Pontus in the Air ska bli Arlandas bästa arbetsplats

Livets Goda 8 Jan, 2019
Mat och Restaurang Nu går startskottet för krögaren och entreprenören Pontus Frithiofs initiativ för framtiden - ett långsiktigt samarbete med hälsoprofilen Jonas Böhlmark samt rådgivaren och inspiratören Svante Randlert. Syftet är att engagera, skapa medvetenhet och utveckla personal, chefer och ledning, för att bli Arlandas bästa arbetsplats. Samarbetet startar nu och ska förhoppningsvis även inspirera andra företag på flygplatsen att delta.

Foto: Pontus Frithiof och Jonas Böhlmark

All personal på Pontus Frithiofs restaurangverksamheter får möjligheten att vara en delaktig i en riktig nystart. Pontus Frithiof har tillsammans med elitskidåkaren och PT:n Jonas Böhlmark inlett ett samarbete som ska uppmuntra personalen till en hälsosammare livsstil som ger positiva effekter. Alla uppmuntras att delta utifrån sina egna förutsättningar, och deltagarna erbjuds månatliga uppföljningar. Ledningsgruppen och företagets chefer ska dessutom tillsammans med affärsrådgivaren och föreläsaren Svante Randlert arbeta med strategisk kompetensförsörjning, vilket ska leda till framgångsrikt ledarskap genom att rekrytera rätt, utveckla och engagera medarbetare samt sätta företagskulturen inifrån och ut. Satsningen inkluderar även ”Arlanda Challenge”, där alla företag på Stockholm Arlanda Airport kan delta i föredrag och kostrådgivning.

– Det här är ett roligt och viktigt startskott för 2019. Vår ambition är att bli en attraktiv arbetsgivare, få friskare och gladare personal, minska sjukskrivningar och därigenom bli mer lönsamma och nå högre effektivitet. Jag hoppas att vår satsning även ska sporra andra företag på Arlanda och i hela Sverige.  Det här är ytterligare ett steg i vår vision om att bli den bästa flygplatsrestaurangen i Europa och den bästa arbetsplatsen på Arlanda, säger Pontus Frithiof ägare och grundare Pontus Group. 

Elitskidåkaren Jonas Böhlmark driver PT of Sweden tillsammans med Sveriges mest erfarna kickboxare Isabelle Andréasson, som även arbetar i storbolag som direktör och ingenjör. Jonas har varit bland topp 100 i Vasaloppet, och vann 2017 rullskidstouren Snö & Tö. Jonas och Isabelle älskar träning och inspirerar genom att erbjuda det bästa inom kost och motion.

Det är väldigt roligt att få vara en del av Pontus Groups viktiga hälsosatsning för personalen. Vi ska hjälpa dem med ett helhetstänk, 360 grader, och höja medvetenheten om gemenskap, innovationskraft, antiinflammatorisk kost, fysisk och mental träning på arbetsplatsen.  Det är ett ärofullt uppdrag som sträcker sig över tid, vilket är en förutsättning för att skapa kontinuerlig förbättring och mätbara resultat. Jag hoppas att vårt gemensamma arbete ska inspirera andra företag att tänka medvetet när det gäller personalen, säger Jonas Böhlmark.

Svante Randlert ska tillsammans med Pontus Frithiof, Pontus Groups ledningsgrupp och chefer arbeta med att hitta förmågan att attrahera, engagera och utveckla medarbetare på rätt plats, både befintliga medarbetare och nya, för att nå bästa resultat. Svante Randlert är företagare, rådgivare samt föreläsare och gör 140 föreläsningar per år, vilket gör honom till en av landets mest anlitade föreläsare. Svante har även skrivit handboken Drömarbetsgivaren, som ger handfasta tips, inspiration och modeller på hur man blir en drömarbetsgivare.

Följ personalens utveckling på Pontus in the Air via instagramkontot @arlandasbastaarbetsplats.

Du vet väl att Livets Goda och Whisky & Bourbon finns på Instagram? Följ oss gärna på @livetsgoda_magazine


Möt Christian Due-Boje - Hockeyhjärtat med säljfokus

Övrigt Han är inne på sin 31:e säsong för Djurgårdens IF,…
23 Jan, 2019

Rhône & Loire - Ny Naturvinslåda i Winefinders butik

Vin - Rhône och Loire är temat i vår nya Naturvinslåda…
23 Jan, 2019

McDonald’s lanserar burgare med Hot Sriracha

Mat och Restaurang Från och med idag serverar McDonald’s en nyhet för alla…
23 Jan, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Studenter skapar app för sensorik

Mat och Restaurang Två studenter vid Örebro universitet ska under våren ta fram…
23 Jan, 2019

Kronfågels Minutfamilj växer – med Minutstrimlor av lårfilé

Mat och Restaurang Kronfågel Minutfilé, en utbankad kycklingfilé, har blivit en stor succé.…
23 Jan, 2019

Restaurangkedjan Harrys skänker 272 000 kr för att hjälpa till att förebygga sexuellt våld mot barn

Övrigt Under perioden 23 november till 31 december 2018 gick 20…
23 Jan, 2019

Margarin överlägsen vinnare av Årets matbluff

Mat och Restaurang Lättas palmoljebluff fick över hälften av rösterna, som dessutom var…
23 Jan, 2019

Just Brunch lanseras på The Strand

Mat och Restaurang På Blasieholmen i Stockholm finner man det mytomspunna hotellet Radisson…
22 Jan, 2019

Teeling Whiskey lanserar unik 12-årig Amarone Cask på Systembolaget den 28:e februari

Whisky och Bourbon Dublinbaserade craft-märket Teeling Whiskey skapar regelbundet unika och innovativa fatlagrade…
22 Jan, 2019

HammerFall lanserar vodka

Whisky och Bourbon Om du ska göra någonting – gör det ordentligt. Det…
22 Jan, 2019

Surdegsfavorit från Leksands Knäckebröd i ny form

Mat och Restaurang En ny trekant från Leksands knäckebröd tar plats i brödhyllan…
22 Jan, 2019

SMAD bjuder in till provning 199 - PNA med Folke Andersson

Whisky och Bourbon Våren 1998 så lanserades den första whiskyn i en serie…
22 Jan, 2019

Nu släpps en Tommasi-klassiker från Valpolicella

Vin Familjen Tommasi har varit sin hemtrakt trogen i snart 120…
22 Jan, 2019

Nyheter från Nespresso: Limited Edition Café Istanbul & Caffè Venezia

Mat och Restaurang Nespresso lanserar nu två limiterade kaffesorter, Café Istanbul och Caffè…
22 Jan, 2019

Ny studie: Endast var tredje svensk äter rekommenderad mängd sjömat

Mat och Restaurang En ny studie från Norges Sjömatråd visar att vår konsumtion…
22 Jan, 2019

Nu beskär Kiviks Musteri 105000 äppelträd för hand

Whisky och Bourbon På Kiviks Musteri har man nu inlett beskärningen av sina…
22 Jan, 2019

Skånska mat- och dryckesevenemang ska nå internationell världsklass

Mat och Restaurang Tourism in Skåne bjuder nu in till The Gastrolution of…
21 Jan, 2019

Tågsemestermöte leder till nyrekrytering av hållbarhetskonsult till U&We

Vin Lagom till att vi går in i det nya året…
21 Jan, 2019

Nyhet från OLW - Chili Bea

Mat och Restaurang I drygt 60 år har svenskarna haft en kärlekshistoria med…
21 Jan, 2019
Artikelarkivet