Premiär för Löjromsbaren

Livets Goda 12 Oct, 2018
Mat och Restaurang I nyrenoverade Nordic Light Hotel i centrala Stockholm ligger den nordiska restaurangen Lykke som öppnade i våras. Nu är det premiär för Lykkes egen matbar Löjromsbaren. På menyn finns rom från bland annat löja, gädda och stör till över 70 sorter nordiska destillat.

Romprovning Löjromsbaren

Nordic Light Hotel som ägs av Petter Stordalen genomgick en totalrenovering under ett års tid. Under omvandlingen skapades den nordiska restaurangen Lykke som öppnade före sommaren. Inne i Lykke ligger matbaren Löjromsbaren med tolv sittplatser som nu har premiär.

– Genom valet av råvaror och drycker samlar Löjromsbaren flera av nordens främsta smaker på en och samma plats, säger David Bergling, vd på Nordic Light Hotel. Målet är att skapa en lättillgänglig och njutningsfull upplevelse för både stockholmare och besökare. Oavsett om det är en smakbit inför teatern, en extra guldkant till resan från Centralen eller en lyxigare afterwork.

Löjromsbaren serverar upp till tolv olika sorters rom beroende på årstid, från löjrom och gäddrom till äkta caviar. På menyn finns även lättare rätter som rårakor, gubbröra och bläckfisk. I baren serveras över 70 olika sorters vodka, gin och akvavit från lokala nordiska destillerier samt mikrobryggt öl och utvald champagne. Löjromsbaren har även tagit fram egna groggar och cocktails som passar till löjrom. 

Det visuella konceptet för Lykke & Löjromsbaren är framtaget av den internationellt uppmärksammade arkitekten Todd Saunders. Ett flertal nordiska formgivare handplockades även för att tillsammans formge möbler, lampor och bärande inredningsdetaljer.


Livets Goda Premium - vad ingår?

Vin Älskar du vin och drycker av alla dess slag, och…
3 Dec, 2018

Kockkniven i topp och grönare klappar till köket önskas

Övrigt Slowcookern, vakuumförpackaren och råsaftcentrifugen tar sig in på topplistan över…
14 Dec, 2018

Två kockar från SK Mat & Människor vann guld med Svenska Kocklandslaget

Mat och Restaurang Nyligen avgjordes Culinary World Cup i Luxemburg och Svenska Kocklandslaget…
14 Dec, 2018

Säsongens Shake - Juledition

Mat och Restaurang Äntligen kan Phil´s Burger presentera den sista säsongens milkshake för…
13 Dec, 2018

Juldrinkar med stil

Whisky och Bourbon Rasmus Harnell, Portfolio Manager på WG&S, bjuder på recept och…
13 Dec, 2018

Steffo på besök i podden

Whisky och Bourbon I veckans bonusavsnitt firar Brobergs värdar en tidig jul i…
13 Dec, 2018

Rökfritt på allmänna platser utomhus

Övrigt Det här har vi kämpat för i många år! Nu…
13 Dec, 2018

Elever från Erlaskolan i Norrköping deltar i Kockduellen

Mat och Restaurang Elever från Erlaskolan Östra och Erlaskolan Södra i Norrköping har…
13 Dec, 2018

Grönt på julbordet

Övrigt Julen innebär god mat och samvaro med nära och kära,…
12 Dec, 2018

Han ska lyfta Arlandas största mötesplats

Mat och Restaurang Det är med fokus på matupplevelser för stora konferenser och…
12 Dec, 2018

Så skiljer sig julborden från norr till söder

Mat och Restaurang Sylta i Stockholm, julostkaka i Dalarna och brunkål i norra…
12 Dec, 2018

Världens bästa casinohotell

Övrigt När kylan verkligen är som värst väder är det många…
11 Dec, 2018

SWF-buteljering nr 29: Paul John Whisky

Whisky och Bourbon Tillsammans med Symposion har Svenska Whiskyförbundets medlemmar fått erbjudande om…
12 Dec, 2018

Bodegas Roda i topp på Sucklings lista över topp 100 spanska viner

Vin Varje år utser vinkritikern James Suckling världens bästa viner per…
11 Dec, 2018

Choklad och whiskey sätter smakerna på Brillos nyårspizza

Mat och Restaurang Den 1 januari är det nationella pizzadagen. Dagen på året…
11 Dec, 2018

Martell VSOP Red Barrel

Whisky och Bourbon Den tolfte december lanseras Martell VSOP Red Barrel – en…
11 Dec, 2018

Årets Nobelmeny

Vin I Blå hallen i Stockholms stadshus kommer ikväll cirka 1300…
10 Dec, 2018

Innis & Gunn släpper samlarobjekt

Whisky och Bourbon Skotska bryggeriet Innis & Gunn släpper exklusiv Imperial Stout lagrad…
10 Dec, 2018

Här är jultraditionerna ungdomar vill förändra

Övrigt Tre av fem unga svenskar upplever en eller flera jultraditioner…
10 Dec, 2018

Fem glöggdrinkar från Blossa

Whisky och Bourbon Blossa Spritz, Blossa Gimlet och Blossapolitan – detta är några…
10 Dec, 2018
Artikelarkivet