Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Pastaperfektion – här är bästa hotellen i Italien att njuta av Världspastadagen

Pastaperfektion – här är bästa hotellen i Italien att njuta av Världspastadagen

av Livets Goda

Pastaperfektion: Pastan är en av världens mest älskade rätter, så inte undra på att denna kolhydrat har en egen högtid, Världspastadagen som firas den 25 oktober. Och vilket bättre sätt att fira denna dag på än att uppleva dess födelseplats? Alla som varit i Italien kan intyga att pastan där saknar motstycke, och Hotels.com har den perfekta platsen för de som vill uppleva kärlek vid första tuggan.

I Italien är det fullt möjligt att planera en hel resa kring mat, så det kommer inte som en överraskning att landet är en favorit bland resenärer. Enligt Hotels.com har antalet recensioner som innehåller ordet ”pasta” ökat globalt med 10 % i år jämfört med året innan1.

För att väcka aptiten och inspirera reslusten har Hotels.com sammanställt en lista över hotell i Italien där man inte bara får den bästa pastaupplevelsen, utan också kan göra sin egen. Så, Världspastadagen till ära, se till att utforska Italiens robusta smaker och ät dig igenom de olika regionerna.

I Portici, Bologna, Italien
Bologna, även känt som Italiens mathuvudstad och födelseplatsen för den berömda Bolognesesåsen, har sitt kulinariska landmärke på I Portici. Med fyra restaurangalternativ har detta exklusiva hotell något för alla, från Michelinkrogen I Portici Restaurant till Bottega Porticis innovativa ”casual food”-koncept, som specialiserar sig på autentisk emiliansk pasta. Dessutom, bara ett stenkast bort, erbjuder Portici Academy professionella pastalektioner så att du kan fördjupa dig i den italienska kokkonsten.
I Portici är tillgängligt för bokning från 2520 kr per rum och natt¥.

Masseria Palombara, Oria, Italien
Upptäck det förtrollande Masseria Palombara, en äkta apulisk ”masseria” undangömd i hjärtat av Salento. Detta pittoreska hotell är beläget bland orörd natur och frodiga olivlundar och erbjuder en autentisk kulinarisk och kulturell upplevelse. Börja morgonen med en matlagningskurs där du lär dig laga orecchitette-pasta och andra typiska rätter från regionen Apulien. Om du hellre vill gå direkt till själva måltiden, besök hotellets autentiska restaurang som kommer tillfredsställa ditt pastasug.
Masseria Palombara är tillgängligt för bokning från 2 645 kr¥.

Grand Hotel et de Milan, Milano, Italien
Om du vill uppleva Milanos rika smaker är det vackra Grand Hotel et de Milan perfekt beläget för att utforska allt staden har att erbjuda. Börja din gastronomiska vistelse en trappa ner på Ristorante Don Carlos, där traditionella milanesiska rätter, så som pasta, möter mer moderna smaker. Restaurangens intima och romantiska atmosfär med levande ljus sätter scenen för att njuta av unika tolkningar av klassikerna, vilket gör hotellet till ett måste när du besöker Milano.
Grand Hotel et de Milan är tillgängligt för bokning från 7549 kr per rum och natt¥.

W Rome, Rom, Italien
Det sägs att alla vägar leder till Rom, så när du befinner dig där, se till att besöka det vackra W Rome. Denna nykomling på stadens hotellscen ligger inom gångavstånd från alla ikoniska platser och lovar en modern och sprudlande upplevelse, inte minst genom sitt kulinariska utbud. Unna dig en oförglömlig pastaresa på Giano Restaurant, där Michelinkocken Ciccio Sultano kombinerar det sicilianska köket med romerska tendenser och serverar pasta som kommer att kittla dina smaklökar.
W Rome är tillgängligt för bokning från 5939 kr per rum och natt¥.

Pensione Bencista, Florens, Italien
Sugen på en pastaupplevelse utöver det vanliga? Då ska du bege dig till Pensione Bencista. Denna charmiga italienska tillflyktsort ligger på den gröna kullen Fiesole med fantastisk utsikt över Florens, och lockar resenärer med sin traditionsanda. Här erbjuds olika dagliga menyer som hyllar den lokala kulturen och producenter och naturligtvis erbjuds utsökt pasta. Förhöj ditt besök med gastronomiska rundturer i Chianti där workshops, lektioner och provsmakningar ger din vistelse en smakfull dimension.
Pensione Bencista är tillgängligt för bokning från 1950 kr per rum och natt¥.

RELATERAD LÄSNING