Premiär - Canaïma Gin från Amazonas

Livets Goda 4 Sep, 2019
Whisky och Bourbon Nu är den här! Under lång tid har det ryktats om att Diplomáticos romproducent, Destilerias Unidas i Venezuela, haft ett spännande ginprojekt på gång. Nu har det visat sig vara helt sant.

Destilerias Unidas presenterar nu Canaïma Small Batch Gin, en högkvalitativ gin kryddad med 18 olika växter och frukter. Både klassiska och sådana man aldrig hört talas om. Projektet karakteriseras av ett stort helhetstänk där man strävat efter att lämna ett så litet ekologiskt avtryck som möjligt.

- Vi tycker att det känns fint att Destilerias Unidas, förutom att producera en väldigt bra gin, även har sett till att göra något gott både för regnskogen i Amazonas och lokalbefolkningen, berättar Margareta på Handpicked.

Är du riktigt nyfiken på hur den smakar så har man chansen att göra det på Le Hibou, takbaren på Bank Hotel, på premiärdagen den 10 september. Då har de också ett gästspel av en riktig bartenderprofil –Simone Caporale som tidigare varit framgångsrik bartender på The Artesian i London som inte mindre än fyra år i rad blivit utnämnd till världens bästa bar. Simone har i och med samarbetet med Canaïma blivit en hängiven anhängare i arbetet med att rädda det som räddas kan av regnskogen i Amazonas.

 


Rockys återkomst: Sveriges mest öldrickande hund är tillbaka - med en Pilsner Urquell i handen

Whisky och Bourbon Pilsner Urquell fortsätter samarbeta med äkta original och näst på…
16 Sep, 2019

Pocket by Pontus dukar upp på Lidingö

Mat och Restaurang Nya Lidingö Stadshus får nu ett förstklassigt restaurangtillskott när krögaren…
16 Sep, 2019

Ulrika Brydling tilldelas Karin Franssons mentorpris 2019

Mat och Restaurang Ulrika Brydling har tilldelats Karin Franssons mentorpris 2019. Priset syftar…
16 Sep, 2019

Zero Waste Ale – En bröl är Scandics senaste hållbarhetslansering

Whisky och Bourbon Nu når Scandics nästa hållbarhetssatsning svenska ölfantaster. Den 16 september…
16 Sep, 2019
Artikelarkivet