Hem NyheterVinnyhet Pol Roger i ny presentförpackning som hyllar Sir Winston Churchill

Pol Roger i ny presentförpackning som hyllar Sir Winston Churchill

av Livets Goda

Visste du att Sir Winston Churchill var en entusiastisk och skicklig olje- och akvarellmålare? Pol Rogers nya presentförpackning hyllar och förenar två av Churchills stora passioner; målning och Champagnen Pol Roger.

Champagnehuset Pol Roger har i samarbete med Churchill Center och företaget Arts Thread utsett Tess Costil från Auckland University of Technology i Nya Zeeland till vinnare av Winston Churchill Design Competition. Tävlingen erbjöd designstudenter möjlighet att utforma en begränsad upplaga av presentförpackningen till Pol Roger Brut Réserve för att fira målningar av Sir Winston Churchill.

Sir Winston Churchill kanske var mest känd som en av de största statsmännen under 1900-talet, men det är få som vet att han även var en entusiastisk och skicklig olje- och akvarellmålare, vars verk ställdes ut brett, bland annat på prestigefyllda Royal Academy of Arts i London.

Churchill beskrev sin entusiasm för målning som att ta en ”joyride i en färglåda”. Efter att ha upptäckt glädjen i att måla vid 40 års ålder, förblev han en produktiv och hängiven konstnär för resten av sitt liv. Tess Costils design är baserad på en av hans mest kända målningar, ”The Goldfish Pool på Chartwell”. Chartwell var Churchills älskade hem och favoritplats att måla på, han stod gärna i trädgården bredvid sin damm där guldfiskarna simmade fritt.

Designen hyllar och förenar två av Churchills stora passioner; målning och Champagnen Pol Roger. Pol Roger var Sir Winstons favoritchampagne, som han önskade få levererad till varhelst han befann sig. Champagnen skulle levereras från Pol Rogers adress, 44 Avenue de Champagne i Epernay som han kallade ”världens mest drickbara adress”.

Vänskapen mellan familjen Churchill och Champagnehuset Pol Roger består än i dag.

Pol Roger Brut Réserve
Volym: 750 ml och Magnum
Art: 7549
Pris 750 ml 455 kr, Magnum 929 kr
Finns i butik från juni 2020

Läs gärna Livets Godas serie i tre delar om Pol Roger >>>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING