Hem NyheterVinnyhet Pol Roger Vintage 2016 – ny årgång i butik

Pol Roger Vintage 2016 – ny årgång i butik

av Livets Goda

Pol Roger Vintage 2016: Champagnehuset Pol Roger är ett familjeägt vinhus som grundades 1849. Företaget drivs idag av femte generationen i familjen och har sitt säte på den klassiska adressen Avenue de Champagne i Épernay. En adress som av Sir Winston Churchill utsågs till: “The most drinkable adress in the world”. Det är på denna adress som all champagne från Pol Roger fortfarande både produceras och distribueras till hela världen. Här ligger även den unika tre km långa, svala vinkällaren som ger förutsättningar för lagring av champagne av klass.

Pol Roger Vintage 2016

Nu lanseras Pol Roger Brut Vintage 2016
Det geografiska läget i Champagne ger ett nyckfullt klimat och varierade väderförhållanden. Just därför har Pol Roger sedan starten följt sin uttalade tradition, att bara deklarera en årgångschampagne om växtsäsongen givit förutsättningar för druvornas optimala mognad.

Brut Vintage 2016 är resultatet av Pol Rogers klassiska blend 60% Pinot Noir och 40% Chardonnay. Druvorna kommer från 20 Grand och Premier Cru Vingårdar i Montagne de Reims och Côte des Blancs. Brut Vintage har lagrats sex år på sin andra jästfällning i flaska och riddling har skett för hand i de svala vinkällaren 33 meter under marknivå.

Pol Roger Brut Vintage 2016 finns nu på utvalda Systembolaget och kan beställas till samtliga butiker.

Pol Roger Brut Vintage
Årgång: 2016
Druvor: 60% Pinot Noir, 40% Chardonnay
Ursprung: Montagne de Reims och Côte des Blancs
Art.nr: 7536
Pris: 749 kr

RELATERAD LÄSNING