Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Pom Friterie skapar restaurang kring handskurna pommes frites

Pom Friterie skapar restaurang kring handskurna pommes frites

av Livets Goda

Under våren 2023 öppnar Pom Friterie på Regeringsgatan i Stockholm. Den nya restaurangen är inspirerad av holländsk street food och hämtar sina smakinfluenser från hela världen. Menyn bygger på färska ekologiska handskurna pommes frites som utvecklats under flera år. 

Street food-kulturen i Holland härstammar från 1915 då den första snackbaren öppnade i Utrecht. Idag finns det tusentals snackbarer i landet som serverar pommes frites och friterade rätter. Pom Friterie är en nordisk vidareutveckling av de holländska snackbarerna. Målet är att lyfta friterad potatis till nya höjder tillsammans med smaker från jordens alla hörn.

– Vi har utvecklat våra handskurna pommes frites i nästan tre års tid nu. Både råvaror och tillagningen är finslipade in i minsta detalj, säger Jorit Gras som är grundare och köksmästare på Pom Friterie. För rätt stämning är vår nordiskt designade restaurang uppbyggd kring en pulserande bar med en egenutvecklad cocktailmeny för friterade rätter.

Pom Friteries unika potatissort är framtagen enbart för pommes frites. Den odlas exklusivt av en enda ekologisk bonde i den holländska Nordsjökustens mineralrika jord. Tillagningen sker med skalet på, helt utan tillsatser, vilket ger naturligt smakrika pommes. På Pom Friterie serveras även en högklassig street food-meny som tillsammans med pommes fritesen skapar en komplett måltid.

Bakom satsningen står holländarna Marvin Romein och Jorit Gras. Marvin Romein har tidigare varit barchef på bland annat Kåken och L’Avventura. Jorit Gras har en bakgrund inom design men har även arbetat som kock och matfotograf. I Stockholm har han bland annat varit köksmästare inom Bockholmengruppen.

Pom Friterie öppnar under våren 2023 i hörnet av Regeringsgatan och Lästmakargatan i Stockholm.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING