Premiär för Löjromsbaren

Livets Goda 12 Oct, 2018
Mat och Restaurang I nyrenoverade Nordic Light Hotel i centrala Stockholm ligger den nordiska restaurangen Lykke som öppnade i våras. Nu är det premiär för Lykkes egen matbar Löjromsbaren. På menyn finns rom från bland annat löja, gädda och stör till över 70 sorter nordiska destillat.

Romprovning Löjromsbaren

Nordic Light Hotel som ägs av Petter Stordalen genomgick en totalrenovering under ett års tid. Under omvandlingen skapades den nordiska restaurangen Lykke som öppnade före sommaren. Inne i Lykke ligger matbaren Löjromsbaren med tolv sittplatser som nu har premiär.

– Genom valet av råvaror och drycker samlar Löjromsbaren flera av nordens främsta smaker på en och samma plats, säger David Bergling, vd på Nordic Light Hotel. Målet är att skapa en lättillgänglig och njutningsfull upplevelse för både stockholmare och besökare. Oavsett om det är en smakbit inför teatern, en extra guldkant till resan från Centralen eller en lyxigare afterwork.

Löjromsbaren serverar upp till tolv olika sorters rom beroende på årstid, från löjrom och gäddrom till äkta caviar. På menyn finns även lättare rätter som rårakor, gubbröra och bläckfisk. I baren serveras över 70 olika sorters vodka, gin och akvavit från lokala nordiska destillerier samt mikrobryggt öl och utvald champagne. Löjromsbaren har även tagit fram egna groggar och cocktails som passar till löjrom. 

Det visuella konceptet för Lykke & Löjromsbaren är framtaget av den internationellt uppmärksammade arkitekten Todd Saunders. Ett flertal nordiska formgivare handplockades även för att tillsammans formge möbler, lampor och bärande inredningsdetaljer.


Celsius lanserar årets vintersmak i en limited edition

Övrigt Celsius, lanserar årets vintersmak Ginger Ale med nejlika, i en…
23 Oct, 2018

Favoriter från Moët Hennessy till Systembolaget

Vin Tre favoriter från Moët Hennessy lanseras nu tillfälligt i Systembolagets…
23 Oct, 2018

Här är alla vinnare på Restauranggalan 2018

Mat och Restaurang Pristagare från hela landet hyllades under den tionde upplagan av…
23 Oct, 2018

Långbro Värdshus vann priset Årets Arbetsplats

Mat och Restaurang Långbro Värdshus med Fredrik Eriksson i spetsen förärades priset Årets…
23 Oct, 2018

Den svenska äppelodlingen växer snabbare än någonsin

Övrigt Den svenska kommersiella odlingen av äpplen har förändrats påtagligt under…
23 Oct, 2018

Sveriges Aladdinask får ny design

Övrigt Årets nyhet från Aladdin är något utöver det vanliga. Detta…
23 Oct, 2018

Ingen jul utan Leksands Knäckebröd

Övrigt För femte året i rad bakar Leksands knäckebröd Årets julknäcke.…
23 Oct, 2018

Lidl kommer till Knivsta

Övrigt Lidl Sverige växer i snabb takt och hade 2017 bäst…
23 Oct, 2018

Dynamisk fransk sommelier segerrik i Gaggenau Sommelier Awards 2018

Vin Gaggenau, lyxmärket för hushållsapparater av professionell kaliber, kan stolt tillkännage…
22 Oct, 2018

Strandvägen 1 och Årets Kock i unikt samarbete under Love November

Mat och Restaurang Med start den 1 november får Strandvägen 1 i Stockholm…
22 Oct, 2018

Santa Maria står värd för Svenska Kocklandslagets sista träning innan VM

Mat och Restaurang Den 25 oktober gör Svenska Kocklandslaget sin sista varmköksupplagning inför…
22 Oct, 2018

Kvinnliga kocknätverket TakeOver tar över köket på Banken Bar & Brasserie

Mat och Restaurang Nästa anhalt i TakeOvers gästspelsturné är Banken Bar & Brasserie…
22 Oct, 2018

Goose Island lanseras på svenska marknaden

Vin Chicagobryggeriet Goose Island tar plats på den svenska marknaden och…
22 Oct, 2018

Noga utvalt från Kafferosteriet Koppar - N°7 Yirgacheffe från Etiopien

Övrigt Månadens smakupplevelse från Kafferosteriet Koppar är alltså Yirgacheffe från Etiopien…
22 Oct, 2018

Happy Tammsvik lanserar egen hantverksöl - En Roligare Lager

Whisky och Bourbon Nu har Happy Tammsvik en ny lager på lager. Det…
22 Oct, 2018

Barebells lanserar nyhet: Chocolate Brownie Limited Edition

Övrigt Årets glassigaste julnyhet är här – Barebells Chocolate Brownie. En…
22 Oct, 2018

VM-köket i Åre ska mätta både skidstjärnor, kungar och kameramän

Mat och Restaurang Under alpina VM i Åre kommer det krävas bra mat…
22 Oct, 2018

Peter och Ulf Kappen till Frippe -Dramatens Bakficka

Mat och Restaurang Bröderna Kappen blir kreativa matledare på Frippe Dramatens Bakficka! De…
22 Oct, 2018

Ny sambrygd mellan Sigtuna Brygghus och Captain Lawrence

Whisky och Bourbon Med det lyckade resultatet för Hops n’ Sap i färskt…
22 Oct, 2018

Ny Vegansk certifiering för restauranger, hotellkök och matkedjor

Mat och Restaurang Nu lanseras den nya företagscertifieringen "VeganVänlig*" som tydligt skall visa…
22 Oct, 2018
Artikelarkivet