Premiär för Kiviks Musteris skånska ciderprovningar på Solnäs Gård

Livets Goda 20 Mar, 2019
Whisky och Bourbon Kiviks Musteri vill lyfta skånsk cider genom att arrangera ciderprovningar på Solnäs Gård i Fjelie utanför Lund. Premiären sker den 5 april.


Intresset för cider växer och det görs allt mer högkvalitativ cider i Sverige. Skåne står för en stor andel av dessa vilket inte är så konstigt eftersom 80% av all svensk äppelodling ligger i Skåne. Skåne erbjuder idag en mångfald av både mat- och dryckesupplevelser med utgångspunkt i kulturarv och lokala råvaror. 

För att lyfta fram skånsk cider och visa på smakrikedomen för denna nya friskare och fruktigare stil, kommer Kiviks Musteri att arrangera skånska ciderprovningar på Solnäs Gård utanför Lund. En rad olika sorter från olika producenter som gör cider på enbart skånska äpplen kommer att vara med i provningen och tillsammans med en kunnig smakguide får man lära sig mer om denna ädla skånska dryck. Till provningen äter man givetvis skånska smårätter. 

Så vad särskiljer då skånsk cider från övrig?
-Skånsk cider har mer fokus på äpplet. I smak och doft lyfts äpplets rena och friska karaktär fram precis som i ett friskt, krispigt och fruktigt mousserande vitt vin, berättar Mikael Adolfsson, sommelier på Kiviks Musteri.

Första provningen kommer att hållas den 5 april och ledas av Mikael Adolfsson, med mångårig erfarenhet inom cider och vin samt med en bakgrund som sommelier i Skottland. 
Provningarna kommer att hållas första fredagen i varje månad och man kommer att specialinbjuda kända smakguider som kommer för att hålla i provningarna.

Var: Solnäs Gård, i Fjelie utanför Lund
När: 5 april
Tid: kl 18.00-19.30
Bokning PRESS: ulrika.wistrand@kiviksmusteri.se eller 0702-88 63 29
Bokning privatpersoner: Tel 046-24 70 89 

Samtliga tillfällen: 3 maj, 7 juni, 6 september, 4 oktober, 1 november, 6 december
Pris för guidad provning inklusive skånska smårätter: 500 kr per person.


8 vårdrinkar att välkomna solen med

Whisky och Bourbon Sedan september har vi längtat och snart är den äntligen…
23 Apr, 2019

Bruichladdich och Nigab nya världsrekordhållare i whiskyprovning

Whisky och Bourbon Att Bruichladdich är ett av whiskyvärldens mest omtyckta destillerier framgick…
23 Apr, 2019

Ursprungsmärkningen Från Sverige fyller 3 år

Mat och Restaurang Nu firar ursprungsmärkningen Från Sverige 3 år. Med rekordhögt förtroende…
23 Apr, 2019

Nya Noblesse – en blandning av sött och salt

Övrigt Svenskarnas favorit sedan 1964 kommer nu i en modern tappning…
23 Apr, 2019

En bok om svenskt vin

Vin Sommelier Mattias Säfwenberg, med erfarenhet och kunskap om svenskt vin,…
23 Apr, 2019

Nyhet i glasshyllan: italienska Babasucco och snackingglassen Re:FUEL

Mat och Restaurang GB har under april lanserat en ny lila frysbox, Freezing…
23 Apr, 2019

Nu kan man smaksätta som proffskockarna - Daily Greens släpper fältodlade kryddörter

Mat och Restaurang Greenfood lanserar nu Daily Greens fältodlade kryddörter. Till skillnad från…
23 Apr, 2019

Roliga nyheter och fler programpunkter på Göteborg Vin & Deli

Mat och Restaurang Göteborg Vin & Deli arrangeras för femte året i rad…
23 Apr, 2019

Nu kommer Eriks nya Tryffelaioli & Caesarsås

Mat och Restaurang Inför vårens alla helger lanserar Eriks® såser två nyheter –…
23 Apr, 2019

Throwback Tuesday – Rallarsnus återlanseras

Övrigt Från och med i dag kommer Rallarsnus att börja säljas…
23 Apr, 2019

Ny godhet från Kilchoman i begränsad upplaga - Kilchoman STR Cask Matured

Whisky och Bourbon Den nionde maj lanseras en ny limiterade butelj från det…
23 Apr, 2019

Viltmix ny smak på Raw for Paw Hundgodis

Övrigt Nu kommer det svenska varumärket Raw for Paw med en…
23 Apr, 2019

Livets Goda Premium - Vad som ingår

Vin Älskar du vin, whisky, öl och drycker av alla dess…
3 Jan, 2019

Umeå får världens nordligaste cykelrestaurang

Mat och Restaurang Sigr, Umeåföretaget som designar funktionella cykelkläder, samarbetar med Tapas Bar…
21 Apr, 2019

Göteborg lär hela Sverige att minska matsvinnet

Mat och Restaurang Göteborgs modell för att minska matsvinn har halverat mängden slängd…
21 Apr, 2019

Klassiska cocktails

Övrigt Cocktails började serveras redan i början av 1800-talet. Från början…
21 Apr, 2019

Barceló Gran Añejo - världens första klimatkompenserade rom

Whisky och Bourbon Går det att framställa rom utan att påverka klimatet? Ja!…
17 Apr, 2019

Castello lanserar extra krämig brie

Mat och Restaurang Nya Castello Extra Creamy Brie har ett tunnare skal och…
17 Apr, 2019

Matkomfort utökar samarbetet med Bjärefågel

Mat och Restaurang Vänner på Bjärefågel har alltid fött upp kyckling med fokus…
17 Apr, 2019
Artikelarkivet