Hamburgerkedjan Phil’s var först med att lansera gourmetburgaren i Skandinavien och senare den första plantbaserade burgaren. Nu har Phil’s inlett ett samarbete med Havredals och är först med att lansera deras veganburgare, framtagen och producerad i Sverige av växtprotein och grödor från Sverige och norra Europa. Från och med mitten av maj serveras nya Vegan Burger på Phil´s restauranger.
Peter Skaj och Philip Örtegren startade Phil’s 2014 och har varit föregångare i Sverige med sina innovativa, goda och vällagade burgare med tillbehör. Nu tar Phil’s sin veganska hamburgare till en ny nivå med Havredals växtbaserade burgare för en optimal upplevelse. Havredals formbara färs är svenskproducerad med växtprotein från bondbönor, havre och andra grödor från Sverige och norra Europa.
Samarbetet ger hamburgerkedjan fördel med ensamrätt till Havredals veganska premiumburgare till juni. Kedjans strategi är att uppdatera menyn med fler gröna, vegetariska och växtbaserade rätter. Redan nu finns även veganska milkshakes gjorda på Havredals samt dipsåser på menyn.
– Vi är mycket glada över samarbetet med Havredals och stolta över att få servera en ny helt vegansk burgare, som är fantastiskt god. För att välja växtbaserat måste det vara väldigt gott, och jag tror även att köttätare kommer att uppskatta vår nya veganburgare som är saftig och har textur som kan jämföras med en traditionell burgare, säger Lars Åkerlund, delägare och creative director Phil’s.
Havredals har på kort tid etablerat sig som en utmanare inom växtbaserat mejeri med ett utbud av havredrycker och havrebaserad matlagningsgrädde. Havredals tar nu ett stort steg framåt i utvecklingsarbetet med att erbjuda hälsosamma alternativ till mejeri och kött med lanseringen av en växtbaserad premiumburgare och formbar färs.
– Vår nya premiumburgare är baserad på växtprotein från bondbönor, havre och andra grödor. Den har mycket smak, fyllighet och är 100 procent svenskproducerad. Vår ambition är att bidra till svenskt lantbruk och på sikt öka andelen svenska och nordiska råvaror steg för steg. När Phil’s hörde av sig om att de önskar en helt växtbaserad burgare till deras meny nappade vi direkt. Vår nya burgare vänder sig till en medveten målgrupp som älskar burgare, men som uppskattar och vill njuta av veganska alternativ och göra gott för miljön, säger Per-Johan Thörn, grundare Havredals.
Phil’s har idag 12 restauranger i Stockholm, Uppsala och Eskilstuna. Under våren öppnar två nya restauranger, en i Karlstad och en i Stadshagen, Stockholm.