Phil’s Burger först i Sverige med plantbaserade Beyond Burger

Livets Goda 28 Aug, 2018
Mat och Restaurang Phil’s Burger är först i Sverige med hypeade Beyond Burger från USA – världens första plantbaserade burgare som ser ut, tillagas och smakar likt kött. Från slutet av augusti säljs Beyond Burger på Phil’s Burger Götgatan och Stureplan. Senare under hösten finns Beyond Burger på samtliga Phil’s i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna.

Efter succén i USA lanseras äntligen den uppmärksammade Beyond Burger från USA i Sverige, först på Phil’s Burger. Bakom produkten finns Beyond Meat som producerar framtidens kött utav ingredienser från växtriket. Beyond Meat backas av flera starka investerare som Microsoftgrundaren Bill Gates samt skådespelaren och miljöaktivisten Leonardo DiCaprio. Tio års utvecklingsarbete på University of Missouri har resulterat i plantbaserade produkter som efterliknar kött innan, under och efter tillagning med en slående likhet i färg, smak, arom och textur. Detta genom att titta på hur köttets struktur är uppbyggt (proteiner, lipider, kolhydrater, vatten, vitaminer och mineraler) samt köttets näringsmässiga och sensoriska egenskaper för att sedan replikera strukturen med vegetabiliska ingredienser. Resultatet är plantbaserade produkter som inte liknar något tidigare.

Beyond Burger har saftigheten och konsistensen från en traditionell burgare. Den innehåller 20 g protein och är fri från soja, gluten och kolesterol. Proteinkällan i burgaren kommer från ärtor, den röda färgen från rödbetor och saftigheten från kokosolja och potatisstärkelse.

– Vi är otroligt stolta över att vara först i Sverige med Beyond Burger. På Phil’s Burger vill vi bara servera burgare på de bästa råvarorna sett till smak, kvalitet och miljö. Så självklart vill vi även kunna erbjuda våra gäster den bästa plantbaserade burgaren som finns på marknaden. Det här är en riktigt spännande nyhet på vår meny som du kommer älska oavsett om du är vegan eller vill byta ut köttet någon måltid i veckan, säger Philip Örtegren, grundare Phil’s Burger.

På Phil’s Burger serveras Beyond Burger tillsammans med Phil’s hembakade ekobröd, senap, ketchup, cheddarost, saltgurka, & lök för 119 kr. Burgaren går även att få helt vegansk. Självklart går det även att byta ut köttet på alla burgare på menyn till Beyond Burger för en plantbaserad version. Lanseringen av Beyond Burger på menyn börjar på Phil’s Götgatan och Stureplan i augusti pga den mycket höga förfrågan och intresset av produkten internationellt, för att senare under hösten utökas till samtliga av Phil’s restauranger. Utöver Beyond Burger finns även andra vegetariska och veganska alternativ på Phil’s sedan tidigare, som Halloumi Burgare, Halloumi sallad och Crispy Fried Vegan burgare som består av friterad seitan.

Phil’s Burger grundades 2014 av matfantasten Philip Örtegren och entreprenören Peder Skaj. Konceptet bygger på att hamburgarna görs från grunden med de bästa råvarorna och utan tillsatser. Menyn består av hamburgare gjord på färskt hängmörad svenskt gårdskött från Hälsingestintan och utöver det finns vegetariska, veganska och glutenfria alternativ. Hamburgarbrödet bakas varje morgon i det egna bageriet i Sundbyberg. Såserna görs från grunden med noga utvalda råvaror i centralköket. I dagsläget finns Phil’s Burger på nio olika ställen – i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna. Snart öppnar även den tionde restaurangen på Fältöversten i Stockholm.

Ingredienser Beyond Burger:
Vatten, Ärtproteinisolat, Expellerpressad canolaolja, Raffinerad kokosolja, Cellulosa från bambu, Metylcellulosa, Potatisstärkelse, Naturliga aromämnen, Maltodextrin, Jästextrakt, Salt, Solrosolja, Vegetabilisk glycerin, Torrjäst, Gummi Arabicum, Citrusfruktextrakt (för att upprätthålla kvalitet), Askorbinsyra (för att bibehålla färg), Rödbetsjucieextrakt (för färg), Ättiksyra, Bärnstenssyra, Modifierad matstärklese, Annattoextrakt (för färg). Innehåller: (Kokosolja). Alla ingredienser är GMO-fria.

Läs mer om Phil’s Burger: www.philsburger.se


Kaffebellini med hallon och lakrits

Whisky och Bourbon Gillar du hallon/lakrits? Bra! Här kommer ett recept på en…
19 Jul, 2019

Nautilus Pinot Noir har bytt årgång till 2015

Vin Nautilus Pinot Noir har nu bytt till årgång 2015 på…
17 Jul, 2019

Dreamhackers stora guide till craft beers och nattlivet i Montreal

Övrigt Det är inte längre en nyhet att Dreamhack kommer anordnas…
17 Jul, 2019

For Peat´s Sake Blended Whisky – största rökiga par-lanseringen på Systembolaget någonsin

Whisky och Bourbon For Peat´s Sake är en helt ny skotsk blended whisky…
17 Jul, 2019

Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019
Artikelarkivet