Hem NyheterVinnyhet Paula Martinsson och Oddbird lanserar en serie unika skulpturer– i form av vinkylare

Paula Martinsson och Oddbird lanserar en serie unika skulpturer– i form av vinkylare

av Livets Goda

I december lanserar det alkoholbefriade vinhuset Oddbird en kollektion av vinkylare och champagneglas ihop med lerkonstnär Paula Martinsson – Oddbird X Paula Atelier.

Handgjorda med organisk design i stengodslera bryter de normen av traditionella vinkylare, och utgör en limiterad utgåva av konstverk där varje pjäs är ett original. Vinhuset Oddbird har i samarbete med lerkonstnären Paula Martinsson skapat en kollektion av konstverk – som även kan användas för att kyla och servera vin. Kollektionen är en serie med sex vinkylare i
stengodslera, och 14 champagneglas.

– Samarbetet med Paula handlar om att förstärka vårt högre syfte som handlar om att förändra vår alkoholkultur och utmana normer. Vi har sedan vi grundades velat ifrågasätta varför vi dricker, vad vi dricker och hur vi dricker. Detta samarbetet gör just det. Hennes koppling till konst och lera gjorde också att det blev ett väldigt naturligt partnerskap, säger Moa Gürbüzer på Oddbird. Lera är exceptionellt bra på att behålla kyla och är ett otroligt vackert material. Tack vare kreativitet och hantverk har vi kunnat skapa harmoni mellan form och funktion så att våra viner kan uppnå perfekt temperatur.

Kollektionen som släpps den 1 december är alla objekt skapade helt för hand av Paula i hennes atelier. Hon använder sig av stengodslera och beskriver sitt arbete som organiskt med icke-perfekta former som visar spår av en mänsklig touch. Inget av Paulas konstverk är det andra likt.

– Jag har inspirerats av naturens organiska former, min omgivning och hur ljus faller på föremål, säger Paula Martinsson. Det har varit ett lekfullt och inspirerande projekt där jag haft fria tyglar att skapa något med ett meningsfullt syfte. Det känns fint att samarbeta med ett företag som jag kan stå bakom, och jag vill vara med och minska normaliseringen och hetsen kring alkohol.

Kollektionen Oddbird X Paula Atelier finns tillgänglig från 1 dec 2020, till ett pris av 3500kr per kylare och 800kr för 2-pack glas, på Oddbirds hemsida www.oddbird.com.

Bilderna är ett samarbete med fotograf Linus Morales www.linusmorales.se och set designer Pernilla Löfberg
www.pernillalofberg.com.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING