Plantation lanserar rom lagrade på små svenska ekfat – i samarbete med Mackmyra Whisky

Livets Goda 16 Oct, 2018
Whisky och Bourbon Topproducenten Plantation Rum avslöjar nu sitt tredje samarbete med svenska Mackmyra Whisky och lanserar en exklusiv rom i begränsad upplaga med fokus på små fat. Rommen, Plantation Single Cask Barbados 7 Y.O Mackmyra Tiny Barrel, har först lagrats på bourbonfat för att sedan lagras på franska cognacsfat – och till sist på små svenska whiskyfat av ek. Upplagan kommer att släppas på Systembolaget 19 oktober.

Plantation är en av de mest kända och innovativa romproducenterna i världen, med sin erkända och unika rom från utvalda destillerier i Karibien som väljs ut för att sedan lagras på Bourbonfat, Cognacsfat och ibland ett tredje fat, har producenten gjort sig kända för unika romsorter. Plantation anses av många vara en pionjär i branschen som banar väg för nya smaker. Nu lanseras Plantation Single Cask Barbados 7 Y.O Tiny Barrel Mackmyra som slutlagrats på små 30-liters whiskyfat av svensk ek under ett år.

- De senaste åren har vi lanserat två romsorter tillsammans med Mackmyra Whisky som har gett nya smakupplevelser. Rommen är populär på den svenska marknaden och vi är glada att kunna möta en ökad efterfrågan. Vårt mål är att revolutionera industrin och Plantation är ständigt på jakt efter nya sätt att skapa unik rom. Genom att lagra på väldigt små fat har vi kunnat fånga både den karibiska fruktigheten och den svenska rökigheten, säger Karl Wennberg, Portfolio Manager Spirits på Spring Wine & Spirits.

Detta är tredje gången som Plantation samarbetar med Mackmyra. Tidigare släpptes en rom som lagrats på whiskyfat samt en whisky som lagrats på Plantations romfat i Barbados och Jamaica. Plantation Single Cask Barbados 7 Y.O Mackmyra Tiny Barrel är en ny tolkning av produktsamarbetet. Rommen har lagrats i en process om tre steg, först på Bourbonfat 200 liter, på Barbados, sedan ytterligare två år i Frankrike på Maison Ferrand, på Ferrand fat 350 liter, och slutligen på Mackmyras svenska ekfat 30 liter.

- Vi är otroligt glada att samarbetet fortsätter och att vi återigen har tagit fram en rom som andas både Plantations och Mackmyras identitet. Att vi den här gången fokuserat på små svenska ekfat är ytterligare en dimension som gör att smaken och upplevelsen av rommen framhäver alla detaljer. Våra tidigare produkter har visat sig vara mycket populära och vi hoppas att rom – och whiskyälskare – ska uppskatta det här släppet, säger Eric Bräck, försäljningschef Mackmyra Whisky.

Fakta Plantation Single Cask Barbados 7 Y.O Mackmyra Tiny Barrel
Ursprung: Barbados 7yo | Alkoholhalt: 40,2 % | Lagringstid: 7 år – Bourbonfat 5 år, Maison Ferrand: 1 år, Mackmyra Swedish Oak: 1 år | Färg: Bärnsten | Vol: 70cl | Pris: 949kr | Antal flaskor: 4896 | Artikelnummer: 40318-01 | Lansering: 19/10 – 2010


Nu återlanseras Innis & Gunns Mangoes on the Run – Mango IPA

Whisky och Bourbon I över 15 år har Innis & Gunn tillverkat öl…
23 Apr, 2019

Sundqvist inspirerar med uppdukad påskbuffé

Mat och Restaurang Påsken närmar sig med stormsteg! Har du bestämt vad du…
17 Apr, 2019
Artikelarkivet