Hem Livets Goda Prenumeration Potatisens dag 26 oktober

Potatisens dag 26 oktober

av Livets Goda

Smaka på skillnaden
I vinvärlden är man vana vid att sätta ord på upplevelsen av vinet. Etnologen och filosofie doktorn i måltidskunskap Richard Tellström har varit med och satt smakord på 15 olika sorters sommar- och vinterpotatis.

Här är fem tips på potatissorter som ger en smakupplevelse:

1. Amandine. Grön doft och smak av mandelsötma.
2. Asperges (sparris). Jordig nötig smak med inslag av majs.
3. Mandel. Stor smak av solroskärna och smör.
4. Asterix. Smak av jordnöt, kikärta med liten beska.
5. Cherie. Nötig med inslag av syrlighet och skogssvamp.

Potatisens positiva trend
De svenska hushållens konsumtion av potatis har ökat med runt 18 procent de senaste tio åren. – Potatis är en fin råvara som går att variera på så många sätt. Jag kommer att njuta av en klassisk Råraka gjord på favoritsorten Amandine på Potatisens Dag, säger AnnaKarin Hamilton och bjuder på receptet >>

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING