Hem NyheterVinnyhet Penfolds lanserar Limited Editon Champagne

Penfolds lanserar Limited Editon Champagne

av Christoffer Enquist

Australiens legendariska vinproducent Penfolds och det anrika Champagnehuset Thiénot lanserar i samband med Penfolds 175 år jubileum en gemensamt framtagen Limited Edition Champagne -2012 Champagne Thiénot x Penfolds Chardonnay Pinot Noir Cuvée. En begränsad volym av Champagnen från den årgången 2012 finns nu exklusivt tillgänglig via Winefinder.se.

Champagne från Penfolds och Thienot

Penfolds chefvinmakare Peter Gago har länge haft en förkärlek till Frankrike och särskilt till Champagne. På Thiénot’s prestigefulla och anrika vingårdar i Champagne har Peter Gago, tillsammans med Thiénots chef de cave Nicolas Uriel, producerat vinet med druvor från den spektakulära årgången 2012. Thiénots vinmakarfilosofi har vävts samman med Penfolds klassiska och kännetecknande husstil. Liqueur d’expédition har symboliskt lagrats på ekfat från Penfolds vita ikonvin Yattarna och Champagnen markerar nu starten på en ny vinallians mellan Frankrike och Australien.

Champagnen är gjord av 50% Chardonnay (Vertus, Mesnil-sur-Oger, Cramant) och 50% Pinot Noir (Verzenay, Tauxieres, Aÿ, Cumières, Avenay Val d’Or) med en dosage på 4g/l och en alkoholhalt på 12,5%. En Champagne värdig för att fira vinhusets 175 års jublieum och därmed Penfolds historia, nutid och framtid.

Hos Winefinder.se, en vinbutik online med inriktning på premiumviner, finns flera av Penfolds viner representerade året runt och här släpps även delar av den årliga kollektionen.

Ett exklusivt antal flaskor av 2012 Champagne Thiénot x Penfolds Chardonnay Pinot Noir Cuvée finns tillgängliga via winefinder.se från och med 9 mars 2020 för priset 1795 kr per flaska.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING