Pontus in the Air ska bli Arlandas bästa arbetsplats

Livets Goda 8 Jan, 2019
Mat och Restaurang Nu går startskottet för krögaren och entreprenören Pontus Frithiofs initiativ för framtiden - ett långsiktigt samarbete med hälsoprofilen Jonas Böhlmark samt rådgivaren och inspiratören Svante Randlert. Syftet är att engagera, skapa medvetenhet och utveckla personal, chefer och ledning, för att bli Arlandas bästa arbetsplats. Samarbetet startar nu och ska förhoppningsvis även inspirera andra företag på flygplatsen att delta.

Foto: Pontus Frithiof och Jonas Böhlmark

All personal på Pontus Frithiofs restaurangverksamheter får möjligheten att vara en delaktig i en riktig nystart. Pontus Frithiof har tillsammans med elitskidåkaren och PT:n Jonas Böhlmark inlett ett samarbete som ska uppmuntra personalen till en hälsosammare livsstil som ger positiva effekter. Alla uppmuntras att delta utifrån sina egna förutsättningar, och deltagarna erbjuds månatliga uppföljningar. Ledningsgruppen och företagets chefer ska dessutom tillsammans med affärsrådgivaren och föreläsaren Svante Randlert arbeta med strategisk kompetensförsörjning, vilket ska leda till framgångsrikt ledarskap genom att rekrytera rätt, utveckla och engagera medarbetare samt sätta företagskulturen inifrån och ut. Satsningen inkluderar även ”Arlanda Challenge”, där alla företag på Stockholm Arlanda Airport kan delta i föredrag och kostrådgivning.

– Det här är ett roligt och viktigt startskott för 2019. Vår ambition är att bli en attraktiv arbetsgivare, få friskare och gladare personal, minska sjukskrivningar och därigenom bli mer lönsamma och nå högre effektivitet. Jag hoppas att vår satsning även ska sporra andra företag på Arlanda och i hela Sverige.  Det här är ytterligare ett steg i vår vision om att bli den bästa flygplatsrestaurangen i Europa och den bästa arbetsplatsen på Arlanda, säger Pontus Frithiof ägare och grundare Pontus Group. 

Elitskidåkaren Jonas Böhlmark driver PT of Sweden tillsammans med Sveriges mest erfarna kickboxare Isabelle Andréasson, som även arbetar i storbolag som direktör och ingenjör. Jonas har varit bland topp 100 i Vasaloppet, och vann 2017 rullskidstouren Snö & Tö. Jonas och Isabelle älskar träning och inspirerar genom att erbjuda det bästa inom kost och motion.

Det är väldigt roligt att få vara en del av Pontus Groups viktiga hälsosatsning för personalen. Vi ska hjälpa dem med ett helhetstänk, 360 grader, och höja medvetenheten om gemenskap, innovationskraft, antiinflammatorisk kost, fysisk och mental träning på arbetsplatsen.  Det är ett ärofullt uppdrag som sträcker sig över tid, vilket är en förutsättning för att skapa kontinuerlig förbättring och mätbara resultat. Jag hoppas att vårt gemensamma arbete ska inspirera andra företag att tänka medvetet när det gäller personalen, säger Jonas Böhlmark.

Svante Randlert ska tillsammans med Pontus Frithiof, Pontus Groups ledningsgrupp och chefer arbeta med att hitta förmågan att attrahera, engagera och utveckla medarbetare på rätt plats, både befintliga medarbetare och nya, för att nå bästa resultat. Svante Randlert är företagare, rådgivare samt föreläsare och gör 140 föreläsningar per år, vilket gör honom till en av landets mest anlitade föreläsare. Svante har även skrivit handboken Drömarbetsgivaren, som ger handfasta tips, inspiration och modeller på hur man blir en drömarbetsgivare.

Följ personalens utveckling på Pontus in the Air via instagramkontot @arlandasbastaarbetsplats.

Du vet väl att Livets Goda och Whisky & Bourbon finns på Instagram? Följ oss gärna på @livetsgoda_magazine


Nyheter från High Coast Whisky - Origins är påväg

Whisky och Bourbon Just nu är High Coasts nya whiskyserie Origins på väg…
22 Mar, 2019

Fyra godheter från Charles Smith lanseras på Systembolaget idag

Vin Premium Den 22:a mars lanseras inte mindre än fyra viner, dedikerade…
22 Mar, 2019

Nu lanseras ekologisk mat för hundar och katter

Övrigt Den ekologiska mat-trenden når nu också djurmat när det italienska…
22 Mar, 2019

Piccini Memoro med ny kostym

Vin Det italienska rödvinet Piccini Memoro som svenskarna lärt känna under…
22 Mar, 2019

Domaines Paul Mas är bästa franska producenten i Mundus Vini 2019

Vin I vintävlingen Mundus Vini 2019 står vinproducenten Domaines Paul Mas…
21 Mar, 2019

OO Brewing till En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Svenska Dryckesmässor är glada över att ha med sig ett…
21 Mar, 2019

Nyheter från Springbank i april på Systembolaget

Whisky och Bourbon Den fjärde och femte april lanseras en exklusiv samling buteljer…
21 Mar, 2019

Plantation återlanserar Experience Pack

Whisky och Bourbon Efter hög efterfrågan återlanserar nu topproducenten Plantation Rum sin förpackning…
21 Mar, 2019

Årets Kock lanserar Årets Kockelev och Årets Kockelever

Mat och Restaurang Årets Kock lanserar ungdomstävlingarna Årets Kockelev och Årets Kockelever i…
21 Mar, 2019

Njutningstips till fredagskvällen

Övrigt När arbetsveckan nått sitt slut finns det få saker lika…
20 Mar, 2019

Nytt besöksrekord för Malmö öl- och whiskyfestival – 13 567 besökare drack 20 000 liter öl i helgen

Whisky och Bourbon I helgen arrangerades Malmö öl- och whiskyfestival för sjunde gången.…
20 Mar, 2019

Vårens första mat- och dryckesmässa Malt, Mat & Destillat

Mat och Restaurang Malt, Mat & Destillat är den urbana mötesplatsen för alla…
20 Mar, 2019

Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar…
20 Mar, 2019

Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 i lager hos Winefinder

Vin Bodega Aleanna El Enemigo Malbec 2013 har hedrats med hela…
19 Mar, 2019

Kiviks Musteri skippar sugrören i sin senaste satsning

Övrigt Kiviks Musteri lanserar nu en ny apelsinjuice och sin klassiska…
19 Mar, 2019

Kilchoman STR Csk Matured kommer till Sverige

Whisky och Bourbon Kilchoman STR Cask Matured är en ny buteljering från det…
16 Mar, 2019

The Kraken Black Spiced Rum

Whisky och Bourbon Myten om havsmonstret The Kraken ligger till grund för romvarumärket…
18 Mar, 2019

Svenska Kocklandslagets VM-vinnarmeny lanseras på Viking Cinderella

Mat och Restaurang I november 2018 vann Svenska Kocklandslaget VM i Luxemburg med…
18 Mar, 2019

No thyme to waste

Mat och Restaurang Spruckna tomater, lökskal, utgången mjölk och äpplen med fläckar på.…
18 Mar, 2019

Akebono expanderar och nyrekryterar Dan Jay-Olsson

Whisky och Bourbon Nu får Akebono, Sveriges ledande sakeimportör i ledning av Åke…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet