Peter och Ulf Kappen till Frippe -Dramatens Bakficka

Livets Goda 22 Oct, 2018
Mat och Restaurang Bröderna Kappen blir kreativa matledare på Frippe Dramatens Bakficka! De börjar med att göra ett avstamp från 24 oktober och två veckor framåt, med varsin signaturätt på menyn och närvaro i köket. Tillsammans med Dramatenrestaurangernas kökschef, Anders Danielsson skapas nu en meny värdig Frippe där den samlade erfarenheten av det klassiska köket tar Frippe i rätt riktning.

Peter och Ulf kappen i köket på Frippe, Dramatens Bakficka (Fotograf: Eva Edsjö)

"Jag har haft nöjet att jobba med Peter i några år på Skansens Restauranger. Han är en fantastisk smaksättare och tillsammans med sin bror som enligt egen utsago är snäppet vassare kommer detta att bli en rolig resa. Vi har under året också passat på att renovera hela restaurangen och köket för att göra Frippe, Dramatens bakficka till vad den förtjänar att vara: en varm, bred kvarterskrog på klassisk mark." säger Fredrik Tervaniemi VD på Rasta Kulturrestauranger

Ulf Kappen kommer närmast från Melanders, men är mest känd som köksmästaren som etablerat och bevarat Gyldene Fredens position som en av de bästa krogarna i landet. Peter Kappen är en stjärnkock med erfarenhet från flertalet prisade kök. 

"Det här känns väldigt roligt, vi ser fram emot att  sätta Frippe på kvarterskrogskartan på Östermalm. För mig blir det här också lite personligt, eftersom jag bor ett stenkast från Frippe" säger Ulf Kappen.

Har du inte varit på Frippe på länge måste du också komma för att se den legendariske fotografen Hans Geddas utställning, liten men fantastiskt stämningsskapande, med cirkusbilder och ett collage tillsammans med unga konstnärer i bistrohängning. På Frippe, där teaterkonst och kultur sitter i väggarna, möter man nu alltså inte bara skådespelare, kulturpersonligheter, konstnärer och Hans Geddas porträtt, utan även en cermonimästare som Ulf Kappen!

Bröderna Kappen kör igång från och med den 24:e oktober!


Nya Sportlunch Caramel

Övrigt Vårens nyhet från chokladfabriken är ännu en Sportlunch chokladbar med…
24 Apr, 2019

Världens enklaste mat

Mat och Restaurang För alla som vill äta enkelt men ändå gott är…
24 Apr, 2019

Hernö Gin och Birka Cruises bjuder in till årets ginkryssning med nya upplevelser

Whisky och Bourbon Den sjuttonde maj är det dags för årets ginkryssning i…
24 Apr, 2019

Västerbottensost – I topp bland de varumärken som kvinnor uppskattar mest

Mat och Restaurang Västerbottensost® placerar sig på en stolt åttondeplats när YouGov BrandIndex…
24 Apr, 2019

En natt att minnas på Casino Cosmopol

Övrigt Här kan man njuta av en kväll full av nöjen…
24 Apr, 2019

8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019
Artikelarkivet