Hem Nyheter Planera vinprovning utomlands nästa sommar? Saker att tänka på och hur man får ekonomin att räcka till med hjälp av lån

Planera vinprovning utomlands nästa sommar? Saker att tänka på och hur man får ekonomin att räcka till med hjälp av lån

av Livets Goda

Finns det något mer förtrollande än en semester i en av världens fantastiska vinregioner? Att bo nära en vingård och strosa runt i värmen och prova några av de bästa årgångarna som finns? Skulle inte tro det! Tyvärr blir det förmodligen inget resande i år om inte restriktionerna lättar. Men drömma får man lov att göra, och om man funderar kring hur man ska finansiera resan så kan det vara ett perfekt tillfälle för att börja spara redan nu!

Artikeln är i samarbete med loanscouter

Man har drömt om en resa till ett varmt land med guidade vinprovningar i en väldigt lång tid.
Kanske har man och sin partner planerat det i flera år, eller så fyller man jämt och har bjudit sin närmsta umgängeskrets med på resan. Oavsett anledning, så vill man att det ska bli en oförglömlig resa. Men ibland räcker pengarna helt inte till. Trots att dessa paketresor för det mesta är prisvärda, så kan det vara svårt att finansiera om man redan ligger lågt med pengar. I detta fall kan det vara värt att ta lån för att kunna uppfylla sin dröm.

Det finns inget mer uppfriskande än att åka på lyxiga vinprovningar till pittoreska vingårdar med kvalitetsvin

Det är det bästa sättet som man kan lära sig mer om vin på, och ta del av spännande samtal om viner med dess odlare och producenter. Att planera en vinprovning runt vissa typer av vin kan göra upplevelsen lite bättre. Om man vet att man föredrar vitvin, så bör man undersöka vilka länder och områden som producerar detta.

Planeringen är viktig

Det låter kanske uppenbart och lite tråkigt, men planering är en viktig del då det gör att resan blir lika bra (om inte bättre) som man trott. Det är ganska vanligt att man glömmer undersöka gårdarna innan man reser, om de är i säsong, om arbetarna har semester osv. Men det är också viktigt att tänka på tiden man har på plats. Hur många olika gårdar funderar man på att besöka på en dag? Det kan vara svårt att klämma in för många, och man vill hellre kunna njuta av stunden än att stressa sig igenom den.

Det är inte gratis att åka på semester, och speciellt inte på en semester där man inkluderar olika vinprovningar. Man måste se till så att man har planerat en budget som kan täcka allt det man vill vara med om. Det finns ingen anledning till att åka på en semester för att sedan gå runt och snåla med alla utgifter. När man väl kommit på plats så vill man kunna njuta av varenda minut och vartenda glas vin!

Se till att man har pengar till det allra viktigaste innan man reser, och så lite extra. Om ens personliga ekonomi inte räcker så kan det vara smart att ta hjälp av ett lån. En sådan här upplevelse gör man förmodligen bara en gång i sitt liv, och då ska man se ett lån som en investering, inte som ett slöseri!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING