Hem Whisky & Bourbon Premiär – Canaïma Gin från Amazonas

Premiär – Canaïma Gin från Amazonas

av Livets Goda

Destilerias Unidas presenterar nu Canaïma Small Batch Gin, en högkvalitativ gin kryddad med 18 olika växter och frukter. Både klassiska och sådana man aldrig hört talas om. Projektet karakteriseras av ett stort helhetstänk där man strävat efter att lämna ett så litet ekologiskt avtryck som möjligt.

– Vi tycker att det känns fint att Destilerias Unidas, förutom att producera en väldigt bra gin, även har sett till att göra något gott både för regnskogen i Amazonas och lokalbefolkningen, berättar Margareta på Handpicked.

Är du riktigt nyfiken på hur den smakar så har man chansen att göra det på Le Hibou, takbaren på Bank Hotel, på premiärdagen den 10 september. Då har de också ett gästspel av en riktig bartenderprofil –Simone Caporale som tidigare varit framgångsrik bartender på The Artesian i London som inte mindre än fyra år i rad blivit utnämnd till världens bästa bar. Simone har i och med samarbetet med Canaïma blivit en hängiven anhängare i arbetet med att rädda det som räddas kan av regnskogen i Amazonas.

 

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING