Hem NyheterVinnyhet Petter lanserar vitt vin i numrerad upplaga

Petter lanserar vitt vin i numrerad upplaga

av Livets Goda

Artisten Petters vinvarumärke P.LEX breddar nu sin kollektion med viner från Piemonte och lanserar ett vitt vin i limiterad och numrerad upplaga. P.LEX Langhe Bianco är en nyhet från hjärtat av nordvästra Italien.

Piemonte är kanske mest känt för sina hasselnötter, vackra landskap och smakrika röda viner men faktum är att hela 35 procent av de druvor som odlas i regionen är gröna druvor. P.LEX Langhe Bianco är framtaget i ett nära samarbete med den lokala producenten Vignaioli Piemontesi och är ett vitt vin gjort på Chardonnay som rundats av med den lokala druvan Arneis. Delar av vinet har fått jäsa och lagras på franska ekfat i två månader enligt Sur Lie-metoden.

– Det är ingen nyhet att jag älskar Piemonte och dess viner. Även om jag kan en del så upptäcker jag nya druvor och stilar hela tiden. Under de senaste åren har jag tillbringat allt mer tid på Koster där jag både har målat, fiskat och lärt mig massor av nya recept på de lokala råvarorna. Det har gjort att jag fått upp ögonen för Piemontes vita viner. Därför känns det grymt kul att kunna ta fram P.Lex Langhe Bianco från fantastiska Piemonte, som passar utmärkt till skaldjuren från Koster, säger Petter Alexis Askergren.

P.LEX Langhe Bianco lanseras i en begränsad upplaga om 2 400 flaskor som alla är numrerade.
Motivet på etiketten är målat av Petter själv. P.LEX Langhe Bianco finns att beställa på systembolaget.se för 115 kr.

P.LEX Langhe Bianco, 2019
Druvsort: 95% Chardonnay och 5% Arneis
Alkoholhalt: 12%
Volym: 750 ml
Artikelnummer: 71789
Pris : 115 kr

RELATERAD LÄSNING