Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Pontus Frithiof väljer SkiStar Lodge Hundfjället för nya koncept i fjällen

Pontus Frithiof väljer SkiStar Lodge Hundfjället för nya koncept i fjällen

av Livets Goda

Pontus Frithiof och Nordrest kommer för första gången att etablera sig i norra Sverige där de öppnar två restauranger på SkiStars nya resort SkiStar Lodge Hundfjället i Sälen. De två restaurangerna kommer få olika koncept och inriktningar men erbjuda något för alla med fokus på hållbarhet – god och vällagad mat baserad på närodlade norrländska råvaror med nordamerikanska inslag. Restaurangerna öppnar till den kommande vintersäsongen i december 2021.

I december gör krögaren och entreprenören Pontus Frithiof, tillsammans med Thomas Dahlstedt och hans restaurangkoncern Nordrest, entré i fjällvärlden med två nya restauranger och en stor tillhörande bardel på SkiStars nya resort i Sälen. Restaurangerna får olika inriktningar och utbud, men gemensamt för dem är Pontus dna med en avslappnad och ombonad atmosfär, generöst och inkluderande – en känsla av ’Sälen goes Colorado’.

Restaurangernas koncept och namn är inte officiella ännu, men det ena får Pontus mer traditionella brasseriekoncept, där fokus ligger på närproducerat och en lodgekänsla i inredningen. Menyn kommer erbjuda ett brett utbud med varierande rätter, där grillen blir tongivande med sina tillbehör. Ett brett vin och champagneutbud kommer också finnas här, signerat Pontus Groups chefssommelier Mario E Moroni. Den brasseriliknande restaurangen kommer även få en stor bar, som ska utmärka sig från traditionella barer i fjällvärlden med inslag och från den internationella nöjesscenen.

Det andra konceptet är uppbyggt kring ett spännande ”family-style-koncept”, som fungerar bra för enklare måltider eller en fullskalig middag där menyn hämtar inspiration från alla världens kök. Glatt, spännande och oväntat, men framförallt gott. Här kommer dryckesutbudet att serveras på glas och i baren finns, precis som i menyn, världens länder representerade.

Båda restaurangerna kommer servera frukost och lunch med brunchliknande inslag. Stort fokus ligger på att digitalisera båda koncepten för att undvika köbildning och göra gästens helhetsupplevelse ännu bättre. Pontus tillsammans med Marcus Ekman, affärs- och konceptutvecklare Pontus Group, arbetar nu för fullt med projektet och de två koncepten.

– Det känns väldigt spännande och inspirerande att få lansera vårt nya fjällkoncept. Vi ser oss som matkreatörer och skapar våra koncept utifrån ortens förutsättningar och råvaror, alltid med vårt dna. Vårt varumärke kommer att ge destinationen ett mervärde och ge gästerna en helhetsupplevelse som man uppskattar och längtar tillbaka till, säger Pontus Frithiof.

Skistar & Pontus Frithiof.
2021-01-25.
(c) Hans Shimoda

SkiStar Lodge Hundfjället blir en helt ny lodge i Sälenfjällen med bästa tänkbara ski-in-ski-out-läge. Utvecklingen av SkiStar Sälen till en internationell fjällresort pågår för fullt med toppmodernt boende samt Pontus Frithiofs och Nordrests två fantastiska restauranger med hög mysfaktor, Skandinaviens modernaste 8-stolsexpresslift, nya nedfarter och utökade snösystem samt närheten till Sälen-Trysils flygplats, Scandinavian Mountains Airport. SkiStar Lodge Hundfjället kommer att bestå av bland annat 153 rum, 786 bäddar, konferensutrymmen, SPA, gym, SkiStarShop och flera restauranger. Planerad invigning är hösten 2021.

Vi är mycket glada och stolta över samarbetet med Pontus Frithiof och Thomas Dahlstedt, som alltid levererar hög kvalitet och service. I vår gemensamma storsatsning kan vi erbjuda hotellets gäster och besökare det bästa inom boende, mat och dryck samt minnesvärda fjällupplevelser året om. Med denna satsning tar vi ytterligare ett kliv att göra SkiStar Sälen till en internationell högklassig fjällresort, säger Stefan Sjöstrand, vd och koncernchef Skistar.

Sedan 2015 har Pontus Frithiof, ägare och grundare Pontus Group, och Thomas Dahlstedt, huvudägare till Nordrest, haft ett nära samarbete. Formerna för samarbetet har under åren varierat, men de senaste åren har ett franchise-liknande upplägg formats, där Nordrest är avtalspart och ansvarar över den dagliga driften medan Pontus sätter sitt signum och dna genom att utforma koncept och menyer med kvalitet, skapa synlighet och fingertoppskänslan mot gäst.

– Vi fortsätter vår gemensamma resa och har nu antagit en ny utmaning för vårt framgångsrika samarbete. Den lyckade lanseringen av La Girafe gav oss blodad tand att skapa något helt nytt igen. Nu ser vi fram emot att skapa nya värden med restaurangerna på SkiStar Lodge Hundfjället, som blir bra komplement och bygger ett långsiktigt engagemang i Sälen, avslutar Thomas Dahlstedt.

RELATERAD LÄSNING