Hem Mat & Restaurang Pinot noir från USA & Char siu

Pinot noir från USA & Char siu

av Livets Goda

Pinot noir från USA: Char siu är grillat fläsk i det kantonesiska köket och har du väl fått smak för den ljuvligt söta, syrliga och kryddiga marinaden så lovar, det finns ingen återvändo. Till pinot noir är det en superb matchning och således faller valet på Charles Smiths ypperliga Substance Pn från Washington State.

Pinot noir från USA

Pinot noir från USA & Char siu – Så gör du – recept till 4 personer

Char siu

Detta är en låst Premiumartikel.

Logga in som Premiummedlem för att fortsätta läsa eller teckna Premium här

Vin
Substance Pinot Noir 2021, Washington State, USA
Nr. 59750, 750 ml, 13,5%, 229 kr, 91 p
Pinot noir är den senaste additionen till Charles Smith vinserie Wine of Substance och det är ett alldeles utmärkt tillskott. Här får vi en aromatisk pinot med mogna jordgubbar, körsbär, rosblommighet, kryddhylla och röd citrus i ytterst tilltalande stil och stramt hållen med örtiga salviaorienterade instick, pigg blodapelsinaktig syra, röda bär och kryddiga undertoner från fatlagringen. En fin mogen druvkärna backar upp tillsammans med ett försiktigt tannindriv och avslutet är skalstramt och med viss stjälkighet. Onekligen en pinot noir som levererar sett till det humana priset om 229 kronor.

Matchningen
Mycket ur det kinesiska köket är förträffligt med pinot noir och inte minst amerikansk sådan med en rikare mognad är lysande till köttets glaze och krydda samtidigt som vinets textur och syra adderar fräschör och skär genom smakerna. Servera gärna något kylt för bäst utväxling.

Vinet finner du på Systembolaget HÄR >>

Inspireras gärna också av:

Oxfilécarpaccio med citrondoftande srirachasås HÄR

RELATERAD LÄSNING