Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Pinchos erbjuder medarbetarna terapi – vill vara förebilder i restaurangbranschen

Pinchos erbjuder medarbetarna terapi – vill vara förebilder i restaurangbranschen

av Livets Goda

Psykisk ohälsa står för en stor del av sjukfrånvaron på arbetsplatserna runt om i landet och restaurangbranschen är inte ett undantag. Restaurangkedjan Pinchos har därför beslutat att erbjuda sina anställda fri tillgång till terapi och inleder ett samarbete psykologtjänsten Ahum. “Genom att erbjuda proaktivt stöd till våra medarbetare vill vi säkerställa att vi förhindrar sjukfall” säger Johanna Hagström, HR-chef på Pinchos.

Psykisk ohälsa är den främsta orsaken till sjukfrånvaro i Sverige idag och antalet sjukskrivningar fortsätter att öka varje år, enligt Försäkringskassan. Det är någonting som restaurangkedjan Pinchos vill motverka. Nu inleder de ett samarbete med psykologtjänsten Ahum, som kommer erbjuda medarbetarna fri tillgång individanpassad terapi.

– Vi ser tyvärr att mental ohälsa påverkar våra medarbetare i allt högre utsträckning. På Pinchos värnar vi om våra medarbetares välmående och genom att investera i Ahum kan vi nu erbjuda proaktivt stöd, oavsett när eller var problematiken uppstått, säger Johanna Hagström.

Genom samarbetet med Ahum kan nu Pinchos erbjuda sina medarbetare individanpassade terapilösningar som innefattar flera olika terapiformer, både fysiska och digitala, samt självhjälpsskolor.

– I vår bransch är en majoritet av medarbetarna unga människor som kanske är osäkra på om det passar sig att lyfta frågor om psykisk ohälsa med sin närmaste chef. Med Ahum kan våra medarbetare anpassa sin behandling efter sina egna preferenser. Dessutom har de fri tillgång till självhjälpsskolor. För Pinchos hoppas vi att Ahum kan vara en nyckel till lägre sjukfrånvaro och lägre personalomsättning, fortsätter Johanna Hagström.

Ahum har idag över 140 anslutna terapeuter och erbjuder digitala verktyg för att ge stöd till alla, både anställda och privatpersoner.

– Vi är otroligt glada att inleda samarbetet med Pinchos. Många som arbetar inom restaurangbranschen vittnar om stress. Därför är det viktigt att det finns förebilder i branschen, som tydligt satsar på sina medarbetare och den psykiska hälsan, säger Allireza Aromäki Ghahremani, vd på Ahum.

Samarbetet inleds initialt med fem av Pinchos restauranger i Stockholm och Göteborg.

RELATERAD LÄSNING