Premiär för Roy Fares Trophy – cupcaketävling för barn

Livets Goda 20 Sep, 2018
Övrigt På Bak & Chokladfestivalen blir det premiär för kändiskonditorn och tv-profilen Roy Fares nya tävling för bakintresserade barn och ungdomar: Roy Fares Trophy. Det är killar och tjejer mellan 10 och 15 år som inför publik kommer att baka cupcakes ­­– må den smaskigaste, roligaste och mest kreativa cupcaken vinna!

Att tävlingen handlar om just cupcakes förklarar Roy Fares så här:
– Det är så lätt att vara kreativ med cupcakes, det är helt enkelt inte så mycket som kan fallera. Man vill ju inte ha en tävling som stjälper barnen, utan man vill ju att kreativiteten ska gå loss och att de tycker att det är kul! Det är ju ändå det som är grunden i tävlingen, att det ska vara roligt.

Roys råd till de tävlande
Roy har själv stor erfarenhet av att tävla i bakning inför publik, han vann exempelvis den prestigefulla titeln Årets Konditor 2010, en tävling som ju numera går av stapeln under Bak & Chokladfestivalen. Så han har full förståelse för att de tävlande ungdomarna kan tycka att det är nervöst.

– Att tävla live kan vara lite läskigt eftersom det är många ögon på en, så jag har jobbat mycket med mina nerver under åren. Man måste lära sig att stänga av publiken när det är så stora tävlingar som Årets Konditor, för annars är det lätt att tappa koncentrationen.

På frågan om han har några tips till de som tävlar i Roy Fares Trophy så svarar Roy att man ska följa sin plan, det man övat på i förväg.

– Försök att inte stressa upp dig, tro på dig själv, och viktigast av allt: ha roligt!

Förutom att inspirera barn och ungdomar till att börja baka har Roy Fares ett ytterligare syfte med sin tävling.

– I dag är det många barn som blir stillasittande framför datorer och iPads och jag vill att den här tävlingen ska få barn att vara fysiskt kreativa, att de ska få skapa någonting med händerna som också är en njutning för andra.

Finalen i Roy Fares Trophy hålls lördag 13 oktober klockan 12.45.

Bak & Chokladfestivalen, 11-14 oktober på Stockholmsmässan, väntas locka runt 90 utställare och 40 000 besökare. En av höjdpunkterna är som vanligt den prestigefyllda tävlingen Årets konditor där det i år bara är tjejer i final.

Läs mer: www.chokladfestivalen.se


Världens längsta falafelrulle serverades i Hjällbo

Mat och Restaurang Hjällbo är ny världsmästare i falafelrulle. I dag serverade bostadsbolaget…
20 May, 2019

Säg cheeeeese till Almondys nyhet

Mat och Restaurang Tidigare har många behövt baka för att kunna bjuda på…
20 May, 2019

Carlshamn släpper vegansk innovation

Mat och Restaurang Carlshamn Fyra Frön är ett veganskt bredbart pålägg tillverkat på…
17 May, 2019

Premiär för Koreansk BBQ

Mat och Restaurang I juni startar man upp Koreansk BBQ på OGBG –…
17 May, 2019

Glenmorangies hållbarhetssatsning ska få ostron att återvända till våra nordiska vatten

Whisky och Bourbon Nästa vecka, den 21-23 maj, är det skotska whiskyföretaget Glenmorangie…
17 May, 2019

Nespresso & Podd

Whisky och Bourbon I samarbetet mellan Caran d'Ache och Nespresso har nu version…
17 May, 2019

Världens bästa Single Malt släpps i Sverige – begränsat antal

Whisky och Bourbon Teeling Whiskey 24 Year Old Single Malt fick nyligen pris…
17 May, 2019

Nu kommer High Coast 63

Whisky och Bourbon Imorgon släpper man den efterlängtade specialbuteljeringen "63", som är lagrad…
16 May, 2019

Lively Wines lanserar Willunga 100 Clarendon Single Vineyard 2015

Vin Lively Wines är stolta över att lansera Clarendon Single Vineyard…
16 May, 2019

St:Eriks Bryggeri i historiskt samarbete med Weihenstephan

Whisky och Bourbon Lagom till sommaren presenterar S:t Eriks bryggeri ett spektakulärt samarbete…
16 May, 2019

Apollo lanserar resor för Sveriges största målgrupp

Övrigt Sverige är ett av världens mest singeltäta länder och den…
16 May, 2019

Tips på vinresor utanför Europa

Övrigt Italien, Frankrike och Spanien är världens största producenter av vin.…
16 May, 2019

Norrlager - Nyhet i ölsortimentet hos VASA Bryggeri

Whisky och Bourbon Det norrländska VASA Bryggeri, beläget strax utanför Sundsvall, har sedan…
15 May, 2019

Tillfällig lansering - Graham's Tawny Singel Harvest 1994

Vin Tillfällig och exklusiv webblansering den 23 maj av Graham's Tawny…
15 May, 2019

Glassbaren i Bräcke blev Svensk Glassmästare 2019

Mat och Restaurang Igår 14 maj arrangerades Glass-SM där Sveriges bästa glassmästare utsågs…
15 May, 2019

Expertorgan mer än fördubblar rekommendationen av makrillfiskekvoter

Mat och Restaurang I dag presenterade expertorganet Internationella Havsforskningsrådet ICES (International Council for…
15 May, 2019

Branschnytt: Magnus Prössel ny Head Chef på Radisson Blu Malmö

Vin Den nya kökschefen på Radisson Blu Hotel Malmö är en…
15 May, 2019

Hanna Persson söker svar på svåra frågor i ny intervjuserie

Övrigt I intervjuserien Frågan låter Löfbergs programledaren Hanna Persson ställa frågorna…
15 May, 2019

Sigtuna Brygghus lanserar limiterad öl

Whisky och Bourbon Sigtuna Brygghus har funnits med sedan 2005 och är en…
15 May, 2019

Lisebergs nya fisk- och skaldjursrestaurang i hamnmiljö

Mat och Restaurang Liseberg slår i år upp portarna till helt omgjorda Hamnkrogen,…
15 May, 2019
Artikelarkivet