Pontus Frithiof stärker koncernen med konceptutvecklaren Marcus Ekman

Livets Goda 18 Jun, 2019
Mat och Restaurang Pontus Group, med krögaren och entreprenören Pontus Frithiof i spetsen, knyter till sig Marcus Ekman, som blir ansvarig för konceptutveckling av Pontus Groups nya och befintliga verksamheter. Marcus tillträder den nya tjänsten i augusti 2019.

Pontus Frithiofs verksamheter, som går under bolagsnamnet Pontus Group, växer ständigt med nya verksamheter och samarbeten. Nu återvänder den namnkunnige branschprofilen och tidigare medarbetaren Marcus Ekman till Pontus Group som Concept and Business Developer. Marcus blir ansvarig för koncernens befintliga och nya verksamheter samtidigt som Pontus Frithiof fortsätter sitt arbete med utvecklingen av nya och framtida projekt, gästernas upplevelser samt arbetet med att stärka personal- och företagskulturen i syfte att bli en ännu attraktivare arbetsgivare.

I takt med att våra verksamheter växer behöver vi en person som Marcus, som tar det övergripande ansvaret för koncept- och affärsutveckling. Det är viktigt att vi ständigt förnyar våra verksamheter och koncept, utan att tappa vårt dna och våra grundvärderingar på vägen. Jag är mycket glad att Marcus är tillbaka hos oss. Med hans erfarenheter från oss, hans gedigna kunskaper inom affärsutveckling i restaurangbranschen och fingertoppskänsla för kvalitet kommer han återigen ta en självklar plats i företaget och i ledningsgruppen, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

Marcus har, under de senaste 10 åren, arbetat som driftchef för Sabis restaurangverksamhet. Dessförinnan arbetade han tillsammans med Pontus i 13 år. Det började redan 1997 på Eriks i Gamla Stan, då Marcus arbetade som souschef och då Pontus tog över som kökschef. Därefter öppnade Pontus in the Green House, Pontus by the Sea och Pontus Catering, som Marcus blev ansvarig för parallellt med ledarskapsutbildningar. Företaget växte och Marcus fortsatte som vice vd för verksamheterna. För 10 år sedan valde Marcus att gå vidare till Sabis för att utveckla restaurangkoncepten.

Jag är mycket glad för förtroendet och möjligheten. Det känns väldigt roligt vara tillbaka i en ny roll som jag brinner för, hos Pontus. Tillsammans ska vi utveckla och bygga företaget vidare med nya koncept, höja kvaliteten och utbuden ytterligare, säger Marcus Ekman. 

Marcus affärsområden i Pontus Group blir främst i de helägda verksamheterna: Catering by Pontus, Atelier 23, Tidningshuset by Pontus, Deli by Pontus, Bakery by Pontus, Foodtruck by Pontus och Pontus in the Air på Arlanda terminal 5 med Brasserie, Monstro, American Express Lounge by Pontus och American Express Centurion Lounge by Pontus samt nya verksamheter och projekt.

Marcus Ekman tillträder tjänsten som Concept and Business Developer i slutet av augusti 2019.


Ta chansen - Winemakers Dinner med Cyril Brun från champagne Charles Heidsieck

Vin Cyril Brun, chefsvinmakare för Charles Heidsieck, kommer på besök i…
18 Oct, 2019

Nya bönor sparar disk och tid

Mat och Restaurang Nu lanseras bönor utan lag i lättöppnad förpackning under varumärket…
18 Oct, 2019

Nytt ris från Zeta

Mat och Restaurang Det som redan är gott kan ibland bli ännu godare.…
18 Oct, 2019

Mackmyra kommer att överklaga Patent- och marknadsdomstolens dom kring bildanvändning i sociala medier

Whisky och Bourbon Konsumentombudsmannen (KO) har stämt Mackmyra för användandet av sex bilder…
18 Oct, 2019

Massolino Barolo 2015 i dagens lansering på Systembolaget

Vin 2015 är ett riktigt bra år i Barolo. Vintern kom…
18 Oct, 2019

Brännland Cider släpper Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015

Whisky och Bourbon Den 18:e oktober släpps Brännland Iscider Belle De Boskoop 2015…
18 Oct, 2019

Dags för Gin & Tonic-glögg

Whisky och Bourbon Swedish Tonics Gin & Tonic-glögg är en modern tolkning av…
17 Oct, 2019

Gaja Sito Moresco i morgondagens lansering på Systembolaget

Vin Hösten har hittills bjudit på en hel gel godsaker från…
17 Oct, 2019

Skruf nyans Mixpack

Övrigt I somras lanserade Skruf Snus den nya produktserien skruf nyans.…
17 Oct, 2019

Årets Nolia Beer i Umeå lockar med bredare utbud och fler smakupplevelser

Whisky och Bourbon Årets Nolia Beer i Umeå, den fjärde i ordningen, bjuder…
17 Oct, 2019

Ny kycklingburgare och mexikansk comeback på MAX i höst

Mat och Restaurang Under hösten uppdaterar MAX sin meny och Grilled Chicken ersätter…
17 Oct, 2019

In Flames 2019 – nytt försäljningsrekord för High Coast

Whisky och Bourbon Som många av de whiskyintresserade fick erfara, brakade det bara…
17 Oct, 2019

Martin & Servera digitaliserar leveransavisering

Mat och Restaurang I dagarna inleds ett experiment tillsammans med ett 20-tal kunder…
17 Oct, 2019

1 av 4 unga har gjort saker de ångrat när de varit alkoholpåverkade utomlands

Övrigt Unga svenskar, 18-34 år, ser i högre grad än andra…
17 Oct, 2019

Ny Sifo-undersökning: Hållbarhetsfrågorna matköparna prioriterar

Mat och Restaurang Mat med tydlig märkning av råvarans ursprungsland, minskad användning av…
17 Oct, 2019

Japanske Keita Yuge blir Barillas Master of Pasta 2019 vid Pasta World Championship i Paris

Mat och Restaurang Keita Yuge kröntes i fredags kväll till 2019 års Barilla…
16 Oct, 2019

Advanced Master Class 1.1 – ny box om rostning från High Coast

Whisky och Bourbon Värmebehandlingen av faten är mycket betydelsefull för de smaker som…
16 Oct, 2019

Miljövänligt odlad gourmetfisk tas fram i samarbete mellan forskare, kockar och näringsliv

Mat och Restaurang Efterfrågan på fisk och skaldjur ökar stadigt, samtidigt som nära…
16 Oct, 2019

The Glenrothes - Halloween Edition 2019

Whisky och Bourbon Tretton är ett otursnummer för många och något som handlar…
16 Oct, 2019

Paolo Roberto gästar Linas Matkasse

Mat och Restaurang Linas Matkasse blickar söderut och lanserar Passione Italiana – en…
16 Oct, 2019
Artikelarkivet