Plantation ger ut exklusiv provningslåda

Livets Goda 5 Oct, 2018
Whisky och Bourbon Producenten Plantation Rum lanserar för första gången i Sverige en exklusiv förpackning med sex stycken dubbellagrad rom med terroir. Plantation Experience Pack innehåller rom från Jamaica, Barbados, Trinidad, Guatemala, Peru och Belize. Förutom möjligheten att kunna anordna en provning från Karibien så erbjuds även en unik chans att testa något helt nytt, då två av romsorterna inte finns på den svenska marknaden. Plantation Experience Pack släpps på flertalet Systembolagsbutiker den första december.



Plantation är kända för sina kvalitativa och innovativa produkter där rom från utvalda destillerier tagits fram, lagrats och blendats. Rommen får sin smak och struktur genom att de dubbellagrats på bourbonfat i respektive terroir i Karibien och i Ferrandfat på Maison Ferrand i Frankrike. Nu möjliggör Plantation att skapa sin egen provning genom lanseringen av Plantation Experience Pack, en exklusiv förpackning med sex romsorter för 449 kronor. Perfekt för provning eller som present.

- Det känns otroligt roligt att lansera just de här sex olika romsorterna från olika Terroir, länder och stilar. Dessutom har man en unik möjlighet att smaka rom som ännu inte finns på den svenska marknaden. Plantation vill alltid bjuda på nya typer av smakupplevelser och skapa minnesvärd rom, säger Karl Wennberg, Portfolio Manager Spirits på Spring Wine & Spirits.

De olika romsorterna präglas av sitt hemland och tar med provsmakaren på en uttrycksfull smakresa av terroir och dubbellagring.

Plantation Experience Pack innehåller:
• Plantation 3 stars – ljus rom, från början mörk och lagrad på bourbonfat från Jamaica, Barbados, Trinidad och slutligen lagrats på Ferrandfat hos Maison Ferrand. Därefter sker bomullsfiltrering som klarnar rommen och binder ihop smakerna.
• Plantation Original Dark – en rom från Jamaica och Barbados där den först har lagrats på bourbonfat i Barbados och sedan slutlagrats på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike.
• Plantation Grand Reserve – en rom från Barbados som har dubbellagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike. 
• Plantation Gran Anejo – en rom från Guatemala och Belize som först har lagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike. 
• Plantation XO 20th Anniversary 
• Plantation Single Vintage Peru 2004 – detta är ett samarbete med Destilerías Unidas S.A. de Peru, där rommen destilleras i Kolonn och sedan lagrats i Peru på två olika typer av fat, Bourbonfat 200 L och Slovenianfat 225 L. Den andra lagringen görs i Frankrike på Ferrandfat 350 L. 

Artikelnummer: 11426
Vol: 6 flaskor á 10cl/flaska 
Pris: 449 kr 
Lansering: 1/12 - 2018


Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet