Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Popup-restaurang i trädgården inför öppningen av Emmer

Popup-restaurang i trädgården inför öppningen av Emmer

av Livets Goda

I augusti öppnar den nya restaurangen Emmer på Ulriksdals Värdshus. Emmer kommer att erbjuda modern skandinavisk mat i en social och avslappnad miljö nära naturen. Närodlade grönsaker från den egna köksträdgården om 1,5 hektar står i fokus tillsammans med noga utvalda råvaror från djurriket.

Inför öppningen av Emmer i augusti väljer nu teamet bakom satsningen att öppna en popup-restaurang i trädgården på Ulriksdals Värdshus. Den 11-12 juni ges ett fåtal gäster möjlighet att testa det nya konceptet. Under två kvällar kommer totalt 60 gäster kunna njuta av en välkomponerad fyrarättersmiddag med nyskördade grönsaker från trädgården som tillagas över öppen eld vid grillen.

– På Emmer jobbar vi med grönsaker som huvudkomponent och animaliskt protein som komplement. Råvarorna som vi använder kommer från vår egen odling eller våra svenska samarbetsgårdar där större delen är ekologiskt producerade, säger Jonathan Kasche, kökschef på Emmer

De närodlade råvarorna från trädgården planteras och skördas av restaurangens egna trädgårdsmästare Maria Hult som jobbar året om i odlingen. Inför öppningen av Emmer har köksträdgården utvecklats för att i större utsträckning kunna tillhandahålla det som är tänkt att serveras på den nya restaurangen. Numera odlas alltifrån morötter och pak choi till rädisor och rabarber, vilket gör att gästerna får möjlighet att avnjuta närodlade råvaror på ett alldeles unikt sätt.

– Vi är oerhört förväntansfulla inför öppningen av vår nya satsning Emmer. Det kommer bli en restaurang unik i sitt slag med råvaror som skördas endast timmar innan servering, något som ytterst få andra restauranger i Stockholm kan leverera på, säger Fanny Sturén, restaurangchef på Ulriksdals Värdshus.

RELATERAD LÄSNING