Peter och Ulf Kappen till Frippe -Dramatens Bakficka

Livets Goda 22 Oct, 2018
Mat och Restaurang Bröderna Kappen blir kreativa matledare på Frippe Dramatens Bakficka! De börjar med att göra ett avstamp från 24 oktober och två veckor framåt, med varsin signaturätt på menyn och närvaro i köket. Tillsammans med Dramatenrestaurangernas kökschef, Anders Danielsson skapas nu en meny värdig Frippe där den samlade erfarenheten av det klassiska köket tar Frippe i rätt riktning.

Peter och Ulf kappen i köket på Frippe, Dramatens Bakficka (Fotograf: Eva Edsjö)

"Jag har haft nöjet att jobba med Peter i några år på Skansens Restauranger. Han är en fantastisk smaksättare och tillsammans med sin bror som enligt egen utsago är snäppet vassare kommer detta att bli en rolig resa. Vi har under året också passat på att renovera hela restaurangen och köket för att göra Frippe, Dramatens bakficka till vad den förtjänar att vara: en varm, bred kvarterskrog på klassisk mark." säger Fredrik Tervaniemi VD på Rasta Kulturrestauranger

Ulf Kappen kommer närmast från Melanders, men är mest känd som köksmästaren som etablerat och bevarat Gyldene Fredens position som en av de bästa krogarna i landet. Peter Kappen är en stjärnkock med erfarenhet från flertalet prisade kök. 

"Det här känns väldigt roligt, vi ser fram emot att  sätta Frippe på kvarterskrogskartan på Östermalm. För mig blir det här också lite personligt, eftersom jag bor ett stenkast från Frippe" säger Ulf Kappen.

Har du inte varit på Frippe på länge måste du också komma för att se den legendariske fotografen Hans Geddas utställning, liten men fantastiskt stämningsskapande, med cirkusbilder och ett collage tillsammans med unga konstnärer i bistrohängning. På Frippe, där teaterkonst och kultur sitter i väggarna, möter man nu alltså inte bara skådespelare, kulturpersonligheter, konstnärer och Hans Geddas porträtt, utan även en cermonimästare som Ulf Kappen!

Bröderna Kappen kör igång från och med den 24:e oktober!


Världen hyllar High Coast

Whisky och Bourbon På High Coast Whisky är man stolta som tjädertuppar där…
18 Jan, 2019

Ben & Jerry’s nya glass kommer i rosa fudge, hjärtan, chunks och swirls

Övrigt Lagom till Alla Hjärtans Dag lanseras Ben & Jerry’s Topped…
18 Jan, 2019

Nordic Choice Hotels prisar Löfbergs

Vin Kafferosteriet Löfbergs prisas återigen för sitt hållbarhetsarbete. Den här gången…
18 Jan, 2019

Livets Goda Premium - För dig som uppskattar att vara uppdaterad

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
16 Jan, 2019

Fredagstips från Winefinder: 96-poängs Brunello di Montalcino

Vin Nummer 11 på Wine Spectators Top 100 - 2017 -…
18 Jan, 2019

Hotel At Six skapar ny arena för samtidskonst

Mat och Restaurang At Six strävar efter att omdefiniera begreppet hotellkonst. Petter Stordalens…
17 Jan, 2019

Grattis Tintin - 90 år!

Whisky och Bourbon Utlandskorren Tintin fyller 90 år och den älskade, men även…
17 Jan, 2019

Inspiration: Nacka/Koreansk kycklingsallad med nudlar

Mat och Restaurang Premium I det kalla januarivädret så inspirerar Livet Goda redaktionen här…
17 Jan, 2019

Tobaksfria Onico i ny smak

Övrigt Onico, en tobaks- och nikotinfri prilla, är Swedish Match tobaks-…
17 Jan, 2019

Två av tre svenskar kommer att förändra sina matvanor i år

Mat och Restaurang Nytt år, nya möjligheter. Många svenskar ser ett nytt år…
17 Jan, 2019

Glenburgie 18 YO lanseras den första mars på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den 1 mars lanseras ytterligare en familjemedlem i Ballantine’s Single…
17 Jan, 2019

Divines nyheter under februari

Vin Importören Divine lanserar under februari en hel del nyheter och…
17 Jan, 2019

We & Wine lanserar ny årgång av Zuccardi’s välrenommerade vin Tito

Vin Vinet Tito Zuccardi är en hyllning av vinmakaren Sebastián Zuccardi…
17 Jan, 2019

SIA Glass väljer bort palmolja

Övrigt - Det senaste året har vi minskat användningen av palmolja…
17 Jan, 2019

Mathias Dahlgren och Staffan Naess öppnar bistro och vinbar på The Sparrow Hotel

Mat och Restaurang Den 1:a februari, endast ett stenkast från Stureplan i Stockholm,…
16 Jan, 2019

Nu är skrei-säsongen igång

Mat och Restaurang Säsongen för den norska torsk-delikatessen skrei har börjat och den…
16 Jan, 2019

Vinkällan förstärker med en driftansvarig

Vin Under hösten 2018 har Vinkällan haft intervjuer med personer som…
16 Jan, 2019

Par tar över vingård i storsäljande författarens nya bok

Övrigt Tove Alsterdal är bästsäljande och prisbelönt deckarförfattare, känd för att…
16 Jan, 2019

Årets Viltkock koras

Vin Lördagen den 2 februari avgörs vem som blir Årets Viltkock.
16 Jan, 2019

Mest prisvärda röda vin 2018 enligt Munskänkarna

Vin Paul Jaboulet Côte du Rhône Parallèle 45 2015, har tilldelats…
16 Jan, 2019
Artikelarkivet