Pontus in the Air ska bli Arlandas bästa arbetsplats

Livets Goda 8 Jan, 2019
Mat och Restaurang Nu går startskottet för krögaren och entreprenören Pontus Frithiofs initiativ för framtiden - ett långsiktigt samarbete med hälsoprofilen Jonas Böhlmark samt rådgivaren och inspiratören Svante Randlert. Syftet är att engagera, skapa medvetenhet och utveckla personal, chefer och ledning, för att bli Arlandas bästa arbetsplats. Samarbetet startar nu och ska förhoppningsvis även inspirera andra företag på flygplatsen att delta.

Foto: Pontus Frithiof och Jonas Böhlmark

All personal på Pontus Frithiofs restaurangverksamheter får möjligheten att vara en delaktig i en riktig nystart. Pontus Frithiof har tillsammans med elitskidåkaren och PT:n Jonas Böhlmark inlett ett samarbete som ska uppmuntra personalen till en hälsosammare livsstil som ger positiva effekter. Alla uppmuntras att delta utifrån sina egna förutsättningar, och deltagarna erbjuds månatliga uppföljningar. Ledningsgruppen och företagets chefer ska dessutom tillsammans med affärsrådgivaren och föreläsaren Svante Randlert arbeta med strategisk kompetensförsörjning, vilket ska leda till framgångsrikt ledarskap genom att rekrytera rätt, utveckla och engagera medarbetare samt sätta företagskulturen inifrån och ut. Satsningen inkluderar även ”Arlanda Challenge”, där alla företag på Stockholm Arlanda Airport kan delta i föredrag och kostrådgivning.

– Det här är ett roligt och viktigt startskott för 2019. Vår ambition är att bli en attraktiv arbetsgivare, få friskare och gladare personal, minska sjukskrivningar och därigenom bli mer lönsamma och nå högre effektivitet. Jag hoppas att vår satsning även ska sporra andra företag på Arlanda och i hela Sverige.  Det här är ytterligare ett steg i vår vision om att bli den bästa flygplatsrestaurangen i Europa och den bästa arbetsplatsen på Arlanda, säger Pontus Frithiof ägare och grundare Pontus Group. 

Elitskidåkaren Jonas Böhlmark driver PT of Sweden tillsammans med Sveriges mest erfarna kickboxare Isabelle Andréasson, som även arbetar i storbolag som direktör och ingenjör. Jonas har varit bland topp 100 i Vasaloppet, och vann 2017 rullskidstouren Snö & Tö. Jonas och Isabelle älskar träning och inspirerar genom att erbjuda det bästa inom kost och motion.

Det är väldigt roligt att få vara en del av Pontus Groups viktiga hälsosatsning för personalen. Vi ska hjälpa dem med ett helhetstänk, 360 grader, och höja medvetenheten om gemenskap, innovationskraft, antiinflammatorisk kost, fysisk och mental träning på arbetsplatsen.  Det är ett ärofullt uppdrag som sträcker sig över tid, vilket är en förutsättning för att skapa kontinuerlig förbättring och mätbara resultat. Jag hoppas att vårt gemensamma arbete ska inspirera andra företag att tänka medvetet när det gäller personalen, säger Jonas Böhlmark.

Svante Randlert ska tillsammans med Pontus Frithiof, Pontus Groups ledningsgrupp och chefer arbeta med att hitta förmågan att attrahera, engagera och utveckla medarbetare på rätt plats, både befintliga medarbetare och nya, för att nå bästa resultat. Svante Randlert är företagare, rådgivare samt föreläsare och gör 140 föreläsningar per år, vilket gör honom till en av landets mest anlitade föreläsare. Svante har även skrivit handboken Drömarbetsgivaren, som ger handfasta tips, inspiration och modeller på hur man blir en drömarbetsgivare.

Följ personalens utveckling på Pontus in the Air via instagramkontot @arlandasbastaarbetsplats.

Du vet väl att Livets Goda och Whisky & Bourbon finns på Instagram? Följ oss gärna på @livetsgoda_magazine


Box Destilleris nyemission rejält övertecknad med 17%

Whisky och Bourbon Den företrädesemission som whiskyproducenten Box Destilleri presenterade för marknaden i…
18 Jun, 2019

Rosévin på burk - nu i Sverige

Vin Nu lanserar amerikanska vinproducenten Barefoot rosévin på burk i Sverige.
18 Jun, 2019

Mackmyra i exklusivt samarbete med Varalövs Tunnfabrik

Whisky och Bourbon Whiskytillverkaren Mackmyra har inlett ett nära samarbete med Varalövs Tunnfabrik…
18 Jun, 2019

Rosétrucken är tillbaka

Vin Efter en liten smygpremiär under Elitloppet på Solvalla och en…
18 Jun, 2019

Pontus Frithiof stärker koncernen med konceptutvecklaren Marcus Ekman

Mat och Restaurang Pontus Group, med krögaren och entreprenören Pontus Frithiof i spetsen,…
18 Jun, 2019

Alain Graillot Crozes-Hermitage - åter i beställningssortimentet

Vin Nu finns årgång 2015 av Alain Graillot La Guiraude på…
17 Jun, 2019

Premiär för Högberga Rosé 2017

Vin Vinmakarna från Högberga Vinfabrik presenterar nu Högbergas Rosé 2017.
17 Jun, 2019

Dolcetto från Ceretto släpps i Små Partier

Vin Den 5 juli släpps ekologiska Dolcetto d’Alba DOC, Rossana 2017…
17 Jun, 2019

BUBS Godis bygger ny fabrik igen – fördubblar produktionskapaciteten

Övrigt BUBS Godis fortsätter att satsa och bygger ytterligare en godisfabrik…
17 Jun, 2019

Global grillskola - Kimchi

Mat och Restaurang Ta grillningen till nästa nivå! Att experimentera med nya smaker…
17 Jun, 2019

Mathias Dahlgren lanserar cateringkoncept

Mat och Restaurang Mathias Dahlgren konceptualiserar sin cateringverksamhet och därmed uppdateras erbjudandet och…
17 Jun, 2019

Nordic Snus lanserar ny midsommardosa

Övrigt Midsommar handlar om detaljer. Vädret, sillen, potatisen, midsommarstången och musiken.…
17 Jun, 2019

Sake Yuzu Ile Four finns nu Systembolaget

Whisky och Bourbon Premium Yuzu är en japansk citrusfrukt som smakar som en blandning…
17 Jun, 2019

Den bästa maten för padel

Övrigt Padel, eller padeltennis, är den nya sporten som tagit hela…
14 Jun, 2019

Sommarens cigarrpaket

Whisky och Bourbon Plötsligt är det nära midsommar och då gäller det att…
14 Jun, 2019

Årslagrat älggräsbrännvin

Whisky och Bourbon Spirae är ett ekologiskt svenskt brännvin kryddat med älggräs. Gjort…
13 Jun, 2019

Mackmyra lanserar Moment Skogshallon

Whisky och Bourbon Mackmyra lanserar en whisky med somriga smaker i den limiterade…
13 Jun, 2019

Sommarens fräschaste sallad

Mat och Restaurang Mattrender kommer och går, men Medelhavsmaten består. Smaken är givetvis…
13 Jun, 2019

Löfbergs börjar använda återvunnen PET

Övrigt Kafferosteriet Löfbergs börjar använda återvunnen PET i sina flaskor för…
13 Jun, 2019
Artikelarkivet