Pol Cochet – en ekologisk & matvänlig Champagne!

Livets Goda 4 Jul, 2019
Vin Ekologisk Champagne hör inte till vanligheterna och faktum är att blott runt två procent av regionens vinmarkerna är ekologiskt certifierade. Å andra sidan är det ett rejäl uppsving jämfört med decenniet innan då knappt en halv procent nådde denna status. Därför är det extra spännande att korka upp en flaska eko-Champagne och i våra glas hälls Pol Cochet Brut Symbiose Organic.

Pol Cochet är i grunden ett gammalt namn i Champagne även om få känner till det. Eric Petitjean är sjätte generationen som äger och producerar vin i regionen och anorna går helt tillbaka till mitten av 1800-talet. Eget bubbel började man producera ett par decennier senare men allt höll på att ta slut då Erics far började sälja av familjens vingårdar. I försäljningarna såldes bland annat familjens vingårdar i Ambonnay till Krüg. Så sent som 2008 bestämde sig Eric att ändra på detta och började att åter köpa tillbaka vinodlingar. Nu har de totalt 6.5 ha runtom i Champagne.

Livets Goda om Pol Cochet Brut Symbiose Organic
Mognadsnyanser i såväl utseende som i bouqueten där vi kan skönja allt från lite bokna äpplen, till rostade mandlar, rödbäriga nyanser och en svag oxidativ känsla. Bageri och blommighet adderar till doftintrycken. Om mognadsnyanserna kikade fram i nosen så är det desto mer energi i gommen där saftiga persikor hintas, nötiga toner likaså och citrusfrukter. Skalstram känsla med kryddigt fäste ger den fräscha gula frukten extra schvung och nog kikar det fram ett och annat rött bär däremellan. Livlig men sansad mousse lirar fint med den diskreta dosagen och ger oss en charmigt rustik Champagne som ropar rätt högt på mat!

LG-intrycket: 88/100 LGP

Pol Cochet har artikelnummer 7521, kostar 329 kr och finns i drygt 100 butiker. Till resten beställer du vinet utan extra kostnad >>


Öppet hus, provningar och rundturer – det här händer nära dig under Ölets Dag

Whisky och Bourbon Onsdagen den 17 juli går årets upplaga av Ölets Dag…
17 Jul, 2019
Artikelarkivet