Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Pontus Group inleder hållbarhetssamarbete med Ethos

Pontus Group inleder hållbarhetssamarbete med Ethos

av Livets Goda

Pontus Frithiofs verksamheter fortsätter att utmärka sig genom sitt engagemang för ökad hållbarhet. Nu har Pontus Group inlett ett samarbete med Ethos, Nordens ledande managementkonsulter specialiserade på hållbarhet. Samarbetet syftar till att stärka verksamheternas kunskap inom området samt att nå mätbara resultat. 

Krögaren och entreprenören Pontus Frithiof har under de senaste åren arbetat aktivt med att förbättra sina verksamheter, allt från personal och HR till att göra branschen mer attraktiv. Genom det nya samarbetet kommer Ethos att stödja Pontus Groups ambition om att bidra till en hållbar samhällsutveckling.

– Genom samarbetet med Ethos får vi en partner som ska stötta Pontus Group till att ta ett större ansvar såväl i vår verksamhet, inifrån, och förhoppningsvis också påverka de vi jobbar med längs vår värdekedja. Tillsammans ska vi se över verksamheterna, prata med leverantörer och intressenter. På så sätt kan vi också möta våra samarbetspartners och även ställa krav. Vi hoppas kunna inspirera branschen till att bli mer hållbar och minska vår påverkan framåt, säger Pontus Frithiof grundare och ägare Pontus Group.

Ethos är ett team av hållbarhetsexperter inom mänskliga rättigheter, arbetsrätt, miljö och klimat samt anti-korruption. Sedan 2007 har Ethos hjälpt över 500 företag, dess styrelse och ledningsgrupper, världen över att integrera hållbarhet som en naturlig del av affären. Ethos utgångspunkt är alltid en djup förståelse och ett engagemang för kundens affärslandskap. Utifrån strategi, regulatoriska förändringar och riskminimering hjälper de kunder att vara en del av den hållbara omställningen. Ethos uppdrag för Pontus Group är ett tvåårigt projekt som baseras på väletablerade standarder, lagstiftning och best practice, bland annat FN:s Global Compact. Arbetet kommer att lägga grunden för att förstå de väsentliga hållbarhetsområdena för Pontus verksamhet och sätta en långsiktig strategi med mål och nyckeltal.

– Vi är mycket glada över förtroendet att hjälpa Pontus verksamheter med deras hållbarhetssatsning. Vi ska lägga en bra grund och riktning för att kunna integrera hållbarhet i den dagliga verksamheten. Det gör vi genom att identifiera behov och förbättringsområden inom hållbarhet, som är viktiga för medarbetarna och verksamhetsdriften, säger Malin Lindfors Speace grundare, vd och senior rådgivare Ethos.

Läs gärna också: Livets Goda Sveriges Bästa Restauranger – Stockholm, 2023/24 HÄR

RELATERAD LÄSNING