Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Pontus Frithiof öppnar La Tour – Nytt power dining-koncept tornar upp sig över Stockholm

Pontus Frithiof öppnar La Tour – Nytt power dining-koncept tornar upp sig över Stockholm

av Livets Goda

Den 26 augusti öppnar Pontus Frithiof sin nya restaurang La Tour högst upp i DN-huset. Det är krögarens första fine dining-restaurang sedan 2007, då Pontus in the Green House stängde. La Tours sceniska restaurangkoncept ska rymma en generös variation av kvalitativa upplevelser, generositet och flärd.

Skiss av Whyte & Lilja

Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof, tillsammans med kompanjonen Mario E. Moroni, öppnar sin första exklusiva restaurang sedan Pontus in the Green House stängdes 2007. La Tour (franska för ”tornet”) kommer att bjuda sina gäster på oförglömliga gastronomiska upplevelser i en elegant avslappnad internationell miljö, högst upp i DN-huset med fantastisk utsikt över Riddarfjärden och Stockholm.

– La Tour är min vision av en power dining-restaurang som jag länge drömt om. Nu var timingen rätt att ändra riktning och satsa på ett helt nytt koncept som inte liknar något i Sverige. La Tour blir en helhetsupplevelse i högsta klass och med en ny nivå på personlig service, säger Pontus Frithiof.

Matkonceptet blir klassiskt, modernt och elegant med de bästa och mest exklusiva råvarorna. Inspirationen är hämtad från europeiska kök och i synnerhet det franska. Som komplement kommer vi för första gången också erbjuda en innovativ vegansk del på våra menyer. Restaurangen kommer också till skillnad mot många andra i segmentet att servera en à la carte-meny som bjuder på variation, dynamik och karaktär i smakupplevelserna tillsammans med noggrant utvalda viner av Mario E. Moroni, delägare och chefssommelier.

Bakom ombyggnationen och renoveringen står inredningsarkitekterna på Whyte & Lilja, som inspirerats av arkitekten Paul Hedqvist. Hans arkitektur präglade Stockholms stadsbild under 60-talet med bland annat DN-huset, Bromma flygplats, Tranebergsbron och Skatteskrapan. På La Tour möter svenskt 60-tal internationell flärd i material som tegel, glas och koppar tillsammans med varma toner, texturer och lager på lager.  Sköna sittmöbler och arrangemang ger en privat och inbjudande känsla.

Restaurangupplevelsen startar redan när gästerna kliver in i hissen på entréplanet där La Tours doorman möter dem. La Tour rymmer en à la carte-restaurang, Salongen, med plats för 26 sittande gäster, tre chambre séparée varav två har plats för 8 personer vardera och den tredje, Biblioteket, rymmer 12 personer. Det finns även ett litet härligt orangeri och balkongen med Stockholms mest magiska utsikt – alla miljöer i sober och ombonad känsla. Utöver allt detta erbjuds fashionabel shuttleservice för den bästa starten på besöket.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING