Hem NyheterNyhet WB Poppels Citybryggeri vinner Stora Toalettpriset

Poppels Citybryggeri vinner Stora Toalettpriset

av Livets Goda

På FNs Värlstoalettsdag den 19 november delar Göteborgskooperativet för Independent Living (GIL) ut Stora Toalettpriset till Göteborgs schysstaste anpassade toalett. Med motiveringen ”Ett riktigt trevligt ställe med en färgsättning som påminner mer om en godisbutik än en plats att uträtta sina behov. Väl värt ett inträde för att göra sitt avträde.” går årets pris till Poppels Citybryggeri.

Affärsområdeschef Karl Grafström tar emot priset av GILs vd Anders Westgerd

Karl Grafström, affärsområdeschef restaurang, var på plats på Citybryggeriet och tog emot priset av GILs vd Anders Westgerd.

– Vi är oerhört glada över detta pris! Egentligen är det konstigt att priset ens ska behöva finnas, för alla ska väl kunna ha möjlighet att gå på toaletten när man besöker en restaurang, speciellt en där man dricker öl. Vi värdesätter att vara ett tillgängligt varumärke, både bildligt och bokstavligt, säger Magnus Petersson, marknadschef på Poppels Bryggeri.

Poppels Citybryggeri öppnade i augusti och är en modern restaurang med plats för 170 gäster och eget bryggverk, där ölen pumpas direkt från jästank till serveringstank. Inredningen är färgstark och hämtar inspiration från Poppels öletiketter, men form har inte trumfat funktion. Tillgänglighet var en viktig fråga när restaurangen designades.

– Utöver toaletten så har vi självklart en ramp till ingången, inga trösklar i lokalen och majoriteten av våra bord är i en höjd som fungerar bra för personer som sitter i rullstol, berättar Magnus Petersson.

Poppels Bryggeri har mottagit flera priser på kort tid, dels för sin förpackningsdesign i bland annat som vinnare av People’s Choice i Svenska Designpriset, men också på Great Swedish Beer Festival där man röstades fram till Årets Svenska Bryggeri 2022.

¬– Det är roligt att få uppmärksamhet för det arbete vi gör, på alla plan, och det känns så klart skitbra att vara ett ställe som prisas för inkluderande toaletter. Vi tackar Göteborgskooperativet för Independent Living för detta fina pris!

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING