Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Pontus Frithiof sätter primörerna i fokus på La Tours meny

Pontus Frithiof sätter primörerna i fokus på La Tours meny

av Livets Goda

Pontus Frithiofs restaurang La Tour välkomnar nu vårens primörer med en helt ny meny – Les Primeurs, som är La Tours egen tolkning av vårsäsongen och blir årligt återkommande. Les Primeurs serveras i Salongen som enskilda rätter eller i en sammansatt meny. Les Primeurs har premiär på La Tour den 6 april.

La Tour är Pontus Frithiofs första fine dining-restaurang efter att Pontus in the Green House stängdes ner 2007. Power dining-konceptet, som bjuder in till oförglömliga gastronomiska upplevelser i en lyxig internationellt ombonad miljö, har från starten i augusti förra året flerfaldigt hyllats. Inspirationen till La Tours meny är hämtad från de internationella köken och i synnerhet det franska. Krögarens kärlek till vårens primörer tar sig nu i uttryck på La Tour med Les Primeurs,
en helt egen meny, som serveras i Salongen och även för privata arrangemang i restaurangens chambre séparée.

­– Ett av mina starkaste matminnen är från en vårlunch på klassiska La Tour d’Aragent i Paris, där jag fick nöjet att äta den skaffttjocka vita sparrisen med knallgul hollandaisesås. Det har vi såklart på menyn och våra mest uppskattade klassiker finns självklart kvar, men får sällskap av säsongsmenyn, Les Primeurs, som justeras efter primörerna och erbjuder många underbara rätter och gastronomiska upplevelser, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare av Pontus Group.

På meny finns gott för både öga och gom, bland annat en soppa på årets första nässlor med hummergourgères, vit sparris med hollandaisesås som serveras tillsammans med gravad lax från Färöarna, vaktel från Challande med primörer, färserade toppmurklor, nässlor och ramslök och bland desserterna en ljuvlig vit persikosorbet med champagne.

Till Les Primeurs har sommelier Emil Larsson uppdaterat vinkällaren med härligt våriga viner och roséchampagner och dessutom öppnas dörrarna till balkongen för en bensträckare eller för att avnjuta ett glas.

Öppettider La Tour, Rålambsvägen 17, våning 23:
À la Carte i Salongen: onsdag och torsdag 17.30-23.00,
fredag 11.30-14.00 och 17.30-23.00
Chambre séparée: alltid öppet.
www.pontusfrithiof.com/pontus-frithiof-la-tour/

RELATERAD LÄSNING