1

Pater Noster tävlar om priset som världens mest kreativa hotell

Den karga och vindpinade fyrön på svenska västkusten är nominerad till det prestigefyllda Prix Villegiature Awards, för bästa hotellkreativiteten i världen 2022.

Pater Noster, Ett hem vid horisonten, är nominerad och framröstad av bland annat Financial Times, Harper’s Bazaar, La Stampa, Le Parisien, Paris-Match, Condé Nast Traveler, Forbes.

Prix Villegiature Awards grundades 2003 och sen dess har en jury, som består av internationellt välrenommerade och världskända resejournalister, årligen samlats för att nominera och dela ut priser till de bästa av de bästa hotellen i världen.

– Det är fantastiskt hedrande att vara nominerad i samma kategori som klassiska Métropole i Monte-Carlo och hypermoderna 48° Nord i Frankrike, säger Erik Nissen Johansen, delägare i Pater Noster och kreativ chef och grundare av designbyrån Stylt.

Här, längst ut i havsbandet, på en av Sveriges kargaste, mest vindpinade och utsatta platser, byggdes så småningom Pater Noster – kungen av fyrar. Ett högteknologiskt mästerverk som i mer än ett sekel kom att leda, rädda och skänka hopp åt sjöfolk. I dess ljus byggde fyrmästarfamiljerna sina hem och skapade ett samhälle i miniatyr på en ö som alltid betraktats som obeboelig. I mer än hundra år levde de härute, på öns och havets villkor.

2020 öppnades åter dörren till fyrmästarens hem. För sjöfarare från när och fjärran, för naturälskare och nöjeslystna, för de som söker stillhet eller gemenskap.

– Här, på en plats där ljuset är klarare och vinden friskare, där vattnet är saltare och skaldjuren färskare. Här har vi vårt hem. Ett hem vid horisonten, säger Erik Nissen Johansen.

På Prix Villegiature Awards galan den 17 oktober 2022 kommer vinnarna i varje kategori att presenteras och få ta emot sina priser. Galan kommer att hållas i salongerna hos den mexikanska ambassadörens privata residens i Frankrike.

– Wow, vi är verkligen stolta över den här prestigefyllda nomineringen! Nu håller vi tummarna inför resultatet den 17 oktober, säger Mirja Lilja Hagsjö, VD och grundare av Pater Noster.

www.paternoster.se