Perrier-Jouët Belle Epoque 2012

Livets Goda 11 Apr, 2019
Vin Maison Perrier-Jouët presenterar Perrier-Jouët Belle Epoque 2012, en ny årgång som tydligt illustrerar husets savoir-faire och över 200 år långa historia. Den nya årgången lanseras på Systembolaget den 15 april, 2019.


Perrier-Jouët Belle Epoque-flaskan är en sann ikon prydd av de japanska anemoner som skapades av den världsberömde franske glaskonstnären Emile Gallé 1902. Gallé är känd som en mästare av Art Nouveau - en konststill med nära kopplingar till champagnehuset. Den vackra flaskan är ett bevis på Perrier-Jouëts nära relation till både konsten och naturen, som har karaktäriserat huset sedan dess grundande.

KONSTEN ATT BLANDA
Många förknippar Maison Perrier-Jouët med deras Chardonnay-druvor, men på vingården odlas även Pinot Noir – något som tydligt demonstreras i Belle Epoque, där de två druvorna kombineras i nästan lika stora delar. Pinot Noir-druvorna, som utgör 45 % av blandningen, används inte för sin kraft och styrka utan snarare för att lyfta fram Chardonnay-druvornas (50 %) struktur medan en liten del Pinot Meunier-druvor (5 %) som skapar den perfekta balansen mellan de två.

2012 – ETT ÅR MED LYSANDE POTENTIAL
Ett årgångsvin produceras bara de år när husets källarmästare, Hervé Deschamps, bedömer att vädret och säsongerna har varit perfekta. 2012 var vintern i Champagne mild följd av en kylig, blöt vår vilket resulterade i att vinstockarna blommade sent, mellan den 16:e och den 21:a juni. Sommaren var varm med strålande solsken från mitten av juli fram till skördning. Detta gynnade druvornas mognadsprocess. Regnet kom först framåt slutet av skördetiden. 

EN INSPIRERANDE ÅRGÅNG
Efter att ha fått ligga till sig fem år i Maison Perrier- Jouëts källare, uppvisar Belle Epoque 2012 årgångens finess. ”Ett sällsynt tilltalande vin med påfallande blommig harmoni och rik doft och smak”, kommenterar Hervé Deschamps. 

BELLE EPOQUE 2012 EXKLUSIV TAKE-OVER PÅ BANK HOTEL
Mellan den 5:e och den 13:e april gör Masion Perrier-Jouët en exklusiv take-over på Sophie’s på Bank Hotel för att fira lanseringen av den nya årgången Perrier-Jouët Belle Epoque 2012. Dess blommiga och uttrycksfulla stil kommer att presenteras genom blomsterarrangemang och specialbelysning i hotellets lokaler – främst i hotellets livliga bar Sophie’s.

I Sophie’s bar och restaurangen Bonnie’s erbjuds speciella champagnemenyer där Belle Epoque 2012 samt Grand Brut finns tillgängliga på flaska och glas – serverade i unika, handmålade glas dekorerade med Belle Epoques karaktäriska anemoner.

I cocktailbaren Papillon serveras en specialframtagen cocktail gjord på Belle Epoque 2012 under perioden. För konnässörer och champagnekännare serverar hotellet även dyrgriparna Belle Epoque Rosé 2010 och Belle Epoque Blanc de Blancs 2004.

PERRIER-JOUËT BELLE EPOQUE 2012
Pris: 1330 kr
Artikelnr: 87914
Alkoholhalt: 12,5%
Lanseringsdatum: 15 april


8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019

Klassiska cocktails

Övrigt Cocktails började serveras redan i början av 1800-talet. Från början…
21 Apr, 2019

Barceló Gran Añejo - världens första klimatkompenserade rom

Whisky och Bourbon Går det att framställa rom utan att påverka klimatet? Ja!…
17 Apr, 2019

Castello lanserar extra krämig brie

Mat och Restaurang Nya Castello Extra Creamy Brie har ett tunnare skal och…
17 Apr, 2019

Matkomfort utökar samarbetet med Bjärefågel

Mat och Restaurang Vänner på Bjärefågel har alltid fött upp kyckling med fokus…
17 Apr, 2019
Artikelarkivet