Pilsner Urguell och världens bästa mat

– Ölintresset har vuxit ofantligt i Sverige, så har även intresset för matlagning på internationell nivå. Nu när vi får uppleva EM för Kockar i Stockholm och njuta av deras utomordentliga hantverk, så vill vi inte vara sämre utan serverar världens bästa ljusa lager direkt från Tjeckien, säger Rickard Svensson, marknadschef SAB Miller. En av världens största sidor för ölprovning och bedömning av öl (ratebeer.com), har nyligen belönat Pilsner Urquells opastöriserade och ofiltrerade ljusa lager, med det absolut högsta betyg som en öl kan få, 100p av 100 möjliga. Dessutom säger de i ett utlåtande, att det är den bästa ljusa lagern i världen. Mellan 6:e och 9:e maj så är det GastroNord/Vinordic och Bocuse d’Or EM i Stockholm, och Pilsner Urquell är på plats med sin lager som skickas färsk från Pilzen i Tjeckien, ursprunget till all Pilsner i världen. – Vi lägger stort fokus på hantverk i alla led av vår produktion. Något som inte bara speglar sig i framställningen av ölen utan även i tillverkningen av de stora trätunnor som Pilsner Urquell förvarar ölen i innan de skeppas ut i världen. Man lägger ner mycket kärlek på att få fram den absolut bästa öl man bara förmår, och det är väldigt hedrande att nu också fått på papper att det vi gör är bäst i världen, säger Rickard Svensson, Marketing Manager, SAB Miller – Den ljusa färska lagern har en hållbarhet på endast fem dagar så man får vara snabb om man ska få njuta av den färska ölen innan den blir dålig. Det är lite det som kännetecknar vår ofiltrerade och opastöriserade öl. Den är bäst i världen under en kort period och sen kan man efter ett par dagar inte dricka den längre, fortsätter Rickard att berätta. Pilsner Urquell har haft kvalitetsfokus sedan starten 1842, och har tagit hand om det arv som lämnats efter Joseph Groll, skaparen av den första ljusa lagern. Till Stockholm kommer ölen i Pilsner Urquells egna tunnor, faktiskt fortfarande för hand på bryggeriet enligt rådande tradition