Poppels lanserar ny innovativ bryggteknik

Livets Goda 30 Jul, 2018
Whisky och Bourbon Rykten har cirkulerat i några månaders tid. Nu kan Mats Wahlström, VD för Poppels Bryggeri, bekräfta att de sökt patent på sin nya bryggteknik “Hop Ignitor”. Uppfinningen är en utveckling av Poppels existerande teknik och berör användandet av humle i öl.

Humle är den ölingrediens som fått mest uppmärksamhet under de senaste åren i och med den stora IPA-trenden. Detta ville Bryggmästare Daniel Granath ta vara på, och i samband med att Poppels byggde sitt nya bryggeri i Jonsered så designade han en ny bryggteknik som innebär stora fördelar i just användandet av humle. Namnet Hop Ignitor kommer från de engelska orden hops för humle och ignitor för tändare, och syftar på uppfinningens förmåga att förstärka ölets humlearom.

Bryggmästare Daniel Granath förklarar:
“Vår nya innovativa bryggteknik möjliggör en effektivare överföring av smakerna från humlen till ölen. Vi kan därmed använda mindre mängd humle i våra existerande öl samtidigt som vi behåller samma höga smakupplevelse, samt arbeta fram nya öl som ger en ny, djup och mångfacetterad humlesmak.”

Det första ölet som bryggts med Hop Ignitor är Poppels New England India Pale Ale. Den kommer att finnas tillgänglig från den 1/8 på systembolaget.

Daniel kommenterar:
”Det är såklart både lite nervöst och pirrigt när vi nu släpper våra första öl där vi använt en ny bryggteknik, men vi har grundligt utvärderat effekterna och vi har lyckats skapa en stark och tydlig humleton som inte kommer göra någon besviken!”

Slutligen kommenterar bryggeriets VD Mats Wahlström: 
“Det är såklart väldigt roligt att få visa framfötterna, inte bara när det gäller utvecklingen av våra marknader, utan också inom området bryggteknik. Vi är ett ekologiskt bryggeri, och tack vare Daniels innovativa förmåga kommer vi nu att kunna minska mängden humle samtidigt som vi får fram öl som smakar ännu mer. Det är ett stort och viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete.”


Aloës nyöppning

Mat och Restaurang Nu börjar man närma sig den efterlängtade dagen då Aloë…
21 Mar, 2019

Hernö Jolie Rouge Dry Gin först ut i ny kreativ serie med tolkningar av Jon Hillgren

Whisky och Bourbon När Hernö Gins grundare och master distiller Jon Hillgren lanserar…
21 Mar, 2019

Rekord i nyheter hos Kafferosteriet Koppar

Övrigt Samtidigt som dagarna blir ljusare och allt fler fåglar hörs…
19 Mar, 2019

Öl med terroir kan bli verklighet när Skåne samarbetar med Småland

Whisky och Bourbon Den lokalproducerade ölen har haft stor framgång i hela landet.…
19 Mar, 2019

Bruichladdich gör världsrekordförsök på En Öl & Whiskymässa i Göteborg

Whisky och Bourbon Den 13 april bjuder den skotska whiskytillverkaren Bruichladdich in till…
18 Mar, 2019

Macallan presenterar Classic Cut 2018 Edition

Whisky och Bourbon The Macallan lanserar Classic Cut 2018 Edition – den senaste…
18 Mar, 2019
Artikelarkivet