Phil’s Burger först i Sverige med plantbaserade Beyond Burger

Livets Goda 28 Aug, 2018
Mat och Restaurang Phil’s Burger är först i Sverige med hypeade Beyond Burger från USA – världens första plantbaserade burgare som ser ut, tillagas och smakar likt kött. Från slutet av augusti säljs Beyond Burger på Phil’s Burger Götgatan och Stureplan. Senare under hösten finns Beyond Burger på samtliga Phil’s i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna.

Efter succén i USA lanseras äntligen den uppmärksammade Beyond Burger från USA i Sverige, först på Phil’s Burger. Bakom produkten finns Beyond Meat som producerar framtidens kött utav ingredienser från växtriket. Beyond Meat backas av flera starka investerare som Microsoftgrundaren Bill Gates samt skådespelaren och miljöaktivisten Leonardo DiCaprio. Tio års utvecklingsarbete på University of Missouri har resulterat i plantbaserade produkter som efterliknar kött innan, under och efter tillagning med en slående likhet i färg, smak, arom och textur. Detta genom att titta på hur köttets struktur är uppbyggt (proteiner, lipider, kolhydrater, vatten, vitaminer och mineraler) samt köttets näringsmässiga och sensoriska egenskaper för att sedan replikera strukturen med vegetabiliska ingredienser. Resultatet är plantbaserade produkter som inte liknar något tidigare.

Beyond Burger har saftigheten och konsistensen från en traditionell burgare. Den innehåller 20 g protein och är fri från soja, gluten och kolesterol. Proteinkällan i burgaren kommer från ärtor, den röda färgen från rödbetor och saftigheten från kokosolja och potatisstärkelse.

– Vi är otroligt stolta över att vara först i Sverige med Beyond Burger. På Phil’s Burger vill vi bara servera burgare på de bästa råvarorna sett till smak, kvalitet och miljö. Så självklart vill vi även kunna erbjuda våra gäster den bästa plantbaserade burgaren som finns på marknaden. Det här är en riktigt spännande nyhet på vår meny som du kommer älska oavsett om du är vegan eller vill byta ut köttet någon måltid i veckan, säger Philip Örtegren, grundare Phil’s Burger.

På Phil’s Burger serveras Beyond Burger tillsammans med Phil’s hembakade ekobröd, senap, ketchup, cheddarost, saltgurka, & lök för 119 kr. Burgaren går även att få helt vegansk. Självklart går det även att byta ut köttet på alla burgare på menyn till Beyond Burger för en plantbaserad version. Lanseringen av Beyond Burger på menyn börjar på Phil’s Götgatan och Stureplan i augusti pga den mycket höga förfrågan och intresset av produkten internationellt, för att senare under hösten utökas till samtliga av Phil’s restauranger. Utöver Beyond Burger finns även andra vegetariska och veganska alternativ på Phil’s sedan tidigare, som Halloumi Burgare, Halloumi sallad och Crispy Fried Vegan burgare som består av friterad seitan.

Phil’s Burger grundades 2014 av matfantasten Philip Örtegren och entreprenören Peder Skaj. Konceptet bygger på att hamburgarna görs från grunden med de bästa råvarorna och utan tillsatser. Menyn består av hamburgare gjord på färskt hängmörad svenskt gårdskött från Hälsingestintan och utöver det finns vegetariska, veganska och glutenfria alternativ. Hamburgarbrödet bakas varje morgon i det egna bageriet i Sundbyberg. Såserna görs från grunden med noga utvalda råvaror i centralköket. I dagsläget finns Phil’s Burger på nio olika ställen – i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna. Snart öppnar även den tionde restaurangen på Fältöversten i Stockholm.

Ingredienser Beyond Burger:
Vatten, Ärtproteinisolat, Expellerpressad canolaolja, Raffinerad kokosolja, Cellulosa från bambu, Metylcellulosa, Potatisstärkelse, Naturliga aromämnen, Maltodextrin, Jästextrakt, Salt, Solrosolja, Vegetabilisk glycerin, Torrjäst, Gummi Arabicum, Citrusfruktextrakt (för att upprätthålla kvalitet), Askorbinsyra (för att bibehålla färg), Rödbetsjucieextrakt (för färg), Ättiksyra, Bärnstenssyra, Modifierad matstärklese, Annattoextrakt (för färg). Innehåller: (Kokosolja). Alla ingredienser är GMO-fria.

Läs mer om Phil’s Burger: www.philsburger.se


Årets Kock rekryterar Vanja Vilbern till Marknads- och Partnerchef

Mat och Restaurang – Jag ser verkligen fram emot att få vara med…
22 May, 2019

Den 1 juni lanseras Orval trappistöl på nytt

Whisky och Bourbon Orval är tillbaka! Den 1 juni lanseras Orval på Systembolaget.
22 May, 2019

Leif GW Persson lanserar GW:s Rosa

Vin Efter fjolårets succé med GW:s RÖDA och GW:s VITA har…
22 May, 2019

Talisker bjuder in till fiskeäventyr i Fiskebäckskil

Whisky och Bourbon Whiskyvarumärket Talisker lanserar ett fiskeäventyr i Fiskebäckskil tillsammans med Restaurang…
22 May, 2019

City Gross e-handel slår försäljningsrekord – lanserar fler matkassar

Mat och Restaurang City Gross e-handel fortsätter att gå starkt framåt i och…
22 May, 2019

Arla Köket® lanserar nya desserter

Mat och Restaurang Lagom till att sommaren gör entré lanserar Arla Köket fräscha…
22 May, 2019

Downtown Camper öppnar hållbart café

Mat och Restaurang Den 1 september slår Downtown Campers nya café upp portarna…
22 May, 2019

Dags för Ostens Dag 27:e maj

Mat och Restaurang Nu firas snart ostens dag! Svenskar är storkonsumenter av ost…
22 May, 2019

Mumm Millésimé 2012 i exklusiv årgångsdesign

Vin Mumm Millésimé 2012 har nyligen uppdaterats med ny flaskdesign som…
22 May, 2019

NJIE lanserar egen klädkollektion under namnet Athleisure

Övrigt NJIE utvecklar och säljer innovativa koncept med fokus på hälsa…
22 May, 2019

Alsace, Bourgogne, Champagne & Chablis

Vin Lördag 19 oktober kan du resa med Ekman Buss och…
22 May, 2019

Först till kvarn - Outleten är påfylld

Vin Nu har Winefinder fyllt på deras outlet. Där hittar man…
22 May, 2019

Svävande ryggsäck från Arboga Bryggeri

Whisky och Bourbon Nu är tiden med skummande öl i skog och mark…
21 May, 2019

MER - två nya sockerfria sommarsmaker

Övrigt MER är för många en barndomsfavorit och inför sommaren lanserar…
21 May, 2019

CasusGrill - Den miljövänliga engångsgrillen

Mat och Restaurang Sommaren är räddad! Nu lanseras CasusGrill - den naturliga engångsgrillen.
21 May, 2019

Brutal Brewings nya Raw Law - Pink Haze

Whisky och Bourbon Raw Law Pink Haze, i grunden en weissbier som är…
21 May, 2019

Niki Lauda är död efter lång tids sjukdom

Övrigt Mannen som kom tillbaka från döden har nu återvänt, för…
21 May, 2019

Pierre Olivier lanserar Cuvee Rosé Prestige

Vin Pierre Olivier Cuvée Rosé Prestige Brut är ett mousserande vin…
20 May, 2019

Mästerkocken Leif Mannerström lanserar eget vin inför sommaren

Vin Leif Mannerström är känd både som domare i TV-programmet Mästerkocken…
20 May, 2019

Problematisk bostadsmarknad påverkar ungas relationer

Övrigt Nära nog hälften av de unga i åldern 20 till…
20 May, 2019
Artikelarkivet