Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Livets Goda 20 Mar, 2019
Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar på Solnäs Gård i Fjelie utanför Lund. Premiären sker den 5 april.


Intresset för cider växer och det görs allt mer högkvalitativ cider i Sverige. Skåne står för en stor andel av dessa vilket inte är så konstigt eftersom 80% av all svensk äppelodling ligger i Skåne. Skåne erbjuder idag en mångfald av både mat- och dryckesupplevelser med utgångspunkt i kulturarv och lokala råvaror. 

För att lyfta fram skånsk cider och visa på smakrikedomen för denna nya friskare och fruktigare stil, kommer Kiviks Musteri att arrangera skånska ciderprovningar på Solnäs Gård utanför Lund. En rad olika sorter från olika producenter som gör cider på enbart skånska äpplen kommer att vara med i provningen och tillsammans med en kunnig smakguide får man lära sig mer om denna ädla skånska dryck. Till provningen äter man givetvis skånska smårätter. 

Så vad särskiljer då skånsk cider från övrig?
-Skånsk cider har mer fokus på äpplet. I smak och doft lyfts äpplets rena och friska karaktär fram precis som i ett friskt, krispigt och fruktigt mousserande vitt vin, berättar Mikael Adolfsson, sommelier på Kiviks Musteri.

Första provningen kommer att hållas den 5 april och ledas av Mikael Adolfsson, med mångårig erfarenhet inom cider och vin samt med en bakgrund som sommelier i Skottland. 
Provningarna kommer att hållas första fredagen i varje månad och man kommer att specialinbjuda kända smakguider som kommer för att hålla i provningarna.

Var: Solnäs Gård, i Fjelie utanför Lund
När: 5 april
Tid: kl 18.00-19.30
Bokning PRESS: ulrika.wistrand@kiviksmusteri.se eller 0702-88 63 29
Bokning privatpersoner: Tel 046-24 70 89 

Samtliga tillfällen: 3 maj, 7 juni, 6 september, 4 oktober, 1 november, 6 december
Pris för guidad provning inklusive skånska smårätter: 500 kr per person.


Gratis guide: Boxtoppen bjuder dig på en omfattande genomgång av lådviner!

Övrigt Boxtoppen.se har gjort en genomgång av hela 125 lådviner ur…
15 Jul, 2019

Erik Nilsson, Jönköping, tar silver i Jameson Barrelmen’s Homecoming 2019

Whisky och Bourbon Jameson Barrelmen’s Homecoming är en global Jameson Whiskey-tävling som ordnas…
15 Jul, 2019

Brygghuset Finn bjuder in till Ölfestival

Whisky och Bourbon Den tredje augusti bjuder Brygghuset Finn in till en exklusiv…
15 Jul, 2019

Systembolaget lanserar i begränsad upplaga två viner från Ferraton Père et Fils

Vin Den 16 augusti erbjuder Vinovativa två viner från Rhôneproducenten Ferraton…
15 Jul, 2019

Red Stripe i samarbete med hiphop kollektiv för årets Red Stripe Music Tour

Whisky och Bourbon Red Stripe – den kultförklarade ölen från Jamaica med sin…
15 Jul, 2019

Vem dricker svenskarna helst öl med i sommar? GW såklart!

Whisky och Bourbon Leif GW Persson, Sveriges mest folkliga kriminolog tillika uppskattade medieprofil…
12 Jul, 2019

Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, nu på magnumflaska

Vin 20-års jubilerande Domaine du Vieux Lazaret Châteauneuf-du-Pape, Sveriges mest sålda…
10 Jul, 2019

Årets lansering av Dogheria är här

Vin Poderi dal Nespoli firar iår 90 år och Lively Wines…
10 Jul, 2019

Sveriges bästa bartender utsedd

Whisky och Bourbon I förra veckan vann Josephine Sondlo den eftertraktade titeln ”Sveriges…
9 Jul, 2019

Thilda & Jerome representerar Sverige i S. Pellegrino Young Chef

Mat och Restaurang Nu är det avgjort, två svenskar går vidare till regionsfinalen…
9 Jul, 2019

Unikt samarbete mellan trendiga Teeling Irish Whiskey och Rum Plantation

Whisky och Bourbon Craftdestilleriet Teeling Whiskey är extremt kreativa när det gäller fatlagringar…
9 Jul, 2019

SodaStream lanserar to-go-flaskan My Only Bottle

Övrigt Debatten om plastens oroväckande inverkan på miljön är ständigt aktuell…
8 Jul, 2019

Var femte svensk vet inte vad bäst före betyder

Mat och Restaurang En av fem svenskar kan inte skilja på bäst före-dag…
8 Jul, 2019

Nästa års Michelin-stjärnor delas ut i Trondheim

Mat och Restaurang För första gången ska Michelin-guiden presenteras i Norge. Nästa år…
5 Jul, 2019

”Jakten på en perfekt Gin & Tonic” utsedd till världens bästa ginbok

Whisky och Bourbon Den svenska boken ”Jakten på en perfekt Gin & Tonic”…
4 Jul, 2019

McHalloum-ish? McDonald’s lanserar en nordisk variant av den populära osten

Mat och Restaurang McDonald’s letar ständigt efter möjligheter att kunna bredda sin meny…
4 Jul, 2019

Maskiner och människor testade knäckebröd – fick samma resultat

Övrigt Ett nytt forskningsprojekt har visat att en mekanisk prövning utförd…
4 Jul, 2019

Grilla kyckling med Årets Kock-finalist

Mat och Restaurang Under sommaren kommer våra åtta finalister i Årets Kock 2019…
4 Jul, 2019

Bila genom franska vingårdar

Övrigt Det är populärt att bila igenom Frankrikes landsbygd och vingårdar.…
3 Jul, 2019

Här är årets finalister i Sveriges Bästa Gin & Tonic

Whisky och Bourbon Nu är det klart vilka GT-makare som går vidare till…
2 Jul, 2019
Artikelarkivet