Hem NyheterNyhet WB Poppels släpper alkoholfri öl

Poppels släpper alkoholfri öl

av Livets Goda

Poppels släpper alkoholfri öl: Den 1 juni lanserar Poppels Bryggeri sitt första alkoholfria hantverksöl: Hoppy Alcohol Free Pale Ale i 214 Systembolagsbutiker. Lanseringen av alkoholfri öl markerar en stor milstolpe för Poppels och öppnar upp helt nya marknader för bryggeriet.

Poppels släpper alkoholfri öl

Poppels släpper alkoholfri öl

“Har ni någon alkoholfri öl?” är en av de vanligaste frågorna vi får, och nu är vi väldigt glada över att äntligen kunna säga ja. Vi kan nu erbjuda ett alkoholfritt hantverksöl med fantastisk smak, som passar väl med mat och som du delar med dina vänner – och som framför allt smakar öl! säger Magnus Petersson, Marknadschef på Poppels Bryggeri.

100 uthällda batcher för att hitta rätt

Det har hänt mycket med det alkoholfria utbudet de senaste åren, men ölen som finns på marknaden har alltjämt varit ”god för att vara alkoholfri”, och inte ”god för att vara öl”. Att brygga öl utan alkohol är en utmaning, men visionen från Poppels har hela tiden varit tydlig – att brygga ett alkoholfritt öl som smakar öl. Daniel Granath, Bryggmästare på Poppels Bryggeri:

“Det tog oss nästan två år att hitta rätt recept. Vi vill aldrig kompromissa med de öl vi släpper, men helt klart har det varit en utmaning att brygga ett alkoholfritt öl. Alkohol är en smakbärare som är för öl, vad grädde är för matlagning. Vi har hällt ut och bryggt om, gång på gång. Totalt är det nästan 100 uthällda batcher öl för att hitta rätt.”

Till slut hittade bryggarna rätt genom att fermentera ölet med en specialjäst som jäser ut på 0,3%. Dessutom är Poppels först ut i Sverige med ett helt naturligt konserveringsmedel, som kommer från svampar. Granath är nöjd med slutresultatet:

“Vi har varit uthålliga för att kunna släppa något vi är stolta över. Ett ofiltrerat, opastörieserat alkoholfritt öl med endast naturliga ingredienser. Slutresultatet är ett uppfriskande öl som passar till mat, något som gästerna i våra restauranger intygar!”

Hoppy Alcohol Free Pale Ale har säljstart 1/6

RELATERAD LÄSNING