Hem Whisky & Bourbon Pilsner Urquell Outlet Of The Year – En av dessa kan bli Sveriges bästa ölbar

Pilsner Urquell Outlet Of The Year – En av dessa kan bli Sveriges bästa ölbar

av Livets Goda

På torsdag kommer han att dela ut pris till den bar som gör honom stoltast. Det är nämligen inte så att pilsner från hans bryggeri kan hällas upp hur som helst. Det finns många tekniker som genererar olika smaksensationer vilket tjeckerna klassificerar i tre olika kategorier (se information om dessa tekniker nedan). Det är utefter hur man hanterar detta hantverk till att pilsnern serveras med rätt temperatur som är avgörande i de kvartalsenliga undersökningar som genomförs. Förutom detta så tittar man även på att man rengör och förvarar glasen på ett förtjänstfullt sätt samt förvarar ölen så att den bibehåller samma kvalitet som på bryggeriet. På så sätt är Outlet Of The Year (OOTY) en kvalitetsutmärkelse. Pilsner Urquell är det enda varumärke som spolar kranar och slangar varannan vecka, inget annat varumärke går så långt för att säkerställa smak och kvalitet. Detta är något som Pilsner Urquell själva bekostar. Därför kan Vaclav stolt säga att Pilsner Urquell är en symbol för kvalitetstänk, från bryggeri till krogen som häller upp den. NOMINERADE Pilsner Urquell Outlet Of The Year Soldaten Svejk, Stockholm Bar Central, Stockholm Humlehof Rörstrand, Stockholm Gyllene Prag, Göteborg Bishop Arms Savoy, Malmö Prisutdelningen av Pilsner Urquell OOTY sker på Stockholm Beer & Whisky Festival på torsdag kl 16:00. Under torsdagen kommer Vaclav själv att vara på plats för att svara på frågor och berätta om hur man bedömer ölbarer. Självklart kommer han även att demonstrera de olika tekniker som han hävdar är de som får fram det bästa ur en pilsner. TEKNIKERNA Na Dvakrát (Crisp) Är det mest internationellt kända sättet att servera Pilsner Urquell. Först hälls kroppen (själva ölen) och skumkronan adderas mot slutet. Skumkronan ska vara 3,5 cm tjock, vilket hjälper till att hålla ölen krispigt. Hladinka (Smooth) Det mest traditionella sättet att servera pilsner i Tjeckien. Här hälls skumkronan först och sedan fylls glaset gradvis underifrån. Visuellt är den väldigt lik Na Dvakrát, men den är mjukare och rundare i smaken. Mliko (Milk) En skumbaserad pilsner som ger en väldigt rund och krämig sötma som traditionellt avnjuts mot slutet av kvällen. Ett radikalt annorlunda sätt att servera pilsner som inte bara ser häftig ut, utan även har en helt unik smak.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING