Hem NyheterNyhet Mat & Restaurang Premiär för Rummel – en ny restaurang i en spektakulär paviljong i Hagastaden

Premiär för Rummel – en ny restaurang i en spektakulär paviljong i Hagastaden

av Livets Goda

Den 15 mars 2023 öppnar krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson restaurang Rummel – en levande krog med fokus på modern europeisk matlagning. Restaurangen är belägen i en vacker paviljong på Norra Stationsgatan. Byggnaden en del av Humlegården Fastigheters satsning på kvarteret Norra Station.

Robin Moderato och Christopher Ellertsson har under de senaste 20 åren satt en rad framgångsrika restauranger på Stockholms krogkarta. Den första gemensamma satsningen var Dining Club och den senaste Carousel. Dessförinnan har de i olika konstellationer drivit flera etablerade krogar, bland annat Vassa Eggen och Boqueria. Nu har krögarna återigen skapat ett spännande restaurangkoncept i en ny byggnad på Norra Stationsgatan 59 i Hagastaden.

Europeiska smaker i livfull miljö
Restaurangen består av tre delar: en matsal med 60 platser, cocktailbaren som kan välkomna upp till 20 sittande gäster
samt en nedervåning med bar och chefs table för intima middagar, som även kan användas som chambre séparée för 25 personer. Menyn bjuder på små rätter och mellanrätter, med inspiration från de europeiska köken. Köksmästare är
Zakarias Silverberg, som närmast kommer från Aira. Restaurangchefer är Frederic Grahn samt Cécilia Ochsenbein och sommelier är Tobias Lindström.

– Det är spännande att få vara med i utvecklingen av en plats som denna. Ambitionen är att skapa en restaurang för både grannarna i kvarteret och en krog som är väl värt en omväg. I matlagningen hämtar vi inspiration från hela Europa. Vi lägger även stor vikt på dryck, konst och musik. Ambitionen är att skapa en livfull och avslappnad miljö med högt i tak, vilket också reflekterar restaurangens namn. Nu ser vi fram emot att öppna dörrarna till Hagastadens nya vardagsrum, säger Christopher Ellertsson och Robin Moderato.

En del av en ny destination i Hagastaden
Platsen för den nya restaurangen är en spektakulär paviljong i trä med en spännande form och ett modernt uttryck. Byggnaden är 375 kvm och är belägen i mötet mellan Norra Stationsgatan och Dalagatan. Arkitekter är den danska byrån Henning Larsen Architects. Interiört sätter den svävande träkonstruktionen med höga limträpelare och bjälkar tonen. Väggarna är klädda med kork, som både ger ett varmt uttryck, bidrar till god akustik och är hållbart. Byggnadens form skapar spännande utblickar och en varierad miljö, där en högre del riktar sig mot de uttrycksfulla Norra Tornen och en lägre del mot Vasastadens anrika kvarter. Inredningen är signerad Millimeter Arkitekter som tillsammans med krögarna har skapat en stilfull miljö som samtidigt känns inbjudande och varm. Här möts modern möbelformgivning med klassiska och karakteristiska krogdetaljer som vävts samman med lokalens moderna estetik.

Byggnaden är en del av Humlegårdens satsning Norra Station, som ska bli en ny destination och ett levande kvarter som rymmer kontor, restauranger, service och konst. Intill den nya paviljongen skapas ett torg, som ska bli en välkomnande och gemytlig plats där mötet mellan människor står i centrum. Här öppnar Rummel en uteservering under våren. Det planeras även för ytterligare restauranger samt bar, café och deli.

– Vi är mycket glada över kvarteret får ett spännande tillskott genom Robins och Christophers etableringen av Rummel. Här skapas en ny destination för mat och dryck i Stockholm, som ligger helt i linje med Humlegårdens vision om att skapa en välkomnande och dynamisk mötesplats som har mycket att erbjuda de som arbetar och bor i området samt besökare. Norra Stationsgatan har genomgått en omfattande utveckling de senaste åren och är idag en levande och pulserande innerstadsgata, där Rummel kommer att bli en central del i upplevelsen av platsen. Vi ser ett stort intresse för Hagastaden  och ser fram emot att fortsätta bidra i arbetet med utvecklingen av stadsdelen, säger Anna Kullendorff,  affärsutvecklingschef på Humlegården.

Fotograf: Emil Fagander.

image_pdfLadda ner artikeln som PDFimage_printSkriv ut artikeln

RELATERAD LÄSNING