Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Pocket Café belönas med utmärkelse för minskat matsvinn

Pocket Café belönas med utmärkelse för minskat matsvinn

av Christoffer Enquist

Pontus Frithiofs verksamheter fortsätter att utmärka sig i sitt hållbara arbete för miljön. Det senaste tillskottet Pocket Café by Pontus kan stolt titulera sig som ”Årets Uppstickare” i Karma Awards 2019.

Pocket Café

Pontus Frithiofs populära koncept Pocket by Pontus utökade i höstas sitt utbud med ett helt nytt cafékoncept, Pocket Café by Pontus. I DN-skrapans entrédel ligger caféet, som med inramning av en fransk bistrokänsla, erbjuder goda bakverk, smörgåsar, sallader och varma måltider, samt takeaway-rätter. Caféet följer Pocket by Pontus filosofi med miljön i fokus och ett genomgående tema av hållbarhet. Pocket Café by Pontus är, som samtliga Pocket-restauranger, anslutna till Karma, i syftet att minska matsvinnet genom att annonsera till användarna när mat och bakverk från dagen innan blivit över. Konsumenterna får möjligheten att fynda mat som annars skulle hamnat i komposten. Samarbetet med Karma har prioriterats högt, vilket Karma har uppmärksammat i Karma Awards 2019 med att tilldela Pocket Café by Pontus titeln ”Årets Uppstickare 2019” i kategorin ”Café ”.

– Vi är mycket stolta över utmärkelsen, att Karma har uppmärksammat vårt engagemang i arbetet med att minska matsvinnet, och vi hoppas att vi inspirerar fler gäster att rädda mat genom att handla prisvärda rätter och bakverk via appen och att fler i branschen ansluter sig. Vi arbetar stenhårt för att bli ännu mer hållbara och ytterligare minska vår miljöpåverkan under 2020 och framåt, säger Pontus Frithiof grundare och ägare Pontus Group.

Karma är en app som hjälper matbutiker och restauranger att minska sitt matsvinn och har som budskap att rädda världen en måltid i taget. Karma har hittills räddat 750 ton mat genom sin idé om att hjälpa matbutiker och restauranger att sälja bra mat med kort hållbarhet i appen till ett nedsatt pris. Appen är ett bra komplement för Pontus restauranger som alltid haft miljön i fokus.

Matsvinnet behöver stå i fokus. Inte minst när våra verksamheter växer, då vi vill kunna göra allt så hållbart som möjligt. Karma hjälper oss att fokusera på kvalitet och ett attraktivt utbud till våra kunder, säger Johan Adlén, CEO Pontus Frithiof City Venues.

Krögarens samtliga restauranger erbjuder alltid ett grönt alternativ med en bas av närodlade, färska råvaror. Tekniska by Pontus på Tekniska museet belönades senast i somras med ännu en KRAV-certifiering och hållbarhetsstjärna. Restaurangen har nu två KRAV-stjärnor, vilket visar att 50 procent av råvarorna är godkända enligt KRAVs regler.

Pocket Café by Pontus Frithiof, Gjörwellsgatan 30, öppettider:
Måndag – fredag, klockan 07.00 – 18.00

Menyer och priser: http://pontusfrithiof.com/pocketcafe/

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING