylikör förledande omfång

Chefredaktör Anders Enquist om påskgiven Shanky´s Whip, 33%

Var det bara en övergående nyförälskelse när denna karamelldistinkta likör introducerades i Sverige, eller har känslorna bestått? Tja, eftersom likören har kommit att bli ett återkommande inslag i redaktionens vardagsliv så konstaterar vi att känslorna består.

Det är i sin Crème brûlée, vaniljkola och injusterade kaffekaramelliserade grundton både whiskeydistinkt kryddetsat och sött insmickrande. Pratar vi fruktighet så noteras äppelklubba med skal av karamelliserat socker med körsbärslager. Det bör även påpekas att Shanky´s i sin smakrikedom har ett ytterst silkigt drag i längden, vilket defacto också petar in lite strukturell finess i det hela och ger en stram slutkläm.

På vilket sätt denna whiskeylikör avnjutes bäst råder det inga tvivel om: sval i ett brett bourbonglas med en isbit som ger ytterligare kyla i naturlig gång. Men, som Irish Coffee hittar den in väldigt bra, likaså gällande Espresso Martini, och även om vi inte borde uppmuntra till hetsigt intag med att säga att Shankys´s är ett bra shots alternativ eller mycket fungerande som en snyggt serverad ”grogg” med till exempel Dr Pepper, så är det just så, också.

Shanky’s Whip, 33%
Nr 54177 (700 ml) 329 kr
Irland

Shanky´s Whip finner du på Systembolaget HÄR

Inspiration: Doctor Whip it

Denna karamelligt knäckiga whiskylikör som med sina högre styrkeprocent gör den lika spännande som drinkblandare som on the rocks. Här matchar vi likören med Dr. Pepper och får till ett förföriskt gott möte. Till drinken HÄR

RELATERAD LÄSNING