Peter Sisseck, skaparen av vinerna, behöver ingen större introduktion. Efter lanseringen av Pingus i mitten på 90-talet blev han snabbt en av vinvärldens stora personligheter och har bara ökat i anseende under åren. Nu lanseras en ny årgång av Pingus, Flor de Pingus och Psi från Bodegas Alnardo.
Pingus 2021
Druvorna plockas från olika vingårdar om totalt 4,5 hektar, från vinstockar som alla är över 90 år gamla. Ungefär en tredjedel av druvorna avstjälkades innan de pressades skonsamt och musten fick sedan jäsa i 2 000 liters foudres. Därefter lagrades vinet under två år i franska ekfat. 7 974 flaskor producerades av årgång 2021.
Pingus 2021
60 flaskor
9698 kr
Artnr 94035, 750 ml
Webblansering 31 oktober kl 10.00
Flor de Pingus 2021
Druvorna till Flor de Pingus plockas från många små lotter nära La Horra, i hjärtat av Ribera del Duero. Vinstockarna är delvis mycket gamla och delvis unga. Vinet har lagrats i franska ekfat varav 20% är nya. Druvorna skördades i mitten och slutet av september.
Flor de Pingus 2021
800 flaskor
998 kr
Artnr 94870, 750 ml
Lanseras i tillfälligt sortiment 1 november
Psi 2021
Psi togs fram 2007 i ett samarbete mellan Bodegas y Viñedos Alnardo och Peter Sisseck. Vingårdarna odlas enligt biodynamiska principer. Psi är den 23:e bokstaven i det grekiska alfabetet och en uppvisning i Peter Sissecks förmåga att ta fram det bästa ur druvorna, jorden och klimatet till en fantastisk helhet. Druvorna kommer från 600 olika lägen runt om 21 byar. Skörden ägde rum mellan 22 september och 4 oktober. Druvorna krossades skonsamt och musten fick sedan spontanjäsa i ståltank. Ungefär 3 veckors maceration. Efter pressning följde spontan malolaktisk jäsning. 75% av vinet har lagrats 15 månader i stora ekfat och tankar om 6 000 – 11 500 liter. Resterande 25% har lagrats i franska ekfat, varav 3% var nya fat.
Psi 2021
7800 flaskor 319 kr
Artnr 92317, 750 ml
Lanseras i tillfälligt sortiment 1 november