Hem Vinvärlden PM firar sitt 20-årsjubileum med första gastrohotellet

PM firar sitt 20-årsjubileum med första gastrohotellet

av Livets Goda

När PM & vänner slog upp portarna för första den 29 februari 1992 var det inte många som anade att de steg in i det som under de kommande 20 åren skulle bli en av Sveriges mest prisbelönta restauranger. Nu är PM fast förankrad på alla topplistor över de bästa restaurangerna i landet. Per Bengtsson vill ändå inte se tillbaka och slå sig till ro med framgångarna. Därför firar han med att satsa på Sveriges första gastrohotell i anknytning till restaurangen. Investeringen sker i samarbete med vänner och kompanjoner som entreprenörerna Christer Johansson och Anders Hultman samt tennisspelaren Stefan Edberg. Arbetet med det nya gastrohotellet har börjat och det ska öppna om ungefär ett år. – Här ska gastronomin prägla hela besöket. Från receptionens service till hotellrummens tv-utbud ska gästerna märka att de är på ett hotell som präglas av vår gastronomi, berättar Per Bengtsson. PM:s två kök och två vinkällare kommer att stå till gästernas förfogande under hela vistelsen. Gästerna ska från rummet kunna ringa PM:s sommelier och kunna välja från 2 500 referenser i vinkällaren. – Vi kommer att tala samma språk hela vägen, från restaurang till hotell. På hotellet ska gästerna på olika sätt också kunnat möta våra härliga leverantörer som Agnes gårdsmejeri vid Åsnen, säger Per Bengtsson. PM har genom åren profilerat sig som en småländsk krog med lokala leverantörer och inspiration från småländsk natur och kultur. Det är ingen slump att PM:s stora meny har döpts till tabberaset efter den stora festen i Katthult. – Jag tror också att det är lite typiskt att vi i Småland inte slår oss till ro och blir nostalgiska utan väljer att alltid se framåt. Vi vill att detta ska bli ett hotell som är värt att åka långt för att uppleva. Det ska locka en internationellt publik, säger Per Bengtsson. Under jubileumsåret satsar PM också på en rad arrangemang. Även här väljer man att se framåt i stället för att lita på trygga och självklara kort. Redan i januari hölls en designutställning med unga formgivare. – Vi ska fortsätta att överraska med upptåg och program där vi lyfter fram kulturen runt PM. De kommande 20 åren ska bli ännu mer spännande än våra första år, lovar Per Bengtsson. Fakta/Utmärkelser under 20 år, ett urval: • Livets Godaste restauranger, Livets Goda 2012: PM i Växjö i topp före Norma Köpenhamn • Best of Award of Exellence, Wine Spectator USA 2011: En av världens bästa vinlistor, PM • Göthe Parkander-priset 2011: Per Bengtsson och Monica Carlsson, PM • White Guide 2011: PM Årets Ekokrog • Årets Werner 2010: Per Bengtsson, PM • White Guide 2010: Årets Bästa Restaurang utifrån matupplevelsen • Dagens Industri 2009: PM Årets Affärskrog • Restauranggalan 2009: Per Bengtsson Årets Krögare, PM • Restauranggalan 2008, PM Årets Krog • VM för sommelierer 2007: Andreas Larsson, PM, världsmästare. • Årets Marknadsförare i Kronoberg 2006: PM • Munskänkarna 2004: PM Sveriges Bästa vinlista • Årets företagare i Växjö 2004: Per Bengtsson och Monica Carlsson, PM Läs mer på www.pmrestauranger.se

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING