Peter och Ulf Kappen till Frippe -Dramatens Bakficka

Livets Goda 22 Oct, 2018
Mat och Restaurang Bröderna Kappen blir kreativa matledare på Frippe Dramatens Bakficka! De börjar med att göra ett avstamp från 24 oktober och två veckor framåt, med varsin signaturätt på menyn och närvaro i köket. Tillsammans med Dramatenrestaurangernas kökschef, Anders Danielsson skapas nu en meny värdig Frippe där den samlade erfarenheten av det klassiska köket tar Frippe i rätt riktning.

Peter och Ulf kappen i köket på Frippe, Dramatens Bakficka (Fotograf: Eva Edsjö)

"Jag har haft nöjet att jobba med Peter i några år på Skansens Restauranger. Han är en fantastisk smaksättare och tillsammans med sin bror som enligt egen utsago är snäppet vassare kommer detta att bli en rolig resa. Vi har under året också passat på att renovera hela restaurangen och köket för att göra Frippe, Dramatens bakficka till vad den förtjänar att vara: en varm, bred kvarterskrog på klassisk mark." säger Fredrik Tervaniemi VD på Rasta Kulturrestauranger

Ulf Kappen kommer närmast från Melanders, men är mest känd som köksmästaren som etablerat och bevarat Gyldene Fredens position som en av de bästa krogarna i landet. Peter Kappen är en stjärnkock med erfarenhet från flertalet prisade kök. 

"Det här känns väldigt roligt, vi ser fram emot att  sätta Frippe på kvarterskrogskartan på Östermalm. För mig blir det här också lite personligt, eftersom jag bor ett stenkast från Frippe" säger Ulf Kappen.

Har du inte varit på Frippe på länge måste du också komma för att se den legendariske fotografen Hans Geddas utställning, liten men fantastiskt stämningsskapande, med cirkusbilder och ett collage tillsammans med unga konstnärer i bistrohängning. På Frippe, där teaterkonst och kultur sitter i väggarna, möter man nu alltså inte bara skådespelare, kulturpersonligheter, konstnärer och Hans Geddas porträtt, utan även en cermonimästare som Ulf Kappen!

Bröderna Kappen kör igång från och med den 24:e oktober!


Åhus Akvavit smaksätter nya jultraditioner

Whisky och Bourbon Den anrika drycken akvavit är åter på tapeten och i…
20 Nov, 2018

Julkaffe - en ny tradition från Kafferosteriet Koppar

Övrigt - N˚8 Julkaffe höjer julstämningen. Det piggar upp likt julstjärnorna…
20 Nov, 2018

Nu kommer McDelivery till Malmö

Mat och Restaurang Nu lanseras McDelivery i Malmö– vilket gör det möjligt att…
20 Nov, 2018

James Suckling ger 90 poäng till Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon

Vin Casillero del Diablo Cabernet Sauvignon 2017 har belönats med hela…
20 Nov, 2018

Nu skapas de Svenska tävlingsrätterna till Bocuse d´Or

Mat och Restaurang En fransk klassiker i modern tappning samt hyllning till tävlingens…
20 Nov, 2018

Ny 92-poängare av Mothers Milk

Vin Ny härlig årgång av storfavoriten Mothers Milk - 100 procent…
20 Nov, 2018

BCA Pop Up Bar Broken Shaker + The Spare Room Los Angeles

Whisky och Bourbon Nordens mest prestigefyllda barutmärkelse, Bartenders' Choice Awards, bjuder i samarbete…
20 Nov, 2018

Lakritsroten öppnar en flaggskeppsbutik mitt i Göteborgs City

Övrigt Den 23 november, Black Friday, öppnar upplevelsebutiken Lakritsroten sin första…
20 Nov, 2018

Sverige ska hämta hem guldet i mat-VM

Whisky och Bourbon De regerande världsmästarna Fazer Culinary Team kommer att representera Sverige…
20 Nov, 2018

Löfbergs planerar rekordinvestering i Karlstad

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs planerar att bygga en helt ny produktionsenhet för…
19 Nov, 2018

Dags för Lussebulleläsk!

Övrigt Efter succén med semmelsodan kommer nu en otippad uppföljare i…
19 Nov, 2018

Roku Gin - från Japan till Sverige

Whisky och Bourbon Roku Gin föddes ur visionen om en äkta, japansk premiumgin,…
19 Nov, 2018

Lidl och Fazer i branschunikt samarbete för minskat brödsvinn

Mat och Restaurang Färskt bröd står för en stor del av svinnet i…
19 Nov, 2018

Winefinders vinterlansering

Vin "Missa inte vinterns hetaste viner. Idag släpper vi en massa…
19 Nov, 2018

Lär känna Bonarda – druvan som egentligen är något annat

Vin Regionen Mendoza i Argentina har gjort sig ett namn världen…
19 Nov, 2018

Conaxess Trade är stolta att presentera nytt samarbete med Kavli

Övrigt Svenska Kavli och Conaxess Trade Sweden har tecknat nytt samarbetsavtal.…
19 Nov, 2018

Buustamons Fjällgård återigen på prispallen på Världens största Skidgala

Mat och Restaurang För andra året i rad vann Buustamons Fjällgård pris som…
19 Nov, 2018

Ett julbord i tiden från Middagsfrid

Mat och Restaurang Lite grönare, enklare, trendigare, billigare – och gjorda för att…
19 Nov, 2018

Lansering av Dry Island i dag klockan 10:00

Whisky och Bourbon I dag klockan tio lanseras Dry Island Gin på den…
19 Nov, 2018

Dagens släpp av Ornellaia + kommande från Opus One

Vin Den 6 december tillgängliggörs en mycket begränsad kvantitet från Opus…
16 Nov, 2018
Artikelarkivet