Plantation ger ut exklusiv provningslåda

Livets Goda 5 Oct, 2018
Whisky och Bourbon Producenten Plantation Rum lanserar för första gången i Sverige en exklusiv förpackning med sex stycken dubbellagrad rom med terroir. Plantation Experience Pack innehåller rom från Jamaica, Barbados, Trinidad, Guatemala, Peru och Belize. Förutom möjligheten att kunna anordna en provning från Karibien så erbjuds även en unik chans att testa något helt nytt, då två av romsorterna inte finns på den svenska marknaden. Plantation Experience Pack släpps på flertalet Systembolagsbutiker den första december.



Plantation är kända för sina kvalitativa och innovativa produkter där rom från utvalda destillerier tagits fram, lagrats och blendats. Rommen får sin smak och struktur genom att de dubbellagrats på bourbonfat i respektive terroir i Karibien och i Ferrandfat på Maison Ferrand i Frankrike. Nu möjliggör Plantation att skapa sin egen provning genom lanseringen av Plantation Experience Pack, en exklusiv förpackning med sex romsorter för 449 kronor. Perfekt för provning eller som present.

- Det känns otroligt roligt att lansera just de här sex olika romsorterna från olika Terroir, länder och stilar. Dessutom har man en unik möjlighet att smaka rom som ännu inte finns på den svenska marknaden. Plantation vill alltid bjuda på nya typer av smakupplevelser och skapa minnesvärd rom, säger Karl Wennberg, Portfolio Manager Spirits på Spring Wine & Spirits.

De olika romsorterna präglas av sitt hemland och tar med provsmakaren på en uttrycksfull smakresa av terroir och dubbellagring.

Plantation Experience Pack innehåller:
• Plantation 3 stars – ljus rom, från början mörk och lagrad på bourbonfat från Jamaica, Barbados, Trinidad och slutligen lagrats på Ferrandfat hos Maison Ferrand. Därefter sker bomullsfiltrering som klarnar rommen och binder ihop smakerna.
• Plantation Original Dark – en rom från Jamaica och Barbados där den först har lagrats på bourbonfat i Barbados och sedan slutlagrats på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike.
• Plantation Grand Reserve – en rom från Barbados som har dubbellagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike. 
• Plantation Gran Anejo – en rom från Guatemala och Belize som först har lagrats på bourbonfat och sedan slutlagrats på Ferrandfat, Maison Ferrand i Frankrike. 
• Plantation XO 20th Anniversary 
• Plantation Single Vintage Peru 2004 – detta är ett samarbete med Destilerías Unidas S.A. de Peru, där rommen destilleras i Kolonn och sedan lagrats i Peru på två olika typer av fat, Bourbonfat 200 L och Slovenianfat 225 L. Den andra lagringen görs i Frankrike på Ferrandfat 350 L. 

Artikelnummer: 11426
Vol: 6 flaskor á 10cl/flaska 
Pris: 449 kr 
Lansering: 1/12 - 2018


Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019

Nu lanseras Big Mac Bacon i Sverige

Mat och Restaurang Nu kommer Big Mac Bacon till Sverige. Den ikoniska hamburgaren…
13 Jun, 2019

Radisson Blu Royal Viking Hotel – en designdröm efter totalrenovering

Mat och Restaurang Radisson Blu Royal Viking står nu klart efter en totalrenovering…
12 Jun, 2019

Turesgruppen öppnar Regeringsgatan 21 – en ny matdestination i Gallerian

Mat och Restaurang Gallerian utökar sitt kulinariska utbud med en ny restaurang –…
12 Jun, 2019

Kavli väljer Falköpings Mejeri som ny mejeriproducent

Mat och Restaurang Kavli tecknar ett 10-årigt avtal med Falköpings Mejeri och säkrar…
12 Jun, 2019

90-åring får ny kostym

Mat och Restaurang När Falksalt uppdaterar med nytt utseende är historia lika viktig…
12 Jun, 2019

Ny undersökning visar: Det vill svenskarna ha med sig på flyget

Övrigt En flygresa upplevs ofta som starten på semesterresan, och om…
12 Jun, 2019

Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’ Esclans

Vin Whispering Angel Magnum och Rock Angel rosé från Château D’…
11 Jun, 2019

Kikärtskakor från Friggs - en innovation i butikshyllan

Mat och Restaurang Kikärtan har tagit Sverige med storm de senaste åren, med…
11 Jun, 2019

Löfbergs möter framtiden på The Lobby

Mat och Restaurang Kafferosteriet Löfbergs vill lära sig mer om hur kaffeupplevelsen kan…
11 Jun, 2019

Idag släpps det viner från Raats Family Wines och Pieropan

Vin Idag den 11 juni släpps det några kvalitativa viner från…
11 Jun, 2019

Limited Edition från Maldon havssalt

Mat och Restaurang Maldon havssalt lanserar för första gången på den svenska marknaden…
11 Jun, 2019

När förpackningarna tappat musten återvinns allt fler

Övrigt Livsmedelsförpackningar har en viktig roll för ett hållbart livsmedelssystem. Svenskarnas…
11 Jun, 2019

Så mycket skräp städades upp under Det Goda Vårstädet

Övrigt Hur mycket skräp samlades in? Vad var det konstigaste fyndet?…
11 Jun, 2019
Artikelarkivet