Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Pillehill satsar vidare gastronomiskt

Pillehill satsar vidare gastronomiskt

av Livets Goda

Efter 6 år lämnar Jannike Briesenland-Lister över stafettpinnen till den internationellt erfarna kocken Kristoffer Basznianin som huvudansvarig för köket och den gastronomiska vidareutvecklingen. Kristoffer kommer närmast från Bastards i Köpenhamn och Huset på Svalbard, men har arbetat i de flesta av världens hörn.

”Han delar vår syn på det närproducerade, på att odla det vi kan själva, fokus på hållbarhet och på det vilda som naturen ger, så det känns otroligt roligt att kunna ta detta steg”, säger Jannike Briesenland-Lister. ”Sen flera år serveras fasta menyer som byts mer eller mindre dagligen efter säsong och tillgång. Kristoffer fokuserar på att utveckla köket ytterligare och vi kommer att sätta ännu större vikt på råvarorna vi hittar nära.”

Jannike kommer även fortsättningsvis vara djupt delaktig i den kulinariska utvecklingen, men hinner nu lägga ännu mer kärlek på viner och andra drycker. Som både kock och sommelier har det varit naturligt att jobba med båda, men det är ändå i drycken Jannike har sin största passion. ”Bara det att vi i fjol planterade våra första vinstockar var ännu ett steg i att lyfta upp inte bara vårt fokus på drycken, utan också att visa på Sverige som vinland för våra besökare. Svenskt vin har en självklar plats på vinlistan” menar Jannike Briesenland-Lister.

Under pandemiåret 2020 byggde Pillehill ut med ny restaurang och en stor ny uteservering. ”Den storsatsningen kunde inte kommit mer lägligt, för trots alla restriktioner och begränsningar i gästantal hade vi också större yta och året landade i en rekordomsättning” berättar Johan Lister. Under fjoråret har Pillehill också blivit certifierade som 4-stjärnigt hotell.

Och det ser fortsatt positivt ut för 2021. Efter 6 år är Pillehill en väletablerad mat- och vindestination. Behovet av lagringsutrymme för att kunna bygga ut den redan gedigna och breda vinlistan ytterligare är skriande. Redan i fjol erhölls bygglov för att bygga en större vinkällare med provningsrum för mindre grupper. Med all osäkerhet kring pandemin togs beslutet att avvakta. Nu är målsättningen att kunna bygga de första delarna före den intensiva sommarsäsongen drar i gång. ”Vi märker att intresset för att hemestra är stort även i år, så nu är det bråda tider” säger Johan Lister.

Pillehill är ett 4-stjärnigt gårdshotell med 3-stjärniga gästhus, konferens, restaurang och vinbar ligger som ett av de högst belägna gårdarna längs skånska sydkusten utanför Skivarp i Skåne.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING