Hem Whisky & Bourbon Poppels lanserar ny innovativ bryggteknik

Poppels lanserar ny innovativ bryggteknik

av Livets Goda

Humle är den ölingrediens som fått mest uppmärksamhet under de senaste åren i och med den stora IPA-trenden. Detta ville Bryggmästare Daniel Granath ta vara på, och i samband med att Poppels byggde sitt nya bryggeri i Jonsered så designade han en ny bryggteknik som innebär stora fördelar i just användandet av humle. Namnet Hop Ignitor kommer från de engelska orden hops för humle och ignitor för tändare, och syftar på uppfinningens förmåga att förstärka ölets humlearom.

Bryggmästare Daniel Granath förklarar:
“Vår nya innovativa bryggteknik möjliggör en effektivare överföring av smakerna från humlen till ölen. Vi kan därmed använda mindre mängd humle i våra existerande öl samtidigt som vi behåller samma höga smakupplevelse, samt arbeta fram nya öl som ger en ny, djup och mångfacetterad humlesmak.”

Det första ölet som bryggts med Hop Ignitor är Poppels New England India Pale Ale. Den kommer att finnas tillgänglig från den 1/8 på systembolaget.

Daniel kommenterar:
”Det är såklart både lite nervöst och pirrigt när vi nu släpper våra första öl där vi använt en ny bryggteknik, men vi har grundligt utvärderat effekterna och vi har lyckats skapa en stark och tydlig humleton som inte kommer göra någon besviken!”

Slutligen kommenterar bryggeriets VD Mats Wahlström: 
“Det är såklart väldigt roligt att få visa framfötterna, inte bara när det gäller utvecklingen av våra marknader, utan också inom området bryggteknik. Vi är ett ekologiskt bryggeri, och tack vare Daniels innovativa förmåga kommer vi nu att kunna minska mängden humle samtidigt som vi får fram öl som smakar ännu mer. Det är ett stort och viktigt steg i vårt hållbarhetsarbete.”

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING