Pontus Frithiof stärker koncernen med konceptutvecklaren Marcus Ekman

Livets Goda 18 Jun, 2019
Mat och Restaurang Pontus Group, med krögaren och entreprenören Pontus Frithiof i spetsen, knyter till sig Marcus Ekman, som blir ansvarig för konceptutveckling av Pontus Groups nya och befintliga verksamheter. Marcus tillträder den nya tjänsten i augusti 2019.

Pontus Frithiofs verksamheter, som går under bolagsnamnet Pontus Group, växer ständigt med nya verksamheter och samarbeten. Nu återvänder den namnkunnige branschprofilen och tidigare medarbetaren Marcus Ekman till Pontus Group som Concept and Business Developer. Marcus blir ansvarig för koncernens befintliga och nya verksamheter samtidigt som Pontus Frithiof fortsätter sitt arbete med utvecklingen av nya och framtida projekt, gästernas upplevelser samt arbetet med att stärka personal- och företagskulturen i syfte att bli en ännu attraktivare arbetsgivare.

I takt med att våra verksamheter växer behöver vi en person som Marcus, som tar det övergripande ansvaret för koncept- och affärsutveckling. Det är viktigt att vi ständigt förnyar våra verksamheter och koncept, utan att tappa vårt dna och våra grundvärderingar på vägen. Jag är mycket glad att Marcus är tillbaka hos oss. Med hans erfarenheter från oss, hans gedigna kunskaper inom affärsutveckling i restaurangbranschen och fingertoppskänsla för kvalitet kommer han återigen ta en självklar plats i företaget och i ledningsgruppen, säger Pontus Frithiof, grundare och ägare Pontus Group.

Marcus har, under de senaste 10 åren, arbetat som driftchef för Sabis restaurangverksamhet. Dessförinnan arbetade han tillsammans med Pontus i 13 år. Det började redan 1997 på Eriks i Gamla Stan, då Marcus arbetade som souschef och då Pontus tog över som kökschef. Därefter öppnade Pontus in the Green House, Pontus by the Sea och Pontus Catering, som Marcus blev ansvarig för parallellt med ledarskapsutbildningar. Företaget växte och Marcus fortsatte som vice vd för verksamheterna. För 10 år sedan valde Marcus att gå vidare till Sabis för att utveckla restaurangkoncepten.

Jag är mycket glad för förtroendet och möjligheten. Det känns väldigt roligt vara tillbaka i en ny roll som jag brinner för, hos Pontus. Tillsammans ska vi utveckla och bygga företaget vidare med nya koncept, höja kvaliteten och utbuden ytterligare, säger Marcus Ekman. 

Marcus affärsområden i Pontus Group blir främst i de helägda verksamheterna: Catering by Pontus, Atelier 23, Tidningshuset by Pontus, Deli by Pontus, Bakery by Pontus, Foodtruck by Pontus och Pontus in the Air på Arlanda terminal 5 med Brasserie, Monstro, American Express Lounge by Pontus och American Express Centurion Lounge by Pontus samt nya verksamheter och projekt.

Marcus Ekman tillträder tjänsten som Concept and Business Developer i slutet av augusti 2019.


Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019

Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
4 Jul, 2019

Bila genom franska vingårdar

Övrigt Det är populärt att bila igenom Frankrikes landsbygd och vingårdar.…
3 Jul, 2019

Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Whisky och Bourbon Nu är det klart vilka GT-makare som går vidare till…
2 Jul, 2019
Artikelarkivet