Hem Whisky & Bourbon Pomme Doublée Apple Spritz – bubblor från Normandie

Pomme Doublée Apple Spritz – bubblor från Normandie

av Livets Goda

Pomme Doublée är ett nytt recept för en mousserande äppelspritz tillägnat den nordiska marknaden. Denna dryck är färdig att servera och är en helt naturlig produkt, gjord av 100 procent färskpressade äpplen. Den innehåller varken tillsatta smakämnen eller extra socker.

Äpplena i Pomme Doublée är ett urval av de bästa och mest smakrika sorterna som växer i fruktträdgårdarna i Normandie i norra Frankrike. Den karakteriseras av en intensiv och frisk fruktsmak som kommer från äppelmusten och djupa bakre toner som kommer från en pigg Calvados.

Svenskarna är stordrickare av spritzers och mousserande viner och det senaste decenniet har Systembolagets försäljning av champagne, prosecco, cava, crémant med flera mångdubblats. Tidigare plockade vi bara fram den här typen av vin när det var något speciellt som skulle firas. Men den tiden är förbi och idag skålas det till både vardag och fest.

Tidigare i år lanserades dessa innovativa franska bubblor från Pomme Doublée och det är en intressant nykomling i sammanhanget.

Pomme Doublée är perfekt att ta med som ett nytt alternativ till vin på kalas eller liknande. Flaskan är både festlig och snygg, den bjuder dessutom på ett innehåll med en härligt intensiv, behaglig och frisk äppelsmak. Väl kyld passar Pomme Doublée utmärkt som en aperitif, eller varför inte till grillade ribbs med coleslaw. Den kan också vara en fantastisk bas i cocktails eller bål, säger Brand Manager Calle Magnusson.

Livets Goda om Pomme Doublée Apple Spritz, Normandie, Frankrike

Inslaget av calvados i denna sprits sänder en onekligen direkt mot Normandie och där bokna röda äpplen, bakade äpplen, halm och kanel blott bekräftar ursprunget. Smaken är piggt syrlig med balanserad äppelsötma, friska stenfruktiga toner och livlig mousse samt en kryddig knorr i avslutet där calvadosinslaget bekräftar sin närvaro och skapar en skön drinkkänsla. Den här dricker vi gärna under julsäsongen och varför inte som ett fräscht alternativ till glögg. Till dig som förälskat dig i Pineau des Charentes med mousserande vin kommer detta vara en given hit!

Pomme Doublée Apple Spritz har artikelnummer 57694 och kostar 115 kronor för en flaska (750 ml, 8%)

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING