Präst® öppnar Sveriges minsta hål i väggen i Göteborg

av Livets Goda

Den 8 maj slår “Präst® i väggen” återigen upp dörrarna – den här gången i Göteborg. Följt av förra årets succé rör sig den populära restaurangen västerut för att fortsätta väcka nyfikenhet och visa upp den svenska klassikern i ett nytt ljus. Samtliga rätter serveras med Präst® som huvudingrediens med Malin Persson som kock.

Malin Persson

I september förra året ringlade sig kön lång när “Präst® i väggen” hade premiär på Nytorget i Stockholm. Ur ett litet hål i väggen serverade stjärnkocken Marion Ringborg kreativa rätter med Präst® som huvudingrediens. För att än en gång visa att den anrika hårdosten är mer än bara ett pålägg på mackan öppnar restaurangen på nytt och denna gång är det Göteborgs tur att smaka på succén. Matprofilen Malin Persson inspirerar dagligen med sin matlagning via sitt Instagramkonto @hosmjaumjau – och nu får göteborgarna chansen att avnjuta unika rätter när hon låter ostens smakrika karaktär ta plats.

“Präst® har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta och jag hoppas kunna inspirera fler till att hitta nya användningsområden. Själv använder jag den i allt från moffiga mackor till snabblagade pastarätter – en smakkompis som alltid finns där. Det har varit urkul att få skapa en ostig meny där Präst® får spela huvudrollen, och jag kan knappt vänta på att fler ska få prova det jag kokat ihop, säger Malin Persson.

På menyn i Göteborg kommer dessa rätter att synas:
● Vegetariska birria-tacos med smält Präst®, birriadipp, koriander och silverlök.
● Gnocchi bakad i tomatsås med Präst®, krispiga blad och Präst®-créme.
● Grilled Präst® cheese med persiljesallad, dijon och cornichons.
● Präst®- och tomattart med haricots verts i gräddig vinägrett.

Om Präst® i väggen.
Präst® i väggen är Sveriges minsta hål i väggen och denna gång ett samarbete mellan Präst® och matprofilen Malin Persson. Restaurangen öppnar den 8e maj mitt i hjärtat av Göteborg. På restaurangen serveras större mellanrätter, samtliga med Präst® som huvudingrediens. Rätterna är vegetariska och kostar 50 kr styck.
Adress & öppettider:
Drottninggatan 30, torsdag till söndag den 8 – 11 maj mellan kl. 11.30-13.30.