Phil’s Burger först i Sverige med plantbaserade Beyond Burger

Livets Goda 28 Aug, 2018
Mat och Restaurang Phil’s Burger är först i Sverige med hypeade Beyond Burger från USA – världens första plantbaserade burgare som ser ut, tillagas och smakar likt kött. Från slutet av augusti säljs Beyond Burger på Phil’s Burger Götgatan och Stureplan. Senare under hösten finns Beyond Burger på samtliga Phil’s i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna.

Efter succén i USA lanseras äntligen den uppmärksammade Beyond Burger från USA i Sverige, först på Phil’s Burger. Bakom produkten finns Beyond Meat som producerar framtidens kött utav ingredienser från växtriket. Beyond Meat backas av flera starka investerare som Microsoftgrundaren Bill Gates samt skådespelaren och miljöaktivisten Leonardo DiCaprio. Tio års utvecklingsarbete på University of Missouri har resulterat i plantbaserade produkter som efterliknar kött innan, under och efter tillagning med en slående likhet i färg, smak, arom och textur. Detta genom att titta på hur köttets struktur är uppbyggt (proteiner, lipider, kolhydrater, vatten, vitaminer och mineraler) samt köttets näringsmässiga och sensoriska egenskaper för att sedan replikera strukturen med vegetabiliska ingredienser. Resultatet är plantbaserade produkter som inte liknar något tidigare.

Beyond Burger har saftigheten och konsistensen från en traditionell burgare. Den innehåller 20 g protein och är fri från soja, gluten och kolesterol. Proteinkällan i burgaren kommer från ärtor, den röda färgen från rödbetor och saftigheten från kokosolja och potatisstärkelse.

– Vi är otroligt stolta över att vara först i Sverige med Beyond Burger. På Phil’s Burger vill vi bara servera burgare på de bästa råvarorna sett till smak, kvalitet och miljö. Så självklart vill vi även kunna erbjuda våra gäster den bästa plantbaserade burgaren som finns på marknaden. Det här är en riktigt spännande nyhet på vår meny som du kommer älska oavsett om du är vegan eller vill byta ut köttet någon måltid i veckan, säger Philip Örtegren, grundare Phil’s Burger.

På Phil’s Burger serveras Beyond Burger tillsammans med Phil’s hembakade ekobröd, senap, ketchup, cheddarost, saltgurka, & lök för 119 kr. Burgaren går även att få helt vegansk. Självklart går det även att byta ut köttet på alla burgare på menyn till Beyond Burger för en plantbaserad version. Lanseringen av Beyond Burger på menyn börjar på Phil’s Götgatan och Stureplan i augusti pga den mycket höga förfrågan och intresset av produkten internationellt, för att senare under hösten utökas till samtliga av Phil’s restauranger. Utöver Beyond Burger finns även andra vegetariska och veganska alternativ på Phil’s sedan tidigare, som Halloumi Burgare, Halloumi sallad och Crispy Fried Vegan burgare som består av friterad seitan.

Phil’s Burger grundades 2014 av matfantasten Philip Örtegren och entreprenören Peder Skaj. Konceptet bygger på att hamburgarna görs från grunden med de bästa råvarorna och utan tillsatser. Menyn består av hamburgare gjord på färskt hängmörad svenskt gårdskött från Hälsingestintan och utöver det finns vegetariska, veganska och glutenfria alternativ. Hamburgarbrödet bakas varje morgon i det egna bageriet i Sundbyberg. Såserna görs från grunden med noga utvalda råvaror i centralköket. I dagsläget finns Phil’s Burger på nio olika ställen – i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna. Snart öppnar även den tionde restaurangen på Fältöversten i Stockholm.

Ingredienser Beyond Burger:
Vatten, Ärtproteinisolat, Expellerpressad canolaolja, Raffinerad kokosolja, Cellulosa från bambu, Metylcellulosa, Potatisstärkelse, Naturliga aromämnen, Maltodextrin, Jästextrakt, Salt, Solrosolja, Vegetabilisk glycerin, Torrjäst, Gummi Arabicum, Citrusfruktextrakt (för att upprätthålla kvalitet), Askorbinsyra (för att bibehålla färg), Rödbetsjucieextrakt (för färg), Ättiksyra, Bärnstenssyra, Modifierad matstärklese, Annattoextrakt (för färg). Innehåller: (Kokosolja). Alla ingredienser är GMO-fria.

Läs mer om Phil’s Burger: www.philsburger.se


Nyheter från High Coast Whisky - Origins är påväg

Whisky och Bourbon Just nu är High Coasts nya whiskyserie Origins på väg…
22 Mar, 2019

Fyra godheter från Charles Smith lanseras på Systembolaget idag

Vin Premium Den 22:a mars lanseras inte mindre än fyra viner, dedikerade…
22 Mar, 2019

Nu lanseras ekologisk mat för hundar och katter

Övrigt Den ekologiska mat-trenden når nu också djurmat när det italienska…
22 Mar, 2019

Piccini Memoro med ny kostym

Vin Det italienska rödvinet Piccini Memoro som svenskarna lärt känna under…
22 Mar, 2019

Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas…
21 Mar, 2019

OO Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett…
21 Mar, 2019

Nyheter från Springbank i april på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den fjärde och femte april lanseras en exklusiv samling buteljer…
21 Mar, 2019

Plantation återlanserar Experience Pack

Whisky och Bourbon Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin förpackning…
21 Mar, 2019

Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i…
21 Mar, 2019

Njutningstips till fredagskvällen

Övrigt När arbetsveckan nått sitt slut finns det få saker lika…
20 Mar, 2019

Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången.…
20 Mar, 2019

Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla…
20 Mar, 2019

Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar…
20 Mar, 2019

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 i lager hos Winefinder

Vin Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 har hedrats med hela…
19 Mar, 2019

Kiviks Musteri skippar sugrören i sin senaste satsning

Övrigt Kiviks Musteri lanserar nu en ny apelsinjuice och sin klassiska…
19 Mar, 2019

Kilchoman STR Csk Matured kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Kilchoman STR Cask Matured är en ny buteljering från det…
16 Mar, 2019

The Kraken Black Spiced Rum

Whisky och Bourbon Myten om havsmonstret The Kraken ligger till grund för romvarumärket…
18 Mar, 2019

Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med…
18 Mar, 2019

No thyme to waste

Mat och Restaurang Spruckna tomater, lökskal, utgången mjölk och äpplen med fläckar på.…
18 Mar, 2019

Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet