Plantation ger ut exklusiv provningslåda

Livets Goda 5 Oct, 2018
Whisky och Bourbon Producenten Plantation Rum lanserar för första gången i Sverige en exklusiv förpackning med sex stycken dubbellagrad rom med terroir. Plantation Experience Pack innehåller rom från Jamaica, Barbados, Trinidad, Guatemala, Peru och Belize. Förutom möjligheten att kunna anordna en provning från Karibien så erbjuds även en unik chans att testa något helt nytt, då två av romsorterna inte finns på den svenska marknaden. Plantation Experience Pack släpps på flertalet Systembolagsbutiker den första december.



Plantation är kända för sina kvalitativa och innovativa produkter där rom från utvalda destillerier tagits fram, lagrats och blendats. Rommen får sin smak och struktur genom att de dubbellagrats på bourbonfat i respektive terroir i Karibien och i Ferrandfat på Maison Ferrand i Frankrike. Nu möjliggör Plantation att skapa sin egen provning genom lanseringen av Plantation Experience Pack, en exklusiv förpackning med sex romsorter för 449 kronor. Perfekt för provning eller som present.

- Det känns otroligt roligt att lansera just de här sex olika romsorterna från olika Terroir, länder och stilar. Dessutom har man en unik möjlighet att smaka rom som ännu inte finns på den svenska marknaden. Plantation vill alltid bjuda på nya typer av smakupplevelser och skapa minnesvärd rom, säger Karl Wennberg, Portfolio Manager Spirits på Spring Wine & Spirits.

De olika romsorterna präglas av sitt hemland och tar med provsmakaren på en uttrycksfull smakresa av terroir och dubbellagring.

Plantation Experience Pack innehåller:
• Plantation 3 stars – ljus rom, från början mörk och lagrad på bourbonfat från Jamaica, Barbados, Trinidad och slutligen lagrats på Ferrandfat hos Maison Ferrand. Därefter sker bomullsfiltrering som klarnar rommen och binder ihop smakerna.
• Plantation Original Dark – en rom från Jamaica och Barbados där den först har lagrats på bourbonfat i Barbados och sedan slutlagrats på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike.
• Plantation Grand Reserve – en rom från Barbados som har dubbellagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike. 
• Plantation Gran Anejo – en rom från Guatemala och Belize som först har lagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike. 
• Plantation XO 20th Anniversary 
• Plantation Single Vintage Peru 2004 – detta är ett samarbete med Destilerías Unidas S.A. de Peru, där rommen destilleras i Kolonn och sedan lagrats i Peru på två olika typer av fat, Bourbonfat 200 L och Slovenianfat 225 L. Den andra lagringen görs i Frankrike på Ferrandfat 350 L. 

Artikelnummer: 11426
Vol: 6 flaskor á 10cl/flaska 
Pris: 449 kr 
Lansering: 1/12 - 2018


Celsius lanserar årets vintersmak i en limited edition

Övrigt Celsius, lanserar årets vintersmak Ginger Ale med nejlika, i en…
23 Oct, 2018

Favoriter från Moët Hennessy till Systembolaget

Vin Tre favoriter från Moët Hennessy lanseras nu tillfälligt i Systembolagets…
23 Oct, 2018

Här är alla vinnare på Restauranggalan 2018

Mat och Restaurang Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av…
23 Oct, 2018

Långbro Värdshus vann priset Årets Arbetsplats

Mat och Restaurang Långbro Värdshus med Fredrik Eriksson i spetsen förärades priset Årets…
23 Oct, 2018

Den svenska äppelodlingen växer snabbare än någonsin

Övrigt Den svenska kommersiella odlingen av äpplen har förändrats påtagligt under…
23 Oct, 2018

Sveriges Aladdinask får ny design

Övrigt Årets nyhet från Aladdin är något utöver det vanliga. Detta…
23 Oct, 2018

Ingen jul utan Leksands Knäckebröd

Övrigt För femte året i rad bakar Leksands knäckebröd Årets julknäcke.…
23 Oct, 2018

Lidl kommer till Knivsta

Övrigt Lidl Sverige växer i snabb takt och hade 2017 bäst…
23 Oct, 2018

Dynamisk fransk sommelier segerrik i Gaggenau Sommelier Awards 2018

Vin Gaggenau, lyxmärket för hushållsapparater av professionell kaliber, kan stolt tillkännage…
22 Oct, 2018

Strandvägen 1 och Årets Kock i unikt samarbete under Love November

Mat och Restaurang Med start den 1 november får Strandvägen 1 i Stockholm…
22 Oct, 2018

Santa Maria står värd för Svenska Kocklandslagets sista träning innan VM

Mat och Restaurang Den 25 oktober gör Svenska Kocklandslaget sin sista varmköksupplagning inför…
22 Oct, 2018

Kvinnliga kocknätverket TakeOver tar över köket på Banken Bar & Brasserie

Mat och Restaurang Nästa anhalt i TakeOvers gästspelsturné är Banken Bar & Brasserie…
22 Oct, 2018

Goose Island lanseras på svenska marknaden

Vin Chicagobryggeriet Goose Island tar plats på den svenska marknaden och…
22 Oct, 2018

Noga utvalt från Kafferosteriet Koppar - N°7 Yirgacheffe från Etiopien

Övrigt Månadens smakupplevelse från Kafferosteriet Koppar är alltså Yirgacheffe från Etiopien…
22 Oct, 2018

Happy Tammsvik lanserar egen hantverksöl - En Roligare Lager

Whisky och Bourbon Nu har Happy Tammsvik en ny lager på lager. Det…
22 Oct, 2018

Barebells lanserar nyhet: Chocolate Brownie Limited Edition

Övrigt Årets glassigaste julnyhet är här – Barebells Chocolate Brownie. En…
22 Oct, 2018

VM-köket i Åre ska mätta både skidstjärnor, kungar och kameramän

Mat och Restaurang Under alpina VM i Åre kommer det krävas bra mat…
22 Oct, 2018

Peter och Ulf Kappen till Frippe -Dramatens Bakficka

Mat och Restaurang Bröderna Kappen blir kreativa matledare på Frippe Dramatens Bakficka! De…
22 Oct, 2018

Ny sambrygd mellan Sigtuna Brygghus och Captain Lawrence

Whisky och Bourbon Med det lyckade resultatet för Hops n’ Sap i färskt…
22 Oct, 2018

Ny Vegansk certifiering för restauranger, hotellkök och matkedjor

Mat och Restaurang Nu lanseras den nya företagscertifieringen "VeganVänlig*" som tydligt skall visa…
22 Oct, 2018
Artikelarkivet