Perrier-Jouët Belle Epoque 2012

Livets Goda 11 Apr, 2019
Vin Maison Perrier-Jouët presenterar Perrier-Jouët Belle Epoque 2012, en ny årgång som tydligt illustrerar husets savoir-faire och över 200 år långa historia. Den nya årgången lanseras på Systembolaget den 15 april, 2019.


Perrier-Jouët Belle Epoque-flaskan är en sann ikon prydd av de japanska anemoner som skapades av den världsberömde franske glaskonstnären Emile Gallé 1902. Gallé är känd som en mästare av Art Nouveau - en konststill med nära kopplingar till champagnehuset. Den vackra flaskan är ett bevis på Perrier-Jouëts nära relation till både konsten och naturen, som har karaktäriserat huset sedan dess grundande.

KONSTEN ATT BLANDA
Många förknippar Maison Perrier-Jouët med deras Chardonnay-druvor, men på vingården odlas även Pinot Noir – något som tydligt demonstreras i Belle Epoque, där de två druvorna kombineras i nästan lika stora delar. Pinot Noir-druvorna, som utgör 45 % av blandningen, används inte för sin kraft och styrka utan snarare för att lyfta fram Chardonnay-druvornas (50 %) struktur medan en liten del Pinot Meunier-druvor (5 %) som skapar den perfekta balansen mellan de två.

2012 – ETT ÅR MED LYSANDE POTENTIAL
Ett årgångsvin produceras bara de år när husets källarmästare, Hervé Deschamps, bedömer att vädret och säsongerna har varit perfekta. 2012 var vintern i Champagne mild följd av en kylig, blöt vår vilket resulterade i att vinstockarna blommade sent, mellan den 16:e och den 21:a juni. Sommaren var varm med strålande solsken från mitten av juli fram till skördning. Detta gynnade druvornas mognadsprocess. Regnet kom först framåt slutet av skördetiden. 

EN INSPIRERANDE ÅRGÅNG
Efter att ha fått ligga till sig fem år i Maison Perrier- Jouëts källare, uppvisar Belle Epoque 2012 årgångens finess. ”Ett sällsynt tilltalande vin med påfallande blommig harmoni och rik doft och smak”, kommenterar Hervé Deschamps. 

BELLE EPOQUE 2012 EXKLUSIV TAKE-OVER PÅ BANK HOTEL
Mellan den 5:e och den 13:e april gör Masion Perrier-Jouët en exklusiv take-over på Sophie’s på Bank Hotel för att fira lanseringen av den nya årgången Perrier-Jouët Belle Epoque 2012. Dess blommiga och uttrycksfulla stil kommer att presenteras genom blomsterarrangemang och specialbelysning i hotellets lokaler – främst i hotellets livliga bar Sophie’s.

I Sophie’s bar och restaurangen Bonnie’s erbjuds speciella champagnemenyer där Belle Epoque 2012 samt Grand Brut finns tillgängliga på flaska och glas – serverade i unika, handmålade glas dekorerade med Belle Epoques karaktäriska anemoner.

I cocktailbaren Papillon serveras en specialframtagen cocktail gjord på Belle Epoque 2012 under perioden. För konnässörer och champagnekännare serverar hotellet även dyrgriparna Belle Epoque Rosé 2010 och Belle Epoque Blanc de Blancs 2004.

PERRIER-JOUËT BELLE EPOQUE 2012
Pris: 1330 kr
Artikelnr: 87914
Alkoholhalt: 12,5%
Lanseringsdatum: 15 april


Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019

Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
4 Jul, 2019

Bila genom franska vingårdar

Övrigt Det är populärt att bila igenom Frankrikes landsbygd och vingårdar.…
3 Jul, 2019

Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Whisky och Bourbon Nu är det klart vilka GT-makare som går vidare till…
2 Jul, 2019
Artikelarkivet